Tárgyalás cikkek

hirdetés

3+1 ideális helyszín az eredményes tárgyalásért

3+1 ideális helyszín az eredményes tárgyalásért

Egy tárgyalás helyszínét érdemes körültekintően megválasztani, hiszen az első benyomás fontos része lesz, ez (is) reprezentál és pozicionál majd minket, márkánkat, vállalkozásunkat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány jolly joker helyszínt és programot, mellyel garantáltan jó benyomást tehetünk majd üzleti partnerünkre!
Még mindig nem tudni, mennyivel emelkedik majd a minimálbér

Még mindig nem tudni, mennyivel emelkedik majd a minimálbér

Nem sikerült megállapodni, tovább folynak majd a tárgyalások.
Közel az áttörés a Brexit ügyében?

Közel az áttörés a Brexit ügyében?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy összejöhet a megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság közt.
Nincs engedmény a Brexit-ben, a következmények ismeretlenek

Nincs engedmény a Brexit-ben, a következmények ismeretlenek

Theresa May brit kormányfő ma Brüsszelben ismét egyszer tárgyal Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, de az Unióból való brit kilépés fő vitatott kérdésének megoldására most sem látszik remény.
May még rugózik a "B" terven, de a megoldás nem látszik

May még rugózik a "B" terven, de a megoldás nem látszik

A brit kormányfő tovább próbálkozik, hogy elfogadtassa a parlamenttel az EU-ból való kilépésről Brüsszellel kötött megállapodást, de erre továbbra sem látszik remény és március végével fenyeget a mindenkire káros „kemény” Brexit.
hirdetés
Ne erőből tárgyaljunk, készüljünk fel és lőjük be előre az ajánlatot

Ne erőből tárgyaljunk, készüljünk fel és lőjük be előre az ajánlatot

A tárgyalások sikeressége szempontjából kulcsfontosságú az azokra való előzetes, tudatos felkészülés. Többek között annak érdekében, hogy erős pozícióból indíthassunk. Min múlik, hogy ki az erősebb fél? Erről szól a Budapest Lab cikke.
Svájc lehetne a példa a Brexit-megállapodáshoz

Svájc lehetne a példa a Brexit-megállapodáshoz

A döntéshozók leginkább egy már ismert szabályrendszeren alapuló megállapodást támogatnának, amelyek közül a legtöbben a Svájc-EU szabadkereskedelmi egyezményt tartják követendő példának a Brexit-tárgyalásoknál.
Bécs megelégelte, hogy nem tartja be a jogszabályokat az Airbnb

Bécs megelégelte, hogy nem tartja be a jogszabályokat az Airbnb

Bécsnek nem sikerült dűlőre jutnia az Airbnb képviselőivel, ezért a város megszakította velük a tárgyalásokat. A legnagyobb szállásmegosztó portál sem az osztrák jogot, sem Bécs alapvető követeléseit nem hajlandó elfogadni.
Nagy gondban a brit kkv-k a Brexit miatt

Nagy gondban a brit kkv-k a Brexit miatt

150 000 brit kis- és közepes vállalkozás nem képes már felkészülni arra, hogy az ország megállapodás nélkül hagyja ott az EU-t. A kormány ebben az esetben csak annyit tehet, hogy lehetőség szerint korlátozza a veszteségeket.
Honnan tudjuk, hogy a tárgyalópartnerünk hazudik?

Honnan tudjuk, hogy a tárgyalópartnerünk hazudik?

Az emberek közötti személyes kommunikáció a legelterjedtebb kutatás szerint csak 7 százalékban áll a szavakból: az átadott információ 55 százalékát a testbeszédből, 38 százalékát a hanglejtésből, hanghasználatból olvashatjuk ki. Nincs ez másként az üzleti tárgyalásoknál sem, mondta a Piac&Profitnak Bíró Nóra testbeszéd-specialista, akinek „Hogyan olvasd tárgyalópartnered testbeszédét” című kurzusa már elérhető a P&P Online Akadémián.
hirdetés

Nem könnyű bejutni a kínai piacra, de nagyon megéri

A csődtől nem menti meg a céget a Kínába történő exportálás és akármire nem vevő a piac. De akinek összejön és hosszútávú kapcsolatokat épít ki, annak a piac méreténél fogva nagyon jövedelmező tud lenni a kereskedelem. Nem árt tájékozódni a keresletről és a kínálatról előzetesen.

A testtartás, ami önbizalmat ad

Ha erőt sugárzó pózt veszünk fel, az nemcsak a külvilágra van hatással, de saját magunkra is. A testtartás hatással van bizonyos hormonok szintjére is a kutatások szerint, így csökkenthető a feszültség, és növelhető az önbizalom, derült ki Ami Cuddy, a Harvard Egyetem szociálpszichológusának kutatásából.

Meggyőzés vagy tárgyalás?

Egy „ideális” világban mindig mindenki egyetért velünk és azt csinálja, amit mi szeretnénk. Eltekintve a probléma filozófiai részétől, a gyakorlatból tudjuk, hogy ez természetesen a valóságban az esetek 99,9 százalékában nincs így.

A magyar gazdaságot is rosszul érintheti a Brexit

Amennyiben nem sikerül megállapodni a Brexit feltételeiről, a brit gazdaság ugyan 125 mrd. fontos veszteséget szenved el 2020-ig – de az EU tagállamainak is csaknem 100 milliárdba kerülne a “kemény” brit kilépés.

Szeretné elkerülni a karácsonyi sztrájkot a Ryanair

Tárgyalásokat kezdeményezett a Ryanair az ír, brit, német, olasz, spanyol és portugál bázisokon szolgáló pilótákat képviselő szakszervezetekkel, hogy a légitársaság korábbi álláspontjával ellentétben mégis elismerné az érdekképviseleteket.

7 titka, hogyan prezentáljuk üzleti ötletünket befektetőknek

Egy vállalkozónak vagy leendő cégvezetőnek képesnek kell lennie összeszedetten, lényegre törően elmondania üzleti ötletét, hogy meggyőzze és maga mellé állítsa az embereket, kollégákat és befektetőket egyaránt. A pitching művészetét mindenkinek meg kell tanulnia, ha vállalkozóként kezdeni akar valamit az üzleti életben.

Így ne fecséreljük el az időnket munka közben

A leghatékonyabb munkavállalók ahhoz értenek, hogy minimális időráfordítással végezzék el maximális színvonalon a munkájukat. Lehetséges ez? Mi a titkuk?

Tárgyalástechnikák Ivanka Trumptól

Nem esett messze az alma a fájától. Donald Trump imád alkudozni, a saját feltételeit rákényszeríteni az üzletfelekre, számára előnyös üzleteket kötni. Lánya, Ivanka is nagy mester a szerződéshez vezető folyamatban, jó taktikai játékos a tárgyalásban, de ő finomabban játszik, mint az apja. Néhány tipp Amerika First Daughterjétől, aki most már hivatalosan is elnöki asszisztens.

Alkudni tudni kell: 10 pszicho trükk üzleti tárgyalásokra

A pszichológia tudománya pontos módszereket kínál arra, hogyan tarthatjuk magunknál a kontrollt egy tárgyaláson, és alakíthatjuk úgy a szerződési feltételeket, hogy azok kedvezőek legyenek számunkra.

Mindnyájan eladunk

Tévhit, hogy csak az értékesítőknek kell nap mint nap szembesülniük az eladás nehézségeivel. Mindegyikünk elad valamit: a kereskedő az árut, az innovátor az ötletét, a vállalkozó a termékét vagy a szolgáltatását az ügyfelének, vagy a befektetőnek, az álláskereső pedig önmagát a potenciális munkáltatónak. Az eladni tudás tehát komoly szerepet játszik abban, hogy sikeresek legyünk az élet számtalan területén. Aki jó értékesítő, könnyen teremt kapcsolatot, könnyen motivál egy csapatot, könnyen tereli az embereket egy fókuszpont felé, könnyen tárgyal, és könnyen zár le egy tárgyalást. Mindezeket a képességeket pedig meg lehet és érdemes is megtanulni, hiszen bárki – akár magánember, akár cégvezető, akár beosztott – életét hatékonyabbá teszi, függetlenül attól, hogy elad valamit, vagy sem.

Manipuláció és udvariasság az üzleti tárgyaláson

Mivel egy üzleti tárgyalás nem mindig a fair play színtere, érdemes jártasságot szereznünk a manipulatív tárgyalási technikák világában is. Ha nem is akarjuk alkalmazni őket, fontos, hogy felismerjük és adott esetben védekezni tudjunk velük szemben.

Miért éri meg, ha mindenki nyer?

A kölcsönösen előnyös (bevett idegen kifejezéssel win-win) megállapodások lennének azok, amelyek valójában előre vihetik az üzletet. Akár hisszük, akár nem, jobban járunk, ha a másik fél is örül.

Kínos beszélgetés: így lehet eredményes

A mindennapokban sokszor találkozunk nehéz beszélgetésekkel, legyen szó ügyfeleinkről, főnökünkről, kollégánkról vagy a magánéletről. Ahhoz, hogy sikerrel vehessük ezt az akadályt, érdemes néhány szempontot szem előtt tartani.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett az autók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves díja.

Pénzszerzés

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Tavaly 4590 milliárd forint értékben folytattak le eredményesen közbeszerzéseket a magyarországi ajánlatkérők.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Cégblog

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Hozzávetőleg 8,7 milliárd forint értékben fejleszti gyártási, illetve logisztikai kapacitásait a Coca-Cola Dunaharasztiban. 

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo