Ryanair cikkek

hirdetés

A Ryanair olyan rekordokat dönt, hogy a magyarok extraprofit-adója miatti konfliktus semmit nem számít

A Ryanair olyan rekordokat dönt, hogy a magyarok extraprofit-adója miatti konfliktus semmit nem számít

Rekordot döntött a Ryanair negyedéves nyeresége.
A Ryanair nemcsak a magyar kormánnyal kemény

A Ryanair nemcsak a magyar kormánnyal kemény

Kivonul a brüsszeli Zaventem repülőtérről a Ryanair légitársaság.
Nagy gondban a Ryanair

Nagy gondban a Ryanair

Több mint 150 brüsszeli járatát törli a Ryanair szombaton és vasárnap.
Mennyibe kerül Ferihegy egy repüléskor?

Mennyibe kerül Ferihegy egy repüléskor?

A kérdés július elseje óta lett különösen izgalmas, amikortól a kormány egy utasok utáni fejpénzt vezetett be két desztinációs csoportban. Az Albániába, Andorrába, Bosznia-Hercegovinába, Észak-Macedóniába, Koszovóba, Liechtensteinbe, Moldovába, Monacoba, Montenegróba, az Egyesült Királyságba, Norvégiába, San Marinoba, Svájcba, Szerbiába, Ukrajnába, illetve az EU országaiba utazók esetén utasonként 3900 forintot, minden más célországba utazók vonatkozásában pedig 9750 forintot.
hirdetés
Izgalmas jogi csata lesz a Ryanair és a magyar hatóságok között

Izgalmas jogi csata lesz a Ryanair és a magyar hatóságok között

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
Pórul járnak a magyar utazók, a Ryanair megkezdi kivonulását

Pórul járnak a magyar utazók, a Ryanair megkezdi kivonulását

Megszünteti nyolc budapesti útvonalát a Ryanair, amely már a repülőjegyadó bevezetése után jelezte, hogy a plusz költségnek járatrikítások és -leállítások lehetnek a következményei - -írja a Bank360.
Durva fogyasztóvédelmi bírságot varrtak a Ryanair nyakába

Durva fogyasztóvédelmi bírságot varrtak a Ryanair nyakába

Tovább folytatódik a háború a légitársaság és a kormány között.
A Magyarországon extraprofit adóra kötelezett Ryanair-nek nincs extraprofitja

A Magyarországon extraprofit adóra kötelezett Ryanair-nek nincs extraprofitja

A Ryanair ír fapados légitársaság az elemzők által vártnál kisebb nyereséggel zárta a június végével záródott negyedévet az egy évvel korábbi veszteség után.
Meg lehet bírságolni egy légitársaságot az extraprofitadó repülőjegyárba építése miatt?

Meg lehet bírságolni egy légitársaságot az extraprofitadó repülőjegyárba építése miatt?

A légitársaságok a repülőjegyárakat alapvetően saját belátásuk szerint alakíthatják.
hirdetés

Kőkemény levelet kaptak a Ryanair utasai

Politikai háború közepébe keveredtek a Ryanair utasai, valószínűleg teljesen akaratukon kívül. Esetleg csak nyaralni szerettek volna, most meg törhetik a fejüket, a barikád melyik oldalára álljanak. A légitársaságtól mindenesetre levelet kaptak az utasok.

Kitört a háború a Ryanair és a magyar kormány között

Ahogy várható volt a légitársaságok a repülőjegyadót arcizomrándulás nélkül áthárítják az utasokra. A Ryanair ezt már meg is tette és erről e-mailben értesítette utasait.

Ütemesen kezdenek magukhoz térni a légitársaságok

A tavalyihoz képest továbbra is rendkívül gyengének tekinthető a fapados vállalatok teljesítménye, ám a járvány miatti áprilisi mélypont óta fokozatos, határozott növekedést mutat utasforgalmuk.

Pofon a fapadosnak – nagy buktát hozott a koronavírus

A koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások következtében 95 százalékkal, 2,2 milliárd euróval csökkent a Ryanair diszkont légitársaság bevétele az első negyedévben.

Döntött a Ryanair: jó hír az utazni készülőknek

Negyven útvonalon indítja újra július 1-jén budapesti járatait a Ryanair diszkont légitársaság.

Jó éve volt a Ryanair-nek, de most beüthet a koronavírus

Egymilliárd eurós adózott nyereséget könyvelt el a Ryanair a március 31-ével zárult, 2020-as pénzügyi évben, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az első negyedévre viszont már 200 millió eurós veszteséggel számol az ír, fapados légitársaság.

Csúnyán megbüntette a Ryanairt a főváros

Nem tett teljes körűen eleget az utasokkal szembeni tájékoztatási kötelezettségének a Ryanair a tavaly júliusi 27-i Amman-Budapest járatán, amely Budapest helyett Pozsonyban szállt le, ezért Budapest Főváros Kormányhivatala 150 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a társaságra - közölte a kormányhivatal.

Ő lehet az utazás Amazonja

A Ryanair egy géppel kezdte, ma több, mint 400-zal repül. Idén egy milliárd eurós nyereséget várnak és az ír cég tovább terjeszkedik, „ az utazás Amazonja” szeretne lenni.

Papírja van róla: sztrájk miatt nem fizet a Ryanair

Egy ír bíróság a Ryanair javára döntött, sztrájk miatt nem kötelezhető kártérítésre a légitársaság. Az Írországban (a cég székhelyén) született ítélet precedens értékű lehet a későbbi hasonló ügyek elbírálását tekintve – írja az Airportal.

Sok milliós bukta után is marad a Ryanair-vezér

Milliós veszteségek után takarékoskodik és újjászervezi magát a Ryanair. A főnöki székben marad Michael O'Leary, de csökkentett jövedelemmel és más munkakörrel.

Nekiment a fogyasztóvédelem a Ryanairnek

Megrótta a Német Szövetségi Fogyasztóvédelmi Központ a Ryanairt önkényes csomag-előírásai miatt és egységes rendelkezést igényelt a szövetségi kormánytól.

Az olaszok elkaszálták a fapadosok új poggyász-szabályzatát

Az olasz versenyhatóság utasította a két fapadost, hogy függessze fel új gyakorlatát, amely alapján az utasok csak egy kis méretű csomagot vihetnek fel ingyen a fedélzetre.

November 1-től megint új poggyász-szabályzat a Wizz Airnél

November 1-től mindenki ingyenesen felvihet magával egy kézipoggyászt a fedélzetre, nem csak azok, akik elsőbbségi szolgáltatást vásároltak. Az új szabályzat célja – a légitársaság szerint –, hogy megkönnyítse a beszállást az utasok számára, és csökkentse a poggyásszal kapcsolatos késéseket a Wizz Air járatain.

Megbírságolták a Ryanairt és a Wizzairt

Százmillió forintra bírságolta a Ryanair és 25 millió forintra a Wizz Air diszkont légitársaságot Budapest Főváros Kormányhivatala a nyári poggyászkezeléssel, illetve utasfelvétellel kapcsolatos súlyos mulasztások miatt.

Kifinomult módszerekkel vernek át a légitársaságok

Az „Általános üzleti feltételekbe” rejtve légitársaságok és más vállalatok mindig újra megpróbálják korlátozni ügyfeleik jogait. Kiutat csak bírósági döntés jelenthet.

Még többe kerül a csomag, tovább szigorít a Ryanair

November 1-től csak egy darab kis méretű kézicsomagot enged járatai fedélzetére a Ryanair azoknak az utasoknak, akik nem vásárolták meg az elsőbbségi beszállítást.

Mi történik, ha sztrájk miatt hagynak a repülőtéren

A Ryanair pilótáinak eddigi és kilátásba helyezett további sztrájkjai európai utasok tízezreit érintik, köztük feltehetően magyarokat is. Mire számíthatnak a kárvallottak?

Repülőssztrájk: munkahelyek áthelyezésével fenyegetőzik a Ryanair

Az ír, belga, portugál, spanyol és olasz dolgozók után a német pilóták is sztrájkba lépnek. A Ryanair vezérigazgatója munkahelyek áthelyezésével fenyeget, ha a dolgozók tovább rontják az üzletet a munkabeszüntetésekkel.

Betelt a pohár, elég a légi sztrájkokból

A legnagyobb Európai Uniós turisztikai szövetségek támogatják az európai légitársaságok szövetségét annak érdekében, hogy mérsékelni lehessen a légi sztrájkok káros hatását. Csak ebben az évben 29 sztrájk okozott késéseket és járattörléseket, mely utasok millióit érintette.

Tájékozódjon, ha Ryanairrel utazna – több száz járat nem indul

Törölte a Ryanair légitársaság Budapest és Barcelona között közlekedő, ma esti járatát. Az ír diszkont cég korábbi közlése szerint története legnagyobb sztrájkjára készül a héten.

Tovább szívatnak a fapadosok

Újabb lépéssel keseríti meg a Ryanair az olcsón repülni akaró utasok életét, az online utasfelvételre hamarosan már csak maximum két nappal az indulás előtt lesz lehetőség. Pénzért persze tovább is lehet ülőhelyet választani - olvasható az airportalon.

Fa evőeszközökkel és papírdobozokkal újít a Ryanair

Fa evőeszközök és papírdobozok válthatják fel az eddigi műanyagot a Ryanair járatain. A légitársaság most beharangozott környezetvédelmi programja szerint több mint 60 százalékkal csökkentené szén-dioxid-kibocsátását, amivel élen járna a többi társaság előtt.

Tovább szigorít a Ryanair

Hétfőtől, vagyis 2018. január 15-től lépteti életbe a Ryanair a kézipoggyászokra vonatkozó új, szigorúbb szabályzatát. A változást eredetileg már 2017. november 1-től érvényesíteni akarta a low-cost légitársaság, azonban végül ezt január közepére halasztották.

Sztrájkkal indítja a karácsonyi csúcsot a Ryanair

Négyórás sztrájkot hirdetett péntek reggelre a Ryanair ír diszkont légitársaság németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet (Vereinigung Cockpit - VC).

Szeretné elkerülni a karácsonyi sztrájkot a Ryanair

Tárgyalásokat kezdeményezett a Ryanair az ír, brit, német, olasz, spanyol és portugál bázisokon szolgáló pilótákat képviselő szakszervezetekkel, hogy a légitársaság korábbi álláspontjával ellentétben mégis elismerné az érdekképviseleteket.

Így változnak a kézipoggyászra vonatkozó szabályok

A téli szezon kezdetével érdemes figyelni a repülőjegy foglalásnál, ugyanis két fontos változás már biztosan lesz a kézipoggyászokat illetően: a Wizz Air október végétől ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, míg a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben. A korlátozások nem érintik a repülőtéren vásárolt termékeket, amelyeket az utasok továbbra is ingyenesen felvihetnek az utastérbe.

Késő bánat – a Ryanair már fizetne

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója nyíltan is elismerte, hogy elrontották a hajózó személyzet szabadságának kiadását, ezért most 10+12 ezer eurót fizetne azoknak a pilótáknak, akik hajlandóak átütemezni szabadságukat.

Ezeket a budapesti járatokat törli a Ryanair

Budapesti járatokat is töröl a Ryanair október végéig, derült ki az ír légitársaság által hétfőn közzétett listából. A lista szerint a járattörlés a barcelonai, a milánói, a portói, a londoni, a brüsszeli, a dublini és a római bázisról indított járatokat érinti. A lista szerint Budapest is érintett, szerdánként nem fog közlekedni a 3717-es és 3718-as járat London-Stansted, illetve Budapest között.

Fogyasztóvédelem: a légitársaságoknak minden esetben gondoskodniuk kell utasaik hazaszállításáról

A légitársaságoknak minden esetben gondoskodniuk kell utasaik hazaszállításáról, ez alól semmilyen körülmény, sem vihar, sem műszaki hiba nem mentesíti a cégeket - hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) az MTI-nek pénteken eljutatott közleményében, miután a Ryanair ír légitársaság szerda esti Madridból Budapestre tartó járata Pozsonyban szállt le, és az utasokat a szlovák fővárosban hagyták.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
hirdetés
Generációváltás: jeles!

Generációváltás: jeles!

Interjú Farkas Péterrel, a Nelson Flotta ügyvezető igazgatójával.

Költségkímélés

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Bár a kislakások még ezekben a nehéz hónapokban is kelendőnek bizonyulnak, az OTP Ingatlanpont szakértői szerint ebből még nem következik, hogy 2023 a garzonok éve lesz a lakáspiacon.

Adózás

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

 Tartósan milliós nagyságrendű veszteséges működése, és az áfabevallásban lejelentett, beszállítói adatok miatt rendeltek el ellenőrzést.

Cégblog

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

Sumák zöldségkereskedő bukott meg a NAV-nál

 Tartósan milliós nagyságrendű veszteséges működése, és az áfabevallásban lejelentett, beszállítói adatok miatt rendeltek el ellenőrzést.

Klímablog

Sokkal több mikroműanyag van a víz mélyebb rétegeiben, mint eddig gondolták

Sokkal több mikroműanyag van a víz mélyebb rétegeiben, mint eddig gondolták

A mélyebb rétegekben, azaz 6-10 méter mélységben nagyobb arányban vannak jelen az 1 mm-nél kisebb mikroműanyagok, mint a felszínen.

Gazdaság

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Mennyire éri meg most egy garzonlakás?

Bár a kislakások még ezekben a nehéz hónapokban is kelendőnek bizonyulnak, az OTP Ingatlanpont szakértői szerint ebből még nem következik, hogy 2023 a garzonok éve lesz a lakáspiacon.

Társadalom

Elszomorító adat: csak a románok és a bolgárok keresnek nálunk rosszabbul

Elszomorító adat: csak a románok és a bolgárok keresnek nálunk rosszabbul

A hazai keresetek az EU sereghajtói között vannak, a helyzet 2010 óta alig javult – derült ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzéséből. 

Infokom

Kevesebb mobil és számítógép fogy

Kevesebb mobil és számítógép fogy

A személyi számítógépek, táblagépek és mobiltelefonok kiszállítása az idén várhatóan 4,4 százalékkal, 1,7 milliárdra csökken globálisan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo