Egy cím, ami segít a munkaerő-toborzásban

Már lehet pályázni a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által hirdetett „Megbízható Munkaadó“ címre. A pályázóknak hét területen megfogalmazott kritériumoknak kell megfelelniük; mindenek előtt a javadalmazás, a szociális-jóléti juttatások, az egészség és a munkakörülmények, a képzés és továbbképzés, valamint a fejlődési lehetőségek számítanak.

A Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) „Megbízható Munkaadó“ címmel pályázatot hirdet a magyarországi vállalatok számára. A minősítést a Kamara olyan vállalatoknak kívánja odaítélni, amelyek példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről. A minősítéssel a Kamara segíteni kívánja a vállalatokat a szakember-utánpótlás hosszú távú biztosításában – olvasható a DUIHK közleményében.

Gabriel A. Brennauer, a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető elnökségi tagja, a pályázat bemutatásakor elmondta, hogy a kezdeményezéssel segítséget nyújtanának a jól képzett munkatársak megtartásához és toborzásához. „A magyarországi munkaerő-piaci helyzet új kihívások elé állítja a vállalatokat. A most indított pályázat kapcsolódik a Kamara idei fókusztémájához, amely a szakemberhiány enyhítésére helyezi a hangsúlyt, és konkrét kezdeményezésekkel és eszközökkel kíván a vállalatoknak segítséget nyújtani abban, hogy hosszú távon, képzett és elkötelezett munkavállalókkal dolgozhassanak együtt” – fejtette ki Brennauer.

„Mint munkaadók, mi örülünk ennek a pályázatnak, hiszen egy ilyen hiteles minősítés is lehetőséget ad a cégeknek, hogy bemutathassák a munkatársak iránti elkötelezettségüket. Bízunk benne, hogy számos cég él majd ezzel a lehetőséggel, hiszen a munkatársakról való gondoskodás a vállalat hosszú távú versenyképességének egyik legfontosabb záloga” – tette hozzá Steványik Tamás, az Elmű Nyrt. humán erőforrásért felelős igazgatója és a pályázat zsűrijének tagja.

A „Megbízható Munkaadó” minősítést pályázati úton lehet elnyerni, a címet egy öttagú szakmai zsűri ítéli oda két évre.

Bizakodnak és aggódnak a magyar cégvezetők
A szakemberhiány 2017-ben is a növekedés legnagyobb gátja a vezetők szerint – derül ki a PwC Vezérigazgató felmérésének eredményeiből. Pedig a többség növekedni szeretne, plusz emberek felvételére készül. A válaszok szerint egyértelmű gond a túlszabályozottság is, lehetőségeket pedig leginkább a technológia jelent.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo