Ryanair cikkek


A Ryanair száguldását nem zavarja vívódása a magyar kormánnyal

A Ryanair száguldását nem zavarja vívódása a magyar kormánnyal 

Jelentősen növekvő nyereségről számolt be a Ryanair.
Kimondták: fizetnie kell a Ryanairnek

Kimondták: fizetnie kell a Ryanairnek 

A Kúria is helybenhagyta a Fővárosi Kormányhivatal döntését, így a fogyasztóvédelmi jogsértés miatt kiszabott 200 millió forintos bírságot a Ryanair ír légitársaságnak meg kell fizetnie.
Ryanair utasoknak vörös kód, újabb sztrájk jön

Ryanair utasoknak vörös kód, újabb sztrájk jön 

Újabb sztrájkot hirdettek a Ryanair brüsszeli pilótái.
Sztrájkolnak a Ryanair pilótái

Sztrájkolnak a Ryanair pilótái 

Több mint 80 járatot töröltek Belgiumban a Ryanair pilótáinak sztrájkja miatt.
Megint sztrájkolnak a Ryanairnél

Megint sztrájkolnak a Ryanairnél  

Ismét sztrájkot hirdettek a Ryanair fapados légitársaság brüsszeli pilótái a hétvégére.
Őrült számokat produkált a Ryanair

Őrült számokat produkált a Ryanair  

Csaknem négyszeresével nőtt az ír székhelyű Ryanair légitársaság profitja az idei második negyedévben.
Újabb bírósági ügy előtt a Ryanair

Újabb bírósági ügy előtt a Ryanair 

Kétnapos sztrájkot jelentettek be a Ryanair brüsszeli pilótái.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
A Ryanair olyan rekordokat dönt, hogy a magyarok extraprofit-adója miatti konfliktus semmit nem számít

A Ryanair olyan rekordokat dönt, hogy a magyarok extraprofit-adója miatti konfliktus semmit nem számít 

Rekordot döntött a Ryanair negyedéves nyeresége.

A Ryanair nemcsak a magyar kormánnyal kemény 

Kivonul a brüsszeli Zaventem repülőtérről a Ryanair légitársaság.

Nagy gondban a Ryanair 

Több mint 150 brüsszeli járatát törli a Ryanair szombaton és vasárnap.

Mennyibe kerül Ferihegy egy repüléskor? 

A kérdés július elseje óta lett különösen izgalmas, amikortól a kormány egy utasok utáni fejpénzt vezetett be két desztinációs csoportban. Az Albániába, Andorrába, Bosznia-Hercegovinába, Észak-Macedóniába, Koszovóba, Liechtensteinbe, Moldovába, Monacoba, Montenegróba, az Egyesült Királyságba, Norvégiába, San Marinoba, Svájcba, Szerbiába, Ukrajnába, illetve az EU országaiba utazók esetén utasonként 3900 forintot, minden más célországba utazók vonatkozásában pedig 9750 forintot.

Izgalmas jogi csata lesz a Ryanair és a magyar hatóságok között 

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.

Pórul járnak a magyar utazók, a Ryanair megkezdi kivonulását 

Megszünteti nyolc budapesti útvonalát a Ryanair, amely már a repülőjegyadó bevezetése után jelezte, hogy a plusz költségnek járatrikítások és -leállítások lehetnek a következményei - -írja a Bank360.

Durva fogyasztóvédelmi bírságot varrtak a Ryanair nyakába 

Tovább folytatódik a háború a légitársaság és a kormány között.

A Magyarországon extraprofit adóra kötelezett Ryanair-nek nincs extraprofitja 

A Ryanair ír fapados légitársaság az elemzők által vártnál kisebb nyereséggel zárta a június végével záródott negyedévet az egy évvel korábbi veszteség után.

Meg lehet bírságolni egy légitársaságot az extraprofitadó repülőjegyárba építése miatt? 

A légitársaságok a repülőjegyárakat alapvetően saját belátásuk szerint alakíthatják.

Kőkemény levelet kaptak a Ryanair utasai 

Politikai háború közepébe keveredtek a Ryanair utasai, valószínűleg teljesen akaratukon kívül. Esetleg csak nyaralni szerettek volna, most meg törhetik a fejüket, a barikád melyik oldalára álljanak. A légitársaságtól mindenesetre levelet kaptak az utasok.

Kitört a háború a Ryanair és a magyar kormány között 

Ahogy várható volt a légitársaságok a repülőjegyadót arcizomrándulás nélkül áthárítják az utasokra. A Ryanair ezt már meg is tette és erről e-mailben értesítette utasait.

Ütemesen kezdenek magukhoz térni a légitársaságok 

A tavalyihoz képest továbbra is rendkívül gyengének tekinthető a fapados vállalatok teljesítménye, ám a járvány miatti áprilisi mélypont óta fokozatos, határozott növekedést mutat utasforgalmuk.

Pofon a fapadosnak – nagy buktát hozott a koronavírus 

A koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások következtében 95 százalékkal, 2,2 milliárd euróval csökkent a Ryanair diszkont légitársaság bevétele az első negyedévben.

Döntött a Ryanair: jó hír az utazni készülőknek 

Negyven útvonalon indítja újra július 1-jén budapesti járatait a Ryanair diszkont légitársaság.

Jó éve volt a Ryanair-nek, de most beüthet a koronavírus 

Egymilliárd eurós adózott nyereséget könyvelt el a Ryanair a március 31-ével zárult, 2020-as pénzügyi évben, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az első negyedévre viszont már 200 millió eurós veszteséggel számol az ír, fapados légitársaság.

Csúnyán megbüntette a Ryanairt a főváros 

Nem tett teljes körűen eleget az utasokkal szembeni tájékoztatási kötelezettségének a Ryanair a tavaly júliusi 27-i Amman-Budapest járatán, amely Budapest helyett Pozsonyban szállt le, ezért Budapest Főváros Kormányhivatala 150 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a társaságra - közölte a kormányhivatal.

Ő lehet az utazás Amazonja 

A Ryanair egy géppel kezdte, ma több, mint 400-zal repül. Idén egy milliárd eurós nyereséget várnak és az ír cég tovább terjeszkedik, „ az utazás Amazonja” szeretne lenni.

Papírja van róla: sztrájk miatt nem fizet a Ryanair 

Egy ír bíróság a Ryanair javára döntött, sztrájk miatt nem kötelezhető kártérítésre a légitársaság. Az Írországban (a cég székhelyén) született ítélet precedens értékű lehet a későbbi hasonló ügyek elbírálását tekintve – írja az Airportal.

Sok milliós bukta után is marad a Ryanair-vezér 

Milliós veszteségek után takarékoskodik és újjászervezi magát a Ryanair. A főnöki székben marad Michael O'Leary, de csökkentett jövedelemmel és más munkakörrel.

Nekiment a fogyasztóvédelem a Ryanairnek 

Megrótta a Német Szövetségi Fogyasztóvédelmi Központ a Ryanairt önkényes csomag-előírásai miatt és egységes rendelkezést igényelt a szövetségi kormánytól.

Az olaszok elkaszálták a fapadosok új poggyász-szabályzatát 

Az olasz versenyhatóság utasította a két fapadost, hogy függessze fel új gyakorlatát, amely alapján az utasok csak egy kis méretű csomagot vihetnek fel ingyen a fedélzetre.

November 1-től megint új poggyász-szabályzat a Wizz Airnél 

November 1-től mindenki ingyenesen felvihet magával egy kézipoggyászt a fedélzetre, nem csak azok, akik elsőbbségi szolgáltatást vásároltak. Az új szabályzat célja – a légitársaság szerint –, hogy megkönnyítse a beszállást az utasok számára, és csökkentse a poggyásszal kapcsolatos késéseket a Wizz Air járatain.

Megbírságolták a Ryanairt és a Wizzairt 

Százmillió forintra bírságolta a Ryanair és 25 millió forintra a Wizz Air diszkont légitársaságot Budapest Főváros Kormányhivatala a nyári poggyászkezeléssel, illetve utasfelvétellel kapcsolatos súlyos mulasztások miatt.

Kifinomult módszerekkel vernek át a légitársaságok 

Az „Általános üzleti feltételekbe” rejtve légitársaságok és más vállalatok mindig újra megpróbálják korlátozni ügyfeleik jogait. Kiutat csak bírósági döntés jelenthet.

Még többe kerül a csomag, tovább szigorít a Ryanair 

November 1-től csak egy darab kis méretű kézicsomagot enged járatai fedélzetére a Ryanair azoknak az utasoknak, akik nem vásárolták meg az elsőbbségi beszállítást.

Mi történik, ha sztrájk miatt hagynak a repülőtéren 

A Ryanair pilótáinak eddigi és kilátásba helyezett további sztrájkjai európai utasok tízezreit érintik, köztük feltehetően magyarokat is. Mire számíthatnak a kárvallottak?

Repülőssztrájk: munkahelyek áthelyezésével fenyegetőzik a Ryanair 

Az ír, belga, portugál, spanyol és olasz dolgozók után a német pilóták is sztrájkba lépnek. A Ryanair vezérigazgatója munkahelyek áthelyezésével fenyeget, ha a dolgozók tovább rontják az üzletet a munkabeszüntetésekkel.

Betelt a pohár, elég a légi sztrájkokból 

A legnagyobb Európai Uniós turisztikai szövetségek támogatják az európai légitársaságok szövetségét annak érdekében, hogy mérsékelni lehessen a légi sztrájkok káros hatását. Csak ebben az évben 29 sztrájk okozott késéseket és járattörléseket, mely utasok millióit érintette.

Tájékozódjon, ha Ryanairrel utazna – több száz járat nem indul 

Törölte a Ryanair légitársaság Budapest és Barcelona között közlekedő, ma esti járatát. Az ír diszkont cég korábbi közlése szerint története legnagyobb sztrájkjára készül a héten.

Tovább szívatnak a fapadosok 

Újabb lépéssel keseríti meg a Ryanair az olcsón repülni akaró utasok életét, az online utasfelvételre hamarosan már csak maximum két nappal az indulás előtt lesz lehetőség. Pénzért persze tovább is lehet ülőhelyet választani - olvasható az airportalon.

Fa evőeszközökkel és papírdobozokkal újít a Ryanair 

Fa evőeszközök és papírdobozok válthatják fel az eddigi műanyagot a Ryanair járatain. A légitársaság most beharangozott környezetvédelmi programja szerint több mint 60 százalékkal csökkentené szén-dioxid-kibocsátását, amivel élen járna a többi társaság előtt.

Tovább szigorít a Ryanair 

Hétfőtől, vagyis 2018. január 15-től lépteti életbe a Ryanair a kézipoggyászokra vonatkozó új, szigorúbb szabályzatát. A változást eredetileg már 2017. november 1-től érvényesíteni akarta a low-cost légitársaság, azonban végül ezt január közepére halasztották.

Sztrájkkal indítja a karácsonyi csúcsot a Ryanair 

Négyórás sztrájkot hirdetett péntek reggelre a Ryanair ír diszkont légitársaság németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet (Vereinigung Cockpit - VC).

Szeretné elkerülni a karácsonyi sztrájkot a Ryanair 

Tárgyalásokat kezdeményezett a Ryanair az ír, brit, német, olasz, spanyol és portugál bázisokon szolgáló pilótákat képviselő szakszervezetekkel, hogy a légitársaság korábbi álláspontjával ellentétben mégis elismerné az érdekképviseleteket.

Így változnak a kézipoggyászra vonatkozó szabályok 

A téli szezon kezdetével érdemes figyelni a repülőjegy foglalásnál, ugyanis két fontos változás már biztosan lesz a kézipoggyászokat illetően: a Wizz Air október végétől ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, míg a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben. A korlátozások nem érintik a repülőtéren vásárolt termékeket, amelyeket az utasok továbbra is ingyenesen felvihetnek az utastérbe.

Késő bánat – a Ryanair már fizetne 

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója nyíltan is elismerte, hogy elrontották a hajózó személyzet szabadságának kiadását, ezért most 10+12 ezer eurót fizetne azoknak a pilótáknak, akik hajlandóak átütemezni szabadságukat.

Ezeket a budapesti járatokat törli a Ryanair 

Budapesti járatokat is töröl a Ryanair október végéig, derült ki az ír légitársaság által hétfőn közzétett listából. A lista szerint a járattörlés a barcelonai, a milánói, a portói, a londoni, a brüsszeli, a dublini és a római bázisról indított járatokat érinti. A lista szerint Budapest is érintett, szerdánként nem fog közlekedni a 3717-es és 3718-as járat London-Stansted, illetve Budapest között.

Fogyasztóvédelem: a légitársaságoknak minden esetben gondoskodniuk kell utasaik hazaszállításáról 

A légitársaságoknak minden esetben gondoskodniuk kell utasaik hazaszállításáról, ez alól semmilyen körülmény, sem vihar, sem műszaki hiba nem mentesíti a cégeket - hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) az MTI-nek pénteken eljutatott közleményében, miután a Ryanair ír légitársaság szerda esti Madridból Budapestre tartó járata Pozsonyban szállt le, és az utasokat a szlovák fővárosban hagyták.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le  

Csaknem kétmilliárd forint általános forgalmi adót nem fizetett be egy médiaiparban tevékenykedő bűnszervezet a Nyugat-Dunántúlon.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Valami történt a hazai ingatlanpiacon

Valami történt a hazai ingatlanpiacon  

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest.

Adózás

Sneakerárusok buktak a NAV-nál

Sneakerárusok buktak a NAV-nál  

Limitált gyártású cipők kereskedőinél indult revízió.

Jogi kisokos

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg 

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága.

Cégblog

Jön a magyar dinnye a boltokba

Jön a magyar dinnye a boltokba  

Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.

Klímablog

Máris kiakadt a magyar kormány: nem ért egyet a kínai büntetővámokkal

Máris kiakadt a magyar kormány: nem ért egyet a kínai büntetővámokkal 

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó brutális európai büntetővámokkal, a túlzott protekcionizmus nem megoldás - nyilatkozta Nagy Márton.

Gazdaság

A babzsákfotel és az uszodabérlet kevés a munkaerő megtartásához

A babzsákfotel és az uszodabérlet kevés a munkaerő megtartásához  

Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt.

Infokom

Hogyan állnak a cégek a mesterséges intelligenciával?

Hogyan állnak a cégek a mesterséges intelligenciával? 

Mennyire „MI ready” egy-egy vállalkozás, vagyis az adott szervezet milyen mértékben áll készen a mesterséges intelligencia (MI) használatára – a System 32 IT Kft. legfrissebb piackutatása erre kereste a választ.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo