Már a Nutella sem a régi...

A Ferrero Németországban megváltoztatta a Nutella összetételét. Miután a népszerű édességet feltehetően ugyanolyan összetételben szállítják Magyarországra - elszomorodhatnak a Nutella-fanok.

A Bild tájékoztatása szerint a krémet ezentúl könnyebb lesz kenni - mert hígabb. Igaz, valamivel kevesebb lesz benne a zsír - viszont (még) több a cukor. Amint az üveg feliratából is kitűnik, a Nutella az eddigi 7.5  helyett 8.7 százalék sovány tejport tartalmaz, ami azt jelenti, hogy 100 grammonként 8 kalóriával kevesebb van benne, ugyanakkor több cukor. Nem változott a termék fehérje- és sótartalma.

Kép: Pixabay

A régi és az új Nutellát egymás mellé állítva a különbség szemmel látható: az új színe világosabb, feltehetően a magasabb tejtartalom miatt, a termék egyúttal hígabb. A német tesztelők meg is kóstolták sokak immár új recepttel készülő kedvencét, hogy megállapítsák: a folyékonyabb csokikrém könnyebben is folyik szét a nyelven, a dió és a csoki megszokott aromájából pedig egyértelműen kevesebb észlelhető.

Ez a Nutella már nem az a Nutella... (BILD)

Miért ne hagyjuk ki a tízórait és az uzsonnát?
Óvodás, talán még kisiskolás korban is zömmel szerepel az étrendben a tízórai és az uzsonna. Sokan emlékeznek a napközis, nagy műanyagkosarakban előre kiporciózott zsemlékre, esetleg almára, amiből lehetett venni, meg persze ott is lehetett hagyni, aki nem kérte. Aztán valamikor a felső tagozatba lépés, a kiskamaszkor tájékán kikopnak a kisétkezések az ember étrendjéből, felnőtt korban pedig szinte már nincs is olyan, aki tartaná a napi ötszöri étkezést
 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo