hirdetés

Ilyen se volt még: magyar érdekeltségű vállalat épít szállodát az Egyesült Arab Emirátusokban

Most először vásárolhatott telket és építhet fel egy szállodát magyar érdekeltségű cég az Emirátusokban. Az egyik legkisebb emirátus, Ras Al Khaimah nemrég azzal került be a hírekbe, hogy itt építik meg az Emírségek első kaszinóját. A magyar érdekeltségű szálloda a mesterséges, ember által épített Al Marjan-szigeten helyezkedik majd el. A Preston 255 szobás szállodakomplexumának építése jövő év elején kezdődik. 

hirdetés

Saját tőkéből, Csehországban kibocsátott vállalati kötvények eladásából és a szállodaszobák értékesítéséből finanszírozza a cseh-magyar Preston a Sun Beach Resort névre keresztelt projektet. A Preston vállalatot  a cseh üzletember Filip Navrátil és magyar társa, Hegyvári Bálint hozták létre. Korábban évekig együtt dolgoztak a nemzetközi (elsősorban európai és ázsiai) pénzügyi piacokon. 

A Preston a Sun Beach Resort látványterve
A Preston a Sun Beach Resort látványterve

Ras Al Khaimah az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai központ az Emirátusokban. Köszönhető ez elsősorban az előnyös elhelyezkedésnek: a látványos hegyvonulatok (az Emírségek legmagasabb pontjával, Jebel Jais-szal), valamint a napsütötte tengerparti üdülőhelyek alig egy órányi távolságra helyezkednek el egymástól. Nemrég bővült a vasúti hálózat, egymás után nyitják hoteleiket a világ vezető szállodaláncai (Hilton, Rixos), az amerikai Wynn Resorts pedig nemrég jelentette be, hogy itt nyitják meg az Egyesült Arab Emírségek első kaszinóját, ami nagyobb lesz mint a Las Vegasi egységük. 

A Preston közel 8,5 millió dollárért vásárolta meg a mintegy tízezer négyzetméternyi területet az Al Marjan-szigeten, míg a projekt teljes költsége eléri az 50 millió dollárt (hozzávetőleg 20 milliárd forintot). A projektfinanszírozás első szakaszában Csehországban bocsátottak ki vállalati kötvényeket, amelyek értékesítése hamarosan lezárul. A nyár folyamán pedig megindult a szobák értékesítése is. A Sun Beach Resort projekt építése jövő év elején indul és a tervek szerint csupán egy évet vesz majd igénybe. Ez elsősorban a moduláris építészeti megoldásnak köszönhető: az épület elemeit előre legyártják Lettországban, így a helyszínen szinte már csak az elemek egymásra építése történik. Ennek a költséghatékony megoldásnak köszönhetően jelentős mélyépítészeti munkákra sem lesz szükség. 

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo