Generali cikkek


A szomszédtól félünk legjobban Budapesten

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten  

Márciusban felbolydult a lakásbiztosítási piac, először válthattunk lakásbiztosítást évfordulótól függetlenül.
Gondolta volna mindezt a magyarok otthonairól?

Gondolta volna mindezt a magyarok otthonairól? 

A hazai lakosság döntő része (77 százalék) saját tulajdonú otthonban él.
Pusztító év van mögöttünk

Pusztító év van mögöttünk  

Rekordmennyiségű kárbejelentés érkezett az éghajlatváltozás miatt.
Sokkoló jövő: kiszolgáltatott nyugdíjas évekre számítanak a magyarok

Sokkoló jövő: kiszolgáltatott nyugdíjas évekre számítanak a magyarok 

A válaszadók negyede szerint az aktív korúak, több mint harmada szerint pedig a nyugdíjasok is sokkal rosszabbul fognak élni néhány évtized múlva.
Több ösztönzőre lenne szüksége a cégeknek a fenntarthatóság javításához

Több ösztönzőre lenne szüksége a cégeknek a fenntarthatóság javításához 

A fenntarthatósági célkitűzések teljesülésének fő akadályaként elsősorban az energiaárak és az infláció megugrását, valamint az ukrajnai háborút jelölték meg a felmérés résztvevői.
Nincs könnyű dolga annak, aki infláció feletti hozamot akar elérni

Nincs könnyű dolga annak, aki infláció feletti hozamot akar elérni 

A Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alap lett a Generali IC Ázsiai Részvény Alap a Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán.
Fenntarthatósági pályázatot hirdettek kkv-knak

Fenntarthatósági pályázatot hirdettek kkv-knak  

Harmadszor hirdette meg a Generali Biztosító az EnterPRIZE pályázatot.
Elképesztő sebességgel veszíti az állami egészségügy az emberek bizalmát

Elképesztő sebességgel veszíti az állami egészségügy az emberek bizalmát 

Generali: már a magyarok háromnegyede szerint jól jön a magán egészségbiztosítás
Nagyon sok magyar készül munkahelyet váltani

Nagyon sok magyar készül munkahelyet váltani  

Idén januárban átfogó, reprezentatív kutatást végzett a Generali Biztosító, amelyben 2023-as várakozásaikról és pénzügyi terveikről is kérdezték a magyarokat.
Nagy a baj és nő a pesszimizmus – mi lesz így a nyugdíjas évekkel?

Nagy a baj és nő a pesszimizmus – mi lesz így a nyugdíjas évekkel?  

A hazai lakosság szerint havi 76 ezer forint lenne az az ideális összeg, amit fontos lenne megtakarítani a nyugdíjas éveikre.

A megélhetés most a magyarok legfőbb gondja  

A hazai lakosság 71 százaléka szerint a közeljövőben az áram-, gáz- és vízfogyasztás terén lesz szükség a leginkább a tudatosságra.

Fenntarthatósági pályázat kkv-knak - kihirdették a győzteseket 

A Generali Biztosító 9 millió forint összdíjazású, kis- és középvállalkozások támogatására kiírt fenntarthatósági pályázatára az idén már 127 vállalkozás jelentkezett.

Fenntarthatósági pályázat indul kkv-knak 

2022-ben is várja a Generali kis- és középvállalkozások jelentkezését munkavállalói jólét, környezetvédelem, illetve a mikroközösségek iránti felelősségvállalás témakörökben.

Óriási károkat hagyott maga mögött a pokoli szélvihar 

Csak vasárnap 1654 esethez riasztották a tűzoltókat.

Mi lesz a nyugdíjasévekben? Elszegényedéstől tartanak a középkorúak 

Hazánk legnépesebb nemzedéke, a mintegy 2,5 millió főt számláló X generáció anyagi helyzetéről, megtakarításairól, valamint az idősgondozással és saját nyugdíjas korukkal kapcsolatos hiedelmeiről készített átfogó kutatást a Generali Biztosító .

Az idei év is pozitív lehet a részvénypiacokon 

A Generali Alapkezelő két alapja is dobogós lett a Privátbankár.hu Klasszis-díjkiosztón: a Generali Triumph B sorozat a második a Legjobb Abszolút hozamú Származtatott Alap kategóriában, míg az Innováció Részvény Alap a harmadik a Legjobb Globális Részvény Alapok között. Az utóbbi alapot kezelő Munkácsi Dávid pedig az egyik feltörekvő portfoliómenedzseri díjban részesült. Varga Róberttel, a Generali Alapkezelő április 1-jén kinevezett vezérigazgatójával beszélgettünk.

Nincs vége a harcnak: mik 2021 legfontosabb biztonsági trendjei? 

A globális járványhelyzet a munkánk és a magánéletünk egyre nagyobb szeletét költözteti át a digitális térbe, minden eddiginél több lehetőséget kínálva a kibervilág bűnözőinek. Becslések szerint minden 39. másodpercben találnak maguknak új célpontot a hackerek, az egyre kifinomultabb módszerekkel pedig nehéz lépést tartani.

Bűncselekmények az interneten - mit kell tenni, ha bajba kerülsz? 

Évről évre többen esnek internetes bűncselekmények áldozatául: a Generali Biztosító hazai reprezentatív kutatásában résztvevők több mint harmada számolt be arról, hogy érte már cybertámadás a világhálón .

250 millió forintos kerettel támogatja az egészségügyi kkv-kat a Generali 

A koronavírus járványban számos ágazat került nehéz helyzetbe, és sajnos egyelőre a vírus gazdasági hatásai még nem teljesen ismertek. Magyarországon a kkv szektor az egyik leginkább kitett a járvány hatásainak. A Generali a járványhelyzet gazdasági hatásainak enyhítésére 250 millió forintos támogatási kerettel igyekszik segíteni az egészségügyi magánpraxisokat.

A netezők többsége védi a bankkártya adatait 

Az online visszaélések egyre nagyobb fenyegetést jelentenek nemcsak a cégek, hanem a magánszemélyek számára is. Ezzel párhuzamosan azonban úgy tűnik, a tudatosság is egyre inkább előtérbe kerül, hiszen a magyar netezők háromnegyede tesz valamilyen óvintézkedést bankkártya adatai védelme érdekében.

A tanulság: éhesen ne vásároljunk 

Elég tudatosan vásárolunk vagy pazarolunk? Gondolunk a holnapra, a jövőnkre is vagy csak jelen szükségleteink kielégítésére? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a Generali kutatása.

A Generali mindent vitt 

Idén hat kategóriában ítélte oda szolgáltatásminőségi díjait a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A Generali már 12. alkalommal bizonyult a gépjármű-biztosítás legjobbjának, emellett lakossági és vállalati vagyonbiztosítás, valamint a személybiztosítások körében is az első helyen végzett.

Újabb Generali képviseleti pont nyílt Budapesten 

Az ország egyik legkiterjedtebb tanácsadói és képviseleti hálózatának bővítésével Budapest lakói mostantól még könnyebben tájékozódhatnak a személyre szabott igényeket kielégítő biztosítási és megtakarítási lehetőségekről, a Generali Biztosító ugyanis megnyitotta legújabb képviseletét a településen. A társaság célja, hogy az ország valamennyi járásában jelen legyen, hiszen a cég filozófiája szerint a személyes tanácsadást semmi sem pótolhatja.

Hackerbiztosítást dob piacra a Generali 

Többek között telefonos IT távsegítséget, illetve adatlopás, online fizetési csalás, hekkertámadás vagy éppen internetes zaklatás esetén jogi támogatást, valamint egyes esetekben biztosítási kártérítést fedez a Generali új biztosítása.

Plusz 50 ezer forint nyugdíj: havi 10 ezret kéne félretenni 

A Generali Biztosító által végzett vizsgálat szerint a megkérdezettek 62 százaléka gondolta úgy, hogy a nyugdíja nem lesz elegendő a kívánt színvonalú életvitelre, és csak 5 százalékuk vélte azt, hogy megfelelően tud megélni a nyugdíjából.

2010, a katasztrófák éve... 

Az idei év különösen szélsőséges időjárási jelenségei miatt az árvizek és a viharok eddig nem tapasztalt pusztítást okoztak az országban. A Generali-Providencia Biztosító az idei évben eddig közel 102 ezer elemi kárbejelentést regisztrált az időjárás miatt károsodott lakóépületekre és ingóságokra, ezek becsült kárértéke meghaladja a 12,5 milliárd forintot. Tavaly egész évben 4 milliárd forint alatt maradt a 47 ezer elemi kár értéke. A mezőgazdasági károk további 2 milliárd forintot tettek ki, a gépjárművekben pedig több mint 320 millió forintnyi kár keletkezett az időjárás miatt.

"Amikor feleségem Suzukijának csak a hűlt helyét találta..." 

Több mint százezer jármű rendszámát ellenőrzik a pünkösdi hétvégén a VII. Generali Autóvadász Kupa résztvevői. Idén köztük lesz Németh Kristóf színművész, akinek nemrég a házuk elől vitték el a kocsiját a tolvajok. Péntekig bárki jelentkezhet melléjük autóvadásznak, aki felkeresi a www.holakocsid.hu/ oldalt.

Optimistának lenni bátor vállalkozás 

A befektetői környezet valamelyest kedvezőbbé vált az elmúlt hetekben, a Generali Alapkezelő azonban azt olvassa ki a gazdasági mutatókból, hogy egyértelműen optimistának lenni a jelenlegi helyzetben legalábbis bátor vállalkozás.

"Nincs forintellenes akció, csak átértékelés" 

Abban látná a stabilizációs erőt a Generali Alapkezelő, ha a kormányzat valódi reformértékű lépéseket jelentene be és azok végrehajtását szoros határidőkkel meg is kezdené.

Mihez kezdjünk a megtakarításainkkal? 

Kína preferált piac marad jövőre is, ám az OTP részvények okos vásárlásával is megduplázhatjuk tőkénket. A kisebb papírokat is érdemes figyelni.

Bizakodó kamatemelés 

Az MNB 300 bázispontos kamatemelést hajtott végre, amelynek eredményeként 11,5%-ra emelte az irányadó rátát.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Ezzel spórolhat online filmes előfizetésein

Ezzel spórolhat online filmes előfizetésein 

A Pénzcentrum megmutatta, hogy miként takaríthatjuk meg streaming-előfizetéseink költségeinek jelentős részét.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Most indul a kazáncsere program, érdemes igyekezni

Most indul a kazáncsere program, érdemes igyekezni 

A JóSzaki a rendszerében regisztrált 224 kazánszereléssel foglalkozó szakembert kérdezett meg arról, hogy mit gondolnak a most megjelenő energiahatékonysági támogatásról. A szakik zöme szerint a támogatási felhívásban meghatározott keretösszegek elegendők egy kazáncseréhez, a legtöbben még egy hónapon belül el tudnának végezni egy teljes kazáncserét. A szakik 34 százaléka szerint a gyártók már emelik az árakat, és sokuknál már nagy a lakossági érdeklődés.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.

Társadalom

A TISZA párt igen, a KDNP repül

A TISZA párt igen, a KDNP repül 

Manfred Weber: támogatom a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP családjához.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo