Rezsi cikkek

hirdetés

Állami közfeladattá tette a kormány a rezsivédett áram- és gázszolgáltatást

Állami közfeladattá tette a kormány a rezsivédett áram- és gázszolgáltatást

Teljesen átszabta a kormány a rezsicsökkentés keretében kedvezményes áron igénybe vehető áram- és földgáz szolgáltatásának kereteit.
Változás jön a rezsiszámláknál

Változás jön a rezsiszámláknál

Az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják.
Kétszeres családi pótlék augusztusban, vagy csak propaganda?

Kétszeres családi pótlék augusztusban, vagy csak propaganda?

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés megvédéséért felelős kormánybiztos úgy látja, hogy a kormány minden erejével támogatja a magyar családokat és ennek kapcsán közli, hogy kétszer utal családi pótlékot augusztusban a Magyar Államkincstár, így csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit.
Lakásfelújításra késztetheti a megugró rezsi a magyarokat

Lakásfelújításra késztetheti a megugró rezsi a magyarokat

Az idei harmadik negyedév elején a lakosság lakásfelújítási és -korszerűsítési tervei kissé visszaestek az előző negyedévhez képest, de a korábbiaknál jórészt így is erőteljesebbek. Az Otthonfelújítási program támogatásai továbbra is népszerűek, a felújításra készülő családok fele igénybe venne állami támogatást is – derül ki GKI és a Masterplast közös kutatásának eredményeiből.
Kiakadtak a nyugdíjasok a kormány húzásán

Kiakadtak a nyugdíjasok a kormány húzásán

Sok százezer kisnyugdíjas érdekében a rezsiemelés elhalasztását követeli a kormánytól a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa.
hirdetés
Hihetetlen élelmes a magyar, veszik az áram fogyasztásmérőket, mint a cukrot

Hihetetlen élelmes a magyar, veszik az áram fogyasztásmérőket, mint a cukrot

Júliusban tizenhétszer annyi elektromos fogyasztásmérő készüléket adtak el a MediaMarkt áruházakban országszerte, mint előző hónapban - a rezsicsökkentés új szabályainak bejelentését követő első napokban olyan is előfordult, hogy adott áruházban az összes készleten levő termék elfogyott.
Teljes a rezsipánik, a fa tüzelésű kandallókat elkapkodták

Teljes a rezsipánik, a fa tüzelésű kandallókat elkapkodták

Klímaberendezést, szárítógépet, medencét, de még bőröndöt is kevesebbet rendelnek a eMAG.hu-ról az új rezsicsökkentési szabályok bejelentése óta, ugyanakkor megnőtt a kereslet a napelemek, fogyasztásmérők és a több eszköz kikapcsolását egyszerűsítő hosszabbítók iránt a webáruházban. Tavalyhoz képest idén nyáron jóval többen rendelnek easybox csomagautomatába az ügyfelek, például napi fogyasztási cikket: ezek közül a mosószer és a pelenka mellett az üdítők, kávék és állateledelek is jól fogynak.
Jön az államcsőd a kata és a rezsi módosítása miatt?

Jön az államcsőd a kata és a rezsi módosítása miatt?

Akár államcsődhöz is vezethet a kata adózási forma egyeztetés nélküli megváltoztatása, valamint az emberekre zúdított brutális, ebben a formában vélhetően jogszerűtlen rezsidíj módosítás – véli a Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (FÖX).
Így alakul augusztustól a társasházi lakástulajdonosok rezsije

Így alakul augusztustól a társasházi lakástulajdonosok rezsije

A gáznál a hétszeres lesz a “piaci ár”, míg az áramnál az eddigi ár kétszeresét határozták meg mint “lakossági ár”-at, amit a háztartások számára meghatározott kedvezményes határ feletti fogyasztásért fizetni kell. 
200 eurót, vagyis körülbelül 80 ezer forint rezsitámogatást kapnak a bécsi háztartások

200 eurót, vagyis körülbelül 80 ezer forint rezsitámogatást kapnak a bécsi háztartások

Több mint 190 ezer bécsi háztartás már meg is kapta a korábban megígért 200 eurós rezsitámogatást. Az egyszeri hozzájárulást automatikusan utalták a legszegényebbeknek. A gyermeküket egyedül nevelők plusz 100 eurót kapnak.
hirdetés

Csökkenthetők a rezsidíjak a munkaadó és a munkavállaló összefogásával

Dr. Zsidi Roland, az ICT Legal, dr. Termel Ügyvédi Iroda vezető ügyvédje arra hívja fel a figyelmet: most lesz csak igazán jelentősége annak, hogy a munkáltatók és munkavállalók komolyabban megfontolják a távmunkavégzéssel összefüggésben adható költségtérítést, a növekvő rezsivel párhuzamosan várhatóan növekvő bérigények miatt.

Mit lehet tenni, ha nem tudjuk befizetni a közüzemi számlát?

Előfordulhat olyan élethelyzet, amikor problémát jelent a rezsiszámlák kifizetése, esetleg olyan szociális helyzetbe kerülünk, amikor szükségünk lehet a védendő fogyasztókat megillető kedvezményekre. 

1,5 millió rezsiutalványt már kivittek a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok közel harmada már megkapta a rezsiutalványt.

Hogyan számolható el a rezsi bérbeadáskor?

Hogyan számolható el a rezsi bérbeadáskor? Mi minősül bevételnek? Megtudhatjuk a Reggeli egyperces összeállításból.

Erre érdemes figyelni lakásbérléskor

A Duna House összegyűjtötte a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes átgondolni a bérlőknek és lakáskiadóknak egyaránt a megállapodás során.

Egyre fegyelmezettebben fizetjük a rezsit

Négy év alatt 7,5-ról 7,1 százalékra csökkent a 60 napnál hosszabb ideig rendezetlen közműszámlák díjösszegének aránya, vagyis fokozatosan javul a lakosság díjfizetési fegyelme – derül ki a Díjnet elemzéséből, amely a legnagyobb budapesti közüzemek számlaadatait dolgozta fel. Az adatokból az is egyértelműen megállapítható, hogy a Díjnet elektronikus rendszeren keresztül fizetett számlák esetében az elmaradás ennél is lényegesen alacsonyabb, átlagos mértéke alig haladja meg a 4 százalékot.

A rezsicsökkentésnek is véget vet az új energiacsomag

Gyökeresen átalakul az energiaszektor az új EU-s energiacsomag bevezetésével. Kétrészes cikkünkben bemutatjuk, hogyan változik az energia-elosztók rendszere, milyen új szereplők jelenhetnek meg a piacon és milyen változásokra érdemes figyelnie a végfogyasztónak.

A lakossági energiafogyasztás felét is megspórolhatnánk

A lakossági energiafogyasztás fele megspórolható lenne Magyarországon, áll a Magyar Energiahatékonysági Intézet közleményében. Ehhez a hazai lakásállomány felújítására lenne szükség, hiszen mert a számon tartott lakások kétharmada energetikailag elavult.

Rengeteg rezsit spórolhat az, aki felújított lakást vesz

10-30 százalékkal nagyobb a kereslet a felújított panellakásokra, a téglalakások között pedig 25-35 százalékkal nagyobb érdeklődés mutatkozik a felújítottakra.

A hideg miatt szünetelteti a kikapcsolásokat az E.ON

A várható hideg miatt az E.On felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat, - március 4-ig minden lakossági ügyfélnél maradhat a fűtés.

Az energiahatékonyság csökkentené igazán a rezsit

A Magyar Energiahatékonysági felhívja a figyelmet arra, hogy a szociális rezsicsökkentés – mint az energiaszegénység felszámolására tett intézkedés – önmagában részmegoldás. Az energiaszámlák tartós csökkentéséhez elengedhetetlen a magyar otthonok energiahatékonyságának állami, programszerű támogatása is.

Jelentősen csökkenthetnénk fűtésszámlánkon

Az ország végső energiafogyasztásának közel 40 százalékáért az épületek a felelősek, az épületek fogyasztásának háromnegyedét pedig a fűtés teszi ki. Az idei télen ez az arány még magasabb volt, hiszen kiemelkedően hideg hónapok vannak mögöttünk: míg egy átlagos, 0 °C napi középhőmérsékletű téli napon a hazai földgázigény 45-55 millió köbméter körül alakul, addig januárban átlagosan több mint 5 fokkal volt alacsonyabb a hőmérséklet, így idén volt olyan nap, amikor a duplájára is felugrott a földgázfogyasztás – derül ki a WWF Magyarország közleményéből.

Csak Bukarestben olcsóbb a gáz

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2013 júliusa óta végez nemzetközi energiaár-összehasonlító vizsgálatot európai uniós fővárosokban. Kezdetben Budapest mellett 22 város adatait hasonlította össze egy független finn cég a MEKH megbízásából. Ez most további 6 ország fővárosával bővült, így a vizsgálat már az összes európai uniós fővárosra kiterjed.

Az igazi rezsicsökkentés: az áramtermelő bojler

Egy brit cég olyan bojlert fejlesztett amely hőt és áramot is előállít. A másfél millió forintot kóstáló találmány jelentősen csökkentheti a háztartások rezsiköltségeit. Négy-öt év alatt behozza az árát.

Nullázható a rezsiköltség!

Tudta Ön, hogy pár éven belül már kizárólag csak „közel nulla energiaigényű” épületeket lehet építeni Magyarországon? A passzív házak iránt érdeklődőknek ajánljuk a VII. Magyar Passzívház Konferenciát.

A rezsi nálunk nem gond, de a megélhetés miatt aggódunk

A régióban Magyarországon aggódnak legkevesebben a rezsiárak növekedése miatt, ugyanakkor a magyarok négyötödét továbbra is a megélhetési költségek előteremtése foglalkoztatja leginkább, jobban, mint bármely más környező ország lakosait. Az elmúlt fél év során sokat javult az ország jövőbeni gazdasági teljesítményének megítélése és a megkérdezettek optimistábban látják a saját háztartásuk anyagi helyzetét is, annak ellenére, hogy a túlnyomó többségnek nincs semmilyen megtakarítása. A magyar háztartásokra a megfontolt költekezés és az átgondolt hitelfelvétel jellemző – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. anyacégének hat országban, az ügyfelei körében végzett újabb kutatásából.

Rezsivita: kinek nő és kinek nem nő?

Az NGM szerint téves az a sajtóértesülés, miszerint a 10 százalékos lakossági rezsicsökkentés hatásaként a kis- és közepes vállalkozások terhei nőnek. Független elemzők szerint azonban több ezer vállalkozást is hátrányosan érinthet az új szabályozás.

Sokba fog nekünk kerülni a rezsicsökkentés

A kormány ígérete alapján jövőre 10 százalékos rezsiköltség-csökkentést hajtanak végre. Az ígéret szerint a villamos energiára, a gázra és a távhőre kiterjedő lépést nem tudják áthárítani a szolgáltatók a fogyasztóra. A Policy Agenda által készített elemzés szerint a rezsiköltség áthárítását valójában a kormány már maga el is végezte, első körben a hazai kis- és középvállalkozásokat sújtva. Az energiainfo.hu elemzése szerint a kkv-k villamosenergia-költségei 11-12, de akár 30 százalékkal is nőhetnek.

Cafeteria 2013: Így segít az állam rezsit fizetni

Rezsit és devizahitel-törlesztést is fizethetünk jövőre a lassan elfeledett önkéntes önsegélyező pénztári számláról. A munkáltató a cafeteria keretében 35,7 százalékos adózással segítheti munkavállalói bizonyos körét a mindennapi kiadások fedezésében.

Rezsistop: Ez sem jött össze a kormánynak

A Széll Kálmán Tervben 2011-ben vállalta a kormány, hogy jogszabályt alkot a rezsiköltségek befagyasztására, a lakosság terheinek csökkentésére. A Policy Agenda elemzéséből kitűnik, hogy a kormány kezdeményezését felülírta a gazdasági szükségszerűség.

A legképtelenebb ötleteken is túltesz a magyar valóság

A valóság gyakran felülmúlja a legképtelenebb elgondolásokat is. A lakossági rezsiköltségeket alakító, döntően az energiával összefüggő szolgáltatások esetleges nonprofittá alakítása ilyennek tűnik. Ugyanis az utóbbi egy évben, a magyar gazdaság jelentős szektorai, köztük az energia-szolgáltatás nem csak nonprofittá, de meghatározóan veszteségessé vált. Ez önmagában is fájdalmas fejlemény, de a nonprofit jellegű gazdálkodás gazdaságpolitikai célként való meghatározása több mint hiba - Hegedűs Miklós a GKI Energiakutató vezérigazgatója szerint.

Majd tíz százalékkal drágul a távfűtés

Tovább drágul a távfűtés novembertől a fővárosban, több megyében azonban már októbertől emelkedtek a rezsiköltségek.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Valóra vált a vevők álma a lakáspiacon

Valóra vált a vevők álma a lakáspiacon

Bár éves szinten még mindig jelentősnek mondható a lakásdrágulás, januárhoz képest már több helyen csökkenésről van szó.

Pénzszerzés

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Egyre kevesebb a járművezető a BKV Zrt.-nél.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Klímablog

Forradalmi döntés Brüsszelből

Forradalmi döntés Brüsszelből

Megállapodott az uniós tanács és parlament a megújuló energiaforrások részarányának megkétszerezéséről.

Társadalom

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo