Tárgyalás cikkek


Felvehetem titokban a tárgyaláson elhangzottakat?

Felvehetem titokban a tárgyaláson elhangzottakat? 

Ma már egy okostelefonnal bárki könnyedén felvehet üzleti tárgyalásokat – akár titokban is.
3+1 ideális helyszín az eredményes tárgyalásért

3+1 ideális helyszín az eredményes tárgyalásért 

Egy tárgyalás helyszínét érdemes körültekintően megválasztani, hiszen az első benyomás fontos része lesz, ez (is) reprezentál és pozicionál majd minket, márkánkat, vállalkozásunkat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány jolly joker helyszínt és programot, mellyel garantáltan jó benyomást tehetünk majd üzleti partnerünkre!
Még mindig nem tudni, mennyivel emelkedik majd a minimálbér

Még mindig nem tudni, mennyivel emelkedik majd a minimálbér 

Nem sikerült megállapodni, tovább folynak majd a tárgyalások.
Közel az áttörés a Brexit ügyében?

Közel az áttörés a Brexit ügyében? 

Egyre inkább úgy tűnik, hogy összejöhet a megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság közt.
Nincs engedmény a Brexit-ben, a következmények ismeretlenek

Nincs engedmény a Brexit-ben, a következmények ismeretlenek 

Theresa May brit kormányfő ma Brüsszelben ismét egyszer tárgyal Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, de az Unióból való brit kilépés fő vitatott kérdésének megoldására most sem látszik remény.
May még rugózik a "B" terven, de a megoldás nem látszik

May még rugózik a "B" terven, de a megoldás nem látszik 

A brit kormányfő tovább próbálkozik, hogy elfogadtassa a parlamenttel az EU-ból való kilépésről Brüsszellel kötött megállapodást, de erre továbbra sem látszik remény és március végével fenyeget a mindenkire káros „kemény” Brexit.
Ne erőből tárgyaljunk, készüljünk fel és lőjük be előre az ajánlatot

Ne erőből tárgyaljunk, készüljünk fel és lőjük be előre az ajánlatot 

A tárgyalások sikeressége szempontjából kulcsfontosságú az azokra való előzetes, tudatos felkészülés. Többek között annak érdekében, hogy erős pozícióból indíthassunk. Min múlik, hogy ki az erősebb fél? Erről szól a Budapest Lab cikke.
Svájc lehetne a példa a Brexit-megállapodáshoz

Svájc lehetne a példa a Brexit-megállapodáshoz 

A döntéshozók leginkább egy már ismert szabályrendszeren alapuló megállapodást támogatnának, amelyek közül a legtöbben a Svájc-EU szabadkereskedelmi egyezményt tartják követendő példának a Brexit-tárgyalásoknál.
Bécs megelégelte, hogy nem tartja be a jogszabályokat az Airbnb

Bécs megelégelte, hogy nem tartja be a jogszabályokat az Airbnb 

Bécsnek nem sikerült dűlőre jutnia az Airbnb képviselőivel, ezért a város megszakította velük a tárgyalásokat. A legnagyobb szállásmegosztó portál sem az osztrák jogot, sem Bécs alapvető követeléseit nem hajlandó elfogadni.
Nagy gondban a brit kkv-k a Brexit miatt

Nagy gondban a brit kkv-k a Brexit miatt 

150 000 brit kis- és közepes vállalkozás nem képes már felkészülni arra, hogy az ország megállapodás nélkül hagyja ott az EU-t. A kormány ebben az esetben csak annyit tehet, hogy lehetőség szerint korlátozza a veszteségeket.

Honnan tudjuk, hogy a tárgyalópartnerünk hazudik? 

Az emberek közötti személyes kommunikáció a legelterjedtebb kutatás szerint csak 7 százalékban áll a szavakból: az átadott információ 55 százalékát a testbeszédből, 38 százalékát a hanglejtésből, hanghasználatból olvashatjuk ki. Nincs ez másként az üzleti tárgyalásoknál sem, mondta a Piac&Profitnak Bíró Nóra testbeszéd-specialista, akinek „Hogyan olvasd tárgyalópartnered testbeszédét” című kurzusa már elérhető a P&P Online Akadémián.

Nem könnyű bejutni a kínai piacra, de nagyon megéri 

A csődtől nem menti meg a céget a Kínába történő exportálás és akármire nem vevő a piac. De akinek összejön és hosszútávú kapcsolatokat épít ki, annak a piac méreténél fogva nagyon jövedelmező tud lenni a kereskedelem. Nem árt tájékozódni a keresletről és a kínálatról előzetesen.

A testtartás, ami önbizalmat ad 

Ha erőt sugárzó pózt veszünk fel, az nemcsak a külvilágra van hatással, de saját magunkra is. A testtartás hatással van bizonyos hormonok szintjére is a kutatások szerint, így csökkenthető a feszültség, és növelhető az önbizalom, derült ki Ami Cuddy, a Harvard Egyetem szociálpszichológusának kutatásából.

Meggyőzés vagy tárgyalás? 

Egy „ideális” világban mindig mindenki egyetért velünk és azt csinálja, amit mi szeretnénk. Eltekintve a probléma filozófiai részétől, a gyakorlatból tudjuk, hogy ez természetesen a valóságban az esetek 99,9 százalékában nincs így.

A magyar gazdaságot is rosszul érintheti a Brexit 

Amennyiben nem sikerül megállapodni a Brexit feltételeiről, a brit gazdaság ugyan 125 mrd. fontos veszteséget szenved el 2020-ig – de az EU tagállamainak is csaknem 100 milliárdba kerülne a “kemény” brit kilépés.

Szeretné elkerülni a karácsonyi sztrájkot a Ryanair 

Tárgyalásokat kezdeményezett a Ryanair az ír, brit, német, olasz, spanyol és portugál bázisokon szolgáló pilótákat képviselő szakszervezetekkel, hogy a légitársaság korábbi álláspontjával ellentétben mégis elismerné az érdekképviseleteket.

7 titka, hogyan prezentáljuk üzleti ötletünket befektetőknek 

Egy vállalkozónak vagy leendő cégvezetőnek képesnek kell lennie összeszedetten, lényegre törően elmondania üzleti ötletét, hogy meggyőzze és maga mellé állítsa az embereket, kollégákat és befektetőket egyaránt. A pitching művészetét mindenkinek meg kell tanulnia, ha vállalkozóként kezdeni akar valamit az üzleti életben.

Így ne fecséreljük el az időnket munka közben 

A leghatékonyabb munkavállalók ahhoz értenek, hogy minimális időráfordítással végezzék el maximális színvonalon a munkájukat. Lehetséges ez? Mi a titkuk?

Tárgyalástechnikák Ivanka Trumptól 

Nem esett messze az alma a fájától. Donald Trump imád alkudozni, a saját feltételeit rákényszeríteni az üzletfelekre, számára előnyös üzleteket kötni. Lánya, Ivanka is nagy mester a szerződéshez vezető folyamatban, jó taktikai játékos a tárgyalásban, de ő finomabban játszik, mint az apja. Néhány tipp Amerika First Daughterjétől, aki most már hivatalosan is elnöki asszisztens.

Alkudni tudni kell: 10 pszicho trükk üzleti tárgyalásokra 

A pszichológia tudománya pontos módszereket kínál arra, hogyan tarthatjuk magunknál a kontrollt egy tárgyaláson, és alakíthatjuk úgy a szerződési feltételeket, hogy azok kedvezőek legyenek számunkra.

Mindnyájan eladunk 

Tévhit, hogy csak az értékesítőknek kell nap mint nap szembesülniük az eladás nehézségeivel. Mindegyikünk elad valamit: a kereskedő az árut, az innovátor az ötletét, a vállalkozó a termékét vagy a szolgáltatását az ügyfelének, vagy a befektetőnek, az álláskereső pedig önmagát a potenciális munkáltatónak. Az eladni tudás tehát komoly szerepet játszik abban, hogy sikeresek legyünk az élet számtalan területén. Aki jó értékesítő, könnyen teremt kapcsolatot, könnyen motivál egy csapatot, könnyen tereli az embereket egy fókuszpont felé, könnyen tárgyal, és könnyen zár le egy tárgyalást. Mindezeket a képességeket pedig meg lehet és érdemes is megtanulni, hiszen bárki – akár magánember, akár cégvezető, akár beosztott – életét hatékonyabbá teszi, függetlenül attól, hogy elad valamit, vagy sem.

Manipuláció és udvariasság az üzleti tárgyaláson 

Mivel egy üzleti tárgyalás nem mindig a fair play színtere, érdemes jártasságot szereznünk a manipulatív tárgyalási technikák világában is. Ha nem is akarjuk alkalmazni őket, fontos, hogy felismerjük és adott esetben védekezni tudjunk velük szemben.

Miért éri meg, ha mindenki nyer? 

A kölcsönösen előnyös (bevett idegen kifejezéssel win-win) megállapodások lennének azok, amelyek valójában előre vihetik az üzletet. Akár hisszük, akár nem, jobban járunk, ha a másik fél is örül.

Kínos beszélgetés: így lehet eredményes 

A mindennapokban sokszor találkozunk nehéz beszélgetésekkel, legyen szó ügyfeleinkről, főnökünkről, kollégánkról vagy a magánéletről. Ahhoz, hogy sikerrel vehessük ezt az akadályt, érdemes néhány szempontot szem előtt tartani.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Pénzszerzés

13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók órabére

13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók órabére 

Az idei második negyedévben 2104 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.

Adózás

Win to win Németországban, vásárolnak az emberek, nőnek az adóbevételek

Win to win Németországban, vásárolnak az emberek, nőnek az adóbevételek 

A német adóbevételek 6,2 százalékkal nőttek júniusban.

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.

Cégblog

Az emberre hasonlító robotokat vet be a Tesla

Az emberre hasonlító robotokat vet be a Tesla  

Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla.

Társadalom

Elküldték melegebb éghajlatra Szijjártó Pétert

Elküldték melegebb éghajlatra Szijjártó Pétert 

Az oroszok többsége még a béketárgyalásokról sem akar hallani.

Infokom

Hogyan készítheti fel cégét az AI-korszakra?

Hogyan készítheti fel cégét az AI-korszakra?  

Alig van túl a vállalati szektor az agilis átálláson, az egyre szélesebb körben alkalmazott forradalmi technológiai megoldások máris újabb szemléletváltást sürgetnek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo