Harcolni kell a munkaerőért - de hogyan?

Jó év elé nézhet a magyar gazdaság, de éppen ez jelenthet komoly problémát a kisebb vállalkozásoknak. A munkaerő ugyanis egyre fontosabb erőforrássá válik, és dolgozók elhagyhatják azokat a munkáltatókat, akik nem „kapcsolnak” időben. Szakértőnk segít, mi a megoldás!

Bár először inkább “hurráoptimista” megközelítésnek tartották a szakértők a kormányzat 2017-re vonatkozó prognózisát - miszerint a magyar gazdaság akár 4%-os növekedést is produkálhat 2017-ben. Ez pont duplája annak, amit 2016-ban elért az ország. Az elemzők később mégis úgy nyilatkoztak, hogy nagyon is lehetséges a 4%-os növekedés, mert: az adók és a járulékok csökkennek, a bérek és a fogyasztás nő. Az idei forrásínség után jövőre ismét beindulnak az európai uniós támogatások, ami lökést ad a padlón lévő beruházásoknak, ha pedig minden jól megy, a külső környezetünk is javul majd, hiszen 2017-ben a világgazdaságban és azon belül az eurózónában is felfutás jöhet az utóbbi évek gyengélkedése után.

Mindezek mellett a legfrissebb KSH adatok alapján a foglalkoztatottság a rendszerváltás óta a legmagasabb szinten van, a munkanélküliségi ráta 4 % környékén áll. Természetesen ebben benne van az a szám is hogy időközben a közmunka-programban foglalkoztatottak száma 220 000 fő, de valljuk be, ezeket az embereket nemigen lehet ma integrálni a munkaerőpiacra.

Mit jelent ez a cégek számára 2017-ben?

Kép:Fotolia

A növekvő termelési volument nyilván növekvő termelési erőforrással lehet biztosítani. Mivel szabad munkaerő - mondjuk ki - nincs az országban, ez azt jelenti, hogy a munkaerőre vonatkozó igény - ha az magasnak volt mondható 2016-ban - extrém szintekre léphet 2017-ben: a növekvő gazdaságban a leginkább növekvő cégek fogják igényelni legnagyobb mértékben a munkaerőt. És ezt a munkaerőt természetesen a kevésbé növekvő vagy - munkaerő-piaci szempontból - kevésbé attraktív cégektől fogják elszívni.

Három tényező van, amivel a jelen helyzetben komolyan kell foglalkoznia a cégeknek:

Béremelés nélkül nem lesz, aki dolgozzon
A személyes kapcsolat, a családias hangulat, a kisebb cégek cégkultúrája még mindig sokat számít a munkaerő megtartásában még akkor is, ha a kkv-k bérezésben alacsonyabb szintet tudnak tartani. De bizonyos szintű emelésre mindenképpen szükség lesz, különben egyszerűen nem lesz, aki dolgozzon. Kell pénz is a megoldáshoz, de a legtöbbet a vezető tehet.
A bérstruktúrát versenyképessé kell tenni, és versenyképesen is kell tartani

Amerikai vállalatoknál tapasztalt trend, hogy akár kéthavonta igazítják a béreket, hogy nehogy elmaradjanak a konkurensektől. Nyilván ez a tech szektorban a legkritikusabb, de szokjunk hozzá, hogy a magyar cégeknek is évente legalább kétszer meg kell nézniük, hogy mi a helyzet a piacon: hogy fizetnek a konkurensek?

Munkáltatói arculat, vagy employer brand építése

A mai munkaerőpiaci helyzetben már nem elég csak az anyagiakkal motiválni, ha hosszú távú eredményeket akarunk a megtartás és toborzás terén. Vonzóvá kell válni, mint munkáltató, és ezt meg is kell mutatni a piacon. Marketing és PR tevékenységek, amelyekre minden eddiginél nagyobb szükség lesz.

Jó HR, jó cégreputáció
Kevés cégnél gondolnak rá, hogy nemcsak ők formálnak véleményt az állásra jelentkezőkről, de a folyamat során a pályázó is megítéli a céget. A munkáltatói márkát, a munkáltató jó vagy rossz hírét a dolgozókon kívül azok is építik vagy rombolják, akik végül nem nyerték el a vágyott pozíciót.
A HR

A HR terület megfelelő súlyú kezelése, megfelelő büdzsék allokálása a személyzeti területre, amely a legfontosabb termelési erőforrással dolgozik. Ebbe beletartozik az is, hogy szakszerű és hozzáértő kezekbe kell, hogy kerüljön a HR, hiszen a folyamatokat ki kell alakítani és hatékonyan működtetni kell, ami azt is magába foglalja, hogy nagyon gyorssá kell válnia a területnek. Máskülönben csak egyre messzebbről integethetnek a cégek a tehetségeknek, ha képtelenek gyors kiválasztási folyamatot megvalósítani.

Tehát ha valamikor, akkor ebben az évben nagy szüksége lesz a cégeknek valódi HR-re, vagy ez a gazdasági háttér nagyon gyorsan felőrli a közepes és gyenge vállalatokat.

Tokár Péter toborzási szakértő, alapító tulajdonos TESK csoport

Véleményvezér

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.
Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen

Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen 

Nyunyóka feltalálója megalázó vereséget szenvedett. Nem rágalmazás azt mondani róla, hogy visszaélt hivatali hatalmával.
Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo