A Bild tájékoztatása szerint a krémet ezentúl könnyebb lesz kenni - mert hígabb. Igaz, valamivel kevesebb lesz benne a zsír - viszont (még) több a cukor. Amint az üveg feliratából is kitűnik, a Nutella az eddigi 7.5 helyett 8.7 százalék sovány tejport tartalmaz, ami azt jelenti, hogy 100 grammonként 8 kalóriával kevesebb van benne, ugyanakkor több cukor. Nem változott a termék fehérje- és sótartalma.
A régi és az új Nutellát egymás mellé állítva a különbség szemmel látható: az új színe világosabb, feltehetően a magasabb tejtartalom miatt, a termék egyúttal hígabb. A német tesztelők meg is kóstolták sokak immár új recepttel készülő kedvencét, hogy megállapítsák: a folyékonyabb csokikrém könnyebben is folyik szét a nyelven, a dió és a csoki megszokott aromájából pedig egyértelműen kevesebb észlelhető.
Ez a Nutella már nem az a Nutella... (BILD)