Szerencsejáték cikkek


Lottózik? Erről a lehetőségről jó, ha tud

Lottózik? Erről a lehetőségről jó, ha tud  

Húsz új Posta Lottózót nyit országszerte.
Halálos csapást mértek a román szerencsejáték-iparra

Halálos csapást mértek a román szerencsejáték-iparra 

Tovább korlátozta a román parlament a szerencsejáték-szervezéssel foglalkozó cégek működését.
Átverte a Lottoland a szerencsejáték-függőket

Átverte a Lottoland a szerencsejáték-függőket 

GVH: átverte szerencsejátékosokat a máltai cég - 345 milliós bírságot kapott.
A 20-as évek Amerikájában érezhették magukat a zalaegerszegiek

A 20-as évek Amerikájában érezhették magukat a zalaegerszegiek 

Titkos játéktermeket üzemeltetett egy zalaegerszegi férfi.
5 új taggal bővült a hazai milliárdosok tábora tavaly

5 új taggal bővült a hazai milliárdosok tábora tavaly 

Rajtuk kívül még sokaknak hozott szerencsét 2021.
Az online szerencsejáték piac mérete a COVID-19 világjárvány közepette növekszik

Az online szerencsejáték piac mérete a COVID-19 világjárvány közepette növekszik 

Az online kaszinók játékosainak száma hétről-hétre növekedett.
Drágulnak a szerencsejátékok

Drágulnak a szerencsejátékok 

A Luxor, a Joker, a Kenó és a Puttó játékok árai változnak.
Legyen szerencsénk! Nyereményjáték szabályosan

Legyen szerencsénk! Nyereményjáték szabályosan 

A cégek marketingjében egyre többször és többet találkozunk nyereményjátékokkal, ajándéksorsolásokkal. Hogyan lehet ezt szabályosan lebonyolítani? Ebben segít Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd.
Kié a szelvény, ha céges telefonról lottózunk?

Kié a szelvény, ha céges telefonról lottózunk? 

A Szerencsejátékról szóló törvény kimondja, hogy a lottójátékon csak 18 évét betöltött természetes személy vehet részt. De mi van akkor, ha valaki a céges telefonról lottózik? Ilyenkor a cégé a nyeremény?
Egy szó sem igaz a lottózók kötelező regisztrációjából

Egy szó sem igaz a lottózók kötelező regisztrációjából 

Korábban felröppent a hír, hogy minden állampolgárt, aki lottót vásárol, regisztrálni fognak a lottózókban. A Szerencsejáték Zrt. közölte: ebből egy szó sem igaz.

Uniós jogba ütközik az online szerencsejátékok hazai szabályozása 

A távszerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás nem összeegyeztethető a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével - ismertette döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Hatszor ment csődbe eddig az új amerikai elnök 

Több mint negyedévszázada hajtja az összeomlásba vállalatbirodalmát a frissen beiktatott amerikai elnök. Hatszor lett fizetésképtelen, ötször Atlantic Cityben csődölt be, egyszer New Yorkban. Többször még azt is kétségbe vonták, hogy egyáltalán milliárdos-e. Annyi biztos, csődjei során legalább 5,5 milliárd dolláros adósságot halmozott fel, de a valós végösszeg ennél is több.

Sok bukással jutott a csúcsra: az USA új elnökének kacskaringós élete 

Az Egyesült Államok új elnöke hibát hibára halmozott üzleti pályafutása során. Sokáig nem fűződött a nevéhez nyereséges ügylet, annál több, látványos bukás. Az ok a szakértők szerint leginkább Donald Trump személyisége. A világ legerősebb hatalmának új vezetője kissé túlságosan impulzív...

Ne az adóhatóságot gazdagítsuk a nyereményjátékokkal! 

A vállalkozások által meghirdetett nyereményjátékok garantált nyertese sok esetben az adóhatóság. A cégek azonban kellő körültekintéssel elkerülhetik a közel 50%-os adóterhet – állítják a Mazars adótanácsadói.

Ezért ne adjon kölcsön fogadásra 

A követelések behajtásának mindenki által ismert megoldása a bírósági út igénybevétele, amelyet végrehajtási eljárás követ, amennyiben az adós önként nem fizeti meg a tartozását. Létezhetnek olyan tartozások, amelyek fennállnak ugyan, de bírósági utat nem lehet igénybe venni a kikényszerítésükre. Melyek ezek a követelések?

Minden az online nyereményjátékok jogi szabályairól 

Nyereményjáték szervezése bevett marketing eszköz egy online szolgáltatás használóinak növelésére, új felhasználók szerzésére, illetve inaktív felhasználók ösztönzésére. Az online promócióknak azonban számos jogszabályi feltételnek kell megfelelniük, mint például a fogyasztóvédelmi szabályok, adózási kérdések, a szerencsejáték törvény, adatvédelmi, reklámjogi és e-kereskedelmi kérdések. Cikkünkben dr. Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi Iroda elektronikus kereskedelemmel foglalkozó partnere volt segítségünkre a válaszok megtalálásában.

Jobban járnak a szervezők: a marketing is levonható a játékadóból 

A jövőben nemcsak a sportversenyek szervezése és közvetítése, hanem az ezekkel kapcsolatos reklám és marketing jogok is vagyoni értékű jognak számítanak, és az abból befolyt összeget az állami szerencsejáték szervező levonhatja a játékadóból.

A félkarúak vegzálásával is mellényúlt a kormány? 

Visszakerülhetnek a magyarországi kiskocsmákba a nyerőautomaták. Legalábbis, ha a magyar bíróság a luxemburgi székhelyű Európai Bíróság álláspontjával egyező ítéletet hoz. Az Unió ítészei úgy látják, az uniós joggal ellentétes az a szabályozás, amely betiltotta a játékautomaták kaszinókon kívüli üzemeltetését. Ez még nem jelenti, hogy a félkarú rablók vissza is kerülnek a hazai kocsmákba, mert az Európai bíróság a végleges döntésre visszadobta a labdát a magyar igazságszolgáltatásnak.

Természetes mérget hozott felszínre az építkezés 

Nevada államban egyre nő a mezoteliómás, azaz a hártyák sejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganatos megbetegedések száma. Geológusok úgy tartják, ennek a helyi kőzetekből felszálló azbeszt az oka. Főként kamaszok és nők közül kerülnek ki az új betegek.

Ökoközpont lesz a bűn városából? 

Évente 40 millió turista látogat el a szerencsejátékok fellegvárába. Nem véletlenül nevezik Sin City-nek, vagyis a Bűn Városának a nevadai kaszinóparadicsomot: a pénzszórás, a vásárlás, a pazarlás, az energiafaló fényreklámok világfővárosa. Hogyan lehet hát környezetbarát? A város vezetése kitalálta. A mosoda már LEED-minősítést kapott.

Tizenegy kaszinó lesz az országban és ennyi 

Összesen tizenegy játékkaszinó működését engedélyezné egy a parlamentnek vasárnap benyújtott törvényjavaslat, amelyet akár már kedden elfogadhatnak.

Kaszinó, pályázat nélkül, csak „megbízhatóknak” 

A nemzetgazdasági miniszter kiemelt díj ellenében pályázati eljárás nélkül is koncessziós szerződést köthet legfeljebb öt játékkaszinó üzemeltetésére a megbízhatónak minősített szerencsejáték-szervezőkkel.

Kaszinók: „megbízható” üzemeltetőnek nem kellene pályáznia 

Benyújtották a szerencsejáték szervezésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. A javaslat szerint a „megbízható” szerencsejáték-szervezőnek nem lenne szükséges pályáznia a koncessziós jogra.

Lesz pályázat játékgépekre? 

Tíz vidéki kaszinóra, tíz éves koncessziós pályázatot írna ki a kormány. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) évi mintegy 850 millió forint adóbevételt remél kaszinónként.

Sokallják az online szerencsejáték koncessziós díjait 

Az új magyar szerencsejáték törvényben szereplő magas koncessziós díjak elriaszthatják az üzemeltetőket, és akadályozhatják a teljesen liberalizált online szerencsejáték-piac létrehozását a Távszerencsejáték Szövetség (Remote Gambling Association, RGA) szerint.

Online szerencsejáték: egyeztetne a kormány a szabályozásról 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) online szerencsejáték szabályozásáról szóló törvénytervezeteket terjesztett be egyeztetésre az Európai Uniónak. A tervezetekben a legális távszerencsejáték szervezés szabályai és az illegális távszerencsejáték szervezés esetén alkalmazható internetes blokkolás szabályai szerepelnek.

Trafiktörvény: belobbizták a lottót 

A parlament módosította a szeptemberben elfogadott trafiktörvényt így a dohányboltok a dohánytermékeken kívül sorsolásos játékokat, illetve sorsjegyeket is árulhatnak, valamint sportfogadásokat is lehet majd ott kötni.

Kész, vége a nyerőgépeknek 

A parlament keddi döntésével megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók működtetését, pénznyerő gépek így csak játékkaszinókban üzemeltethetők a jövőben.

Megütötte a főnyereményt a NAV 

Az országban csaknem száz helyszínen pénznyerő-automatákat üzemeltető dél-alföldi cégnél tárt föl 150 millió forintos adóhiányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - tájékoztatta a NAV regionális sajtóreferense.

Óriás gondok lehetnek a szerencsejáték-szférában 

A játékadó november 1-jei megemelése óta több mint 10 ezer pénznyerő automatát adtak le az üzemeltetők - közölte a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ).

Magyarországon épül az első európai Las Vegas 

Tíz év alatt összesen 5 milliárd euró költséggel felépülhet Északnyugat-Magyarországon Európa első Las Vegas-i stílusú szerencsejáték központja, a Hard Rock Magyarország - jelentette be Jim Allen, a Seminole Hard Rock Entertainment elnöke.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén  

​​​​​​​Az idei év élénk kereslete emelkedő pályára állította a lakásárakat a tavalyi stagnálás után, de a drágulás továbbra is visszafogott mértékű.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Valami történt a hazai ingatlanpiacon

Valami történt a hazai ingatlanpiacon  

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest.

Adózás

Sneakerárusok buktak a NAV-nál

Sneakerárusok buktak a NAV-nál  

Limitált gyártású cipők kereskedőinél indult revízió.

Jogi kisokos

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg 

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága.

Cégblog

A Prohuman központtá teszi Pécset - központot nyitott Pécsett

A Prohuman központtá teszi Pécset - központot nyitott Pécsett 

A HR cég pécsi irodáját regionális központtá fejlesztette.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.

Gazdaság

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén  

​​​​​​​Az idei év élénk kereslete emelkedő pályára állította a lakásárakat a tavalyi stagnálás után, de a drágulás továbbra is visszafogott mértékű.

Infokom

Íme, ez védheti meg a magyar cégek adatvagyonát a kiberbűnözőktől

Íme, ez védheti meg a magyar cégek adatvagyonát a kiberbűnözőktől 

Az elmúlt évek digitális forradalmának köszönhetően az adatkezelés kritikus fontosságú kérdés lett minden vállalat működésében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo