hirdetés

Öten aláírtak, de mások sincsenek kizárva

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) november 9-én, szombaton öt szervezettel kötött stratégiai megállapodást a jogszabályok előkészítésében való részvételről.
hirdetés

Fotó: SXC

Az NGM miniszteri tárgyalójában tartott ünnepélyes aláíráson a kétoldalú megállapodásokat Horváth Viktória, turizmusért felelős helyettes államtitkár, valamint Niklai Ákos a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségétől, Vancsura Miklós a Magyar Fürdőszövetségtől, Garancsi István a Magyar Természetjáró Szövetségtől, Szabó Géza a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségétől és Molnár B. Tamás a Magyar Gasztronómiai Egyesülettől látta el kézjegyével.

Az NGM közleménye szerint „a stratégiai partnerségi megállapodások annak érdekében jöttek létre, hogy olyan jogszabályok szülessenek, amelyek alkalmasak arra, hogy biztosítsák a szállodákkal, falusi szálláshely szolgáltatással, természetjárással, a magyar gasztronómiai kultúrával valamint a fürdőkkel és az egészségturizmussal összefüggő szolgáltatások kiegyensúlyozott, tartós fejlődését. A megállapodások lehetőséget adnak arra, hogy a szövetségek részt vegyenek a szabályozási koncepciók előkészítésében, amelyek megalapozzák az említett területek fejlesztési céljait is magában foglaló jogszabályokat, illetve a jogszabálytervezeteket."

Egy hetet sem nyaraltunk a nyáron
Egyre kevesebben utaznak el egy egész hétre nyaralni, a magyarok többsége csak 3-4 éjszakára foglalt belföldi szállást az idei nyáron, de a kánikula kárpótolta a szállásadókat a hideg tavaszért. Már minden ötödik foglaláskor SZÉP-kártyával fizettünk.
Az ünnepélyes aktust megelőző tájékoztatón Horváth Viktória többek között elmondta, hogy a helyettes államtitkárság a szakmával közös erőfeszítésekben látja a közös sikerek kulcsát. Kiemelte a néhány nappal korábban társadalmi vitára bocsátott Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepció jelentőségét, s megismételte, hogy a tárca várja a szakma észrevételeit, javaslatait.

Az ünnepélyes aláírások után, Horváth Viktória a turizmus.com-nak elmondta: most azzal az öt szervezettel kötöttek együttműködési megállapodást, amelyek az elmúlt években már nagyon aktívak voltak törvényalkotási kezdeményezéseikkel, de ez nem jelenti azt, hogy a helyettes államtitkárság ne lenne nyitott hasonló megállapodások megkötésére más turisztikai szakmai szervezetekkel is.

Klaszterrel segítenének magukon a szállodák
Közös online vendég- és partnerszolgáltatás-koordináló rendszer kialakításával kívánják élénkíteni a Turisztikai Hotel Klaszterben társult wellness szállodák, turisztikai és egyéb szolgáltatók Észak-magyarország bor- és részben gyógy- és egészségturizmusát.
 
hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo