Megbízhatóság cikkek


Kürti Sándor: „A GDPR nem büntetőtörvény”

Kürti Sándor: „A GDPR nem büntetőtörvény” 

A nemzetközileg elismert adatmentő vállalkozás névadó mogulja természetesen szakmailag érintett a törvényben, és sajátos szemszögből látja annak hasznosságát. Kürti Sándor szerint éppen ideje, hogy az információs szupersztrádának is legyen afféle KRESZ-szabályrendszere.
Új lehetőség: német alapítású cég magyar adózási alanyként

Új lehetőség: német alapítású cég magyar adózási alanyként 

Eddig az Ltd. volt a cégformák közül a sláger, de most már lehetőség van rá, hogy Németországban is alapítsanak olyan céget, mely ott nem végez tevékenységet, hanem magyar székhellyel működik magyar adóalanyként.
Kapcsolatépítés egyszerűen és elegánsan

Kapcsolatépítés egyszerűen és elegánsan 

Ősszel pezseg az üzleti élet. Konferenciák, üzleti reggelik és üzleti kézfogók, társasági események mind-mind remek lehetőséget adnak arra, hogy új ismeretségeket kössünk, új üzleti partnerekre tegyünk szert, és így friss lendületet kapjon a vállalkozásunk.
Az önjáró autók nem hibáznak

Az önjáró autók nem hibáznak 

Legalábbis ezt állítja az Intel annak érdekében, hogy eloszlassa a kételyeket, és felgyorsítsa az önjáró autók megjelenését a hétköznapi forgalomban. A cég természetesen nem azt állítja, hogy a sofőr nélküli autókkal ne történhetne baleset, csak azt, hogy ezek egész biztosan nem az autó hibájából történnek.
Vakon bíznak a szervizekben a magyar autósok

Vakon bíznak a szervizekben a magyar autósok 

A magyar autósok 98 százaléka elégedett a szervizével, amelynek megválasztásánál nem az ár, hanem a megbízhatóság és a gyorsaság a legfontosabb szempont – derült ki a Bárdi Autó országos, reprezentatív kutatásából. Az autósok több mint kétharmada kisebb, bevált műhelyekben javíttatta a négykerekűt. A bontott alkatrészek azonban már azok körében sem népszerűek, akik maguk gondoskodnak a kellékek beszerzéséről.
Így kerülhetőek el a „veszélyes” utazási irodák

Így kerülhetőek el a „veszélyes” utazási irodák 

A Green Holidays napokban bejelentett csődje, és a több száz pórul járt, illetve külföldön rekedt utas szomorú esete ismét ráirányítja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a megfelelő utaztató partner kiválasztása. A legnagyobb hazai online utazásközvetítő ügynökség, a legtöbb magyarországi utazási irodával együttműködő Invia.hu cégvezetője, Zakar Jozef összefoglalta azokat a szempontokat, amelyeket mindenkinek érdemes mérlegelnie, amikor tervezni kezdi a külföldi vakációját.
Több a megbízható partner, de a kockázatos is

Több a megbízható partner, de a kockázatos is 

A tavalyi év végéhez képest húszezerrel több vállalkozás büszkélkedhet azzal, hogy megbízható minősítést kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). A cégjegyzékbe bejegyzett, valamint az áfa-regisztrált adózókat érintő minősítési rendszer idei változásai mind a megbízható, mind a kockázatos adózói körre hatással voltak – közölte a NAV.
Ezek a legrosszabb mobiltelefonok

Ezek a legrosszabb mobiltelefonok 

Az iOS eszközök gyakrabban hibásodnak meg, mint az Android eszközök, a leggyakrabban pedig a Facebook, az Instagram vagy a Yahoo Mail alkalmazások fagynak le. A Blancco 2015 óta minden negyedévben átfogó elemzést készít a mobiltelefonok technológiai állapotáról.
Egy cím, ami segít a munkaerő-toborzásban

Egy cím, ami segít a munkaerő-toborzásban 

Már lehet pályázni a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által hirdetett „Megbízható Munkaadó“ címre. A pályázóknak hét területen megfogalmazott kritériumoknak kell megfelelniük; mindenek előtt a javadalmazás, a szociális-jóléti juttatások, az egészség és a munkakörülmények, a képzés és továbbképzés, valamint a fejlődési lehetőségek számítanak.
Külföldi főnök: kiben bízhatunk, és kiben nem?

Külföldi főnök: kiben bízhatunk, és kiben nem? 

Napjainkban egyre természetesebb mind a munkavállalók, mind az üzleti élet szereplői körében, hogy nemzetközi érdekeltségű munkáltatóval és partnerekkel dolgoznak. A cégek megbízhatósága azonban óriási szórást mutat a tulajdonosok országának függvényében.

A családi vállalkozásokban megbízhatunk 

Bár a hazai tulajdonú cégek sok problémával küzdenek, a családi vállalkozások számos tekintetben kiemelkednek e nagy tömegből, többségük lényegesen megbízhatóbb az átlagosnál – derült ki az Opten adataiból.

Legyetek jók, ha tudtok! A NAV-nál mi számít? 

2016 január 1-jétől újdonságként került be az adózás rendjéről szóló törvénybe a megbízható adózói státusz. Az első minősítést az adóhatóság automatikusan, az adózó előélete és 2016. első negyedéves adatai alapján végzi majd el, hívja fel a vállalkozások figyelmét a MAZARS. A megbízható adózói státusz megszerzése számos gyakorlati előnnyel jár, ezért érdemes mindent megtenni a pozitív NAV-minősítés eléréséért.

Sok pénzt kezel egy kolléga? Kérjen biztosítékot! 

A munkaadók többsége szereti „bebiztosítani” magát a munkavállalói által esetlegesen okozott kárral összefüggésben, különösen akkor, ha a munkavállaló pénzzel, értékekkel dolgozik. Van rá lehetőség!

Nemcsak szankcionál, partner is a hatóság 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) megalakulásakor olyan fogyasztóvédelmi szervezet működtetését tűzte ki céljául, amely nem csupán szankcionálja, hanem partnerének tekinti a vállalkozásokat - jelentette ki az NFH főigazgatója.

3 szokás a sikerességért 

Általános vélemény, hogy aki Magyarországon sikeresen működtet egy vállalkozást, az a világ bármely pontján eredményes tud lenni.  A magyar üzleti környezet minden bizonnyal nem kapná meg a „vállalkozóbarát" besorolást, amennyiben létezne ilyen. A baranyai üzleti klíma, ha lehet az országoshoz képest sem egyszerű, így az itt elért sikerek még értékesebbek. Miért van ez így?  Mit érdemes és mit nem szabad tenni annak a vállalkozónak, aki itt szeretne sikert elérni? Mi az, ami a XXI. században garantálja a sikert?

Szennyezett uborka: a CNN-nek vagy a miniszternek van igaza? 

Két -három hete tart a járvány, mára 16 ember halt bele a kólia-baktérium fertőzésbe, melyet vélhetően uborkák elfogyasztásából szereztek. E baktérium halálos különösen erős törzse halálos kimenetelű betegséget okoz: hasmenéshez vezet, vese-elégtelenséggel és idegrendszeri zavarokkal járhat. A haláleseteket Németországban regisztrálták. 39 fertőzött van Svédországban - mindegyikük Németországban járt nemrég. Egyelőre folyik a vizsgálat annak kiderítésére, vajon csak uborkák okozták-e a tragédiát, vagy saláták, paradicsomok is. Agrárminiszterünk tagadja, hogy a magyar boltokban lévő friss -tehát újonnan érkezett- zöldségek fertőzők lennének. Ám az európai Élelmiszerbiztonsági Hálózat biztosra veszi, hogy hazánk is kapott a fertőző szállítmány(ok)ból. A kérdés: mikor?

Ellenőrizhetetlenek a magyar cégek 

Elérte a kritikus tömeget a magyar gazdaságban az ellenőrizhetetlen, megbízhatatlan cégek aránya. A mérlegadásra kötelezett cégek egyharmada nem készít mérlegjelentést, havonta átlag 700 cégnek függeszti fel adószámát az APEH, ráadásul a hazai, valóban működő vállalkozások követeléskezelési gyakorlata még mindig megdöbbentően naiv - hívja fel a figyelmet Csatlós Csilla, a Direktinfo vezetője. Ezek a jelenségek kedvező terepet biztosítanak a megrendeléseik csökkenésétől rettegő vállalatok lehúzására szakosodott, fehérgalléros bűnözők számára.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést  

A napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Infokom

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje  

Az új uniós kibervédelmi irányelv, a NIS2 számos szervezet számára támaszt új követelményeket több különféle területen.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo