Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében, a 2023-as év pedig a logisztika területén is nagy változást hozott hazánkban: Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja. A folyamatos fejlesztések és az innováció iránti elkötelezettség révén továbbra is azon dolgoznak, hogy a raktárak még hatékonyabban és még rugalmasabban szolgálják ki az igényeket.

A 2022/23-as gazdasági évben nemcsak a kedvező árakba invesztáltak a dm országok. Több mint 150 millió eurót költöttek a 12 európai országban jövőbe mutató fejlesztésekre: 118 millió eurót az üzlethálózat modernizálására, 29 millió eurót pedig a logisztikai és IT infrastruktúrára. A dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja még 2010-ben költözött Magyarországra, és idáig Törökbálintról látta el a 12 dm-ország raktárait. Már 2022 -ben megfogalmazódott az igény a raktár bővítésére, így nemzetközi projekt keretében elkezdődött a folyamat kidolgozása, majd 2023 végén a dm beköltözhetett a pátyi HelloParks 17 000 m2-es raktárcsarnokába. A raktárban a feltárolható paletták száma több, mint 18 000, a komissiózó helyek száma 4000, dokkolókapukból 18 áll rendelkezésre, valamint 4 Drive-In kapu.

A dm hazai történetében ez az első bérleti konstrukcióban lekötött központi raktáregység, amely a két meglévő, saját tulajdonú telephely tevékenységét egészíti ki. A helyszín kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy az új raktár olyan rugalmas bérleti konstrukcióban álljon rendelkezésre, amely támogatja a dm országokon átívelő logisztikai stratégiáját és követni tudja a dm országok intenzív fejlődési dinamikáját a saját márkák értékesítésében. Lényeges szempont volt a fejlesztő szakmai támogatása, az épület fenntartható üzemeltetése, az ingatlan elhelyezkedése, ez utóbbi a jelenlegi munkatársak megtartása kapcsán is előtérbe került. A HelloParks már befejezett és építés alatt álló raktárcsarnokai is a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legszigorúbb, Outstanding minősítése eléréséhez szükséges előírásainak és az EU Taxonómia követelményeinek megfelelően készülnek.

A raktárak nem csak a készletek biztonságos tárolására szolgálnak, lehetővé teszik a dm számára, hogy gyorsan és hatékonyan lássák el áruval a vásárlókat, biztosítva ezzel az optimális termékkínálatot és szállítási határidőket.

dm Magyarország | dm.hu Online Shop Nekem!

(x)

Véleményvezér

Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo