Elmondjuk, hogy születnek a legjobb céges mottók

Az első benyomás fontossága tagadhatatlan, és ez a kkv-k esetében sincs másként. Kutatások bizonyítják, hogy a 80-90-es években születettek számára, már nem a fizetés a döntő szempont munkahely választás során, így még nagyobb szerepet kap a munkáltatói márka és az öndefiníció. Szakértőnk segít, mi a jó céges mottó és bemutatkozás titka, amikkel beférkőzhetünk az érdeklődők szívébe.

A jó mottók a vállalatok arculatának és megítélésének egyik legfontosabb elemei: kialakulhatott-e volna a gyorséttermek körüli láz, ha nem erre buzdít a McDonald’s jelmondata, vagy azonosítanák-e a Nike-t a teljesítménnyel, ha nem a „Just do it”-re épül a márka? Ahogy a fogyasztók körében, a munkaerőpiacon is fontos, hogy hatékonyan tudjuk közvetíteni, kik is vagyunk valójában, és kik azok az emberek, akiket a csapatunkba várunk.

Nem mindegy, mit üzen a vállalat a jövendőbeli dolgozóknak
Kép:Pixabay

Akár figyelünk rá, akár hanyagoljuk, munkáltatói márkánk létezik, és jelentős befolyással bír vállalatunk sikerére. Ahogy termékeinkről vagy szolgáltatásainkról véleményt alkotnak a vásárlók, magáról a cégről is kialakul egy kép jelenlegi és potenciális munkavállalóink fejében. Ez pedig az értékesítés sikerét is befolyásolja.

Öt biztos módszer, amivel bemutathatjuk a cégünk
Ha pozicionálni szeretnénk vállalatunkat a kkv-k rengetegében, érdemes megfontolni, mit és hogyan mondunk el egy álláshirdetésben, vagy a nem értékesítési célú kommunikációnkban. Összegyűjtöttünk öt jó tanácsot, amit észben tartva minden vezető nagyot léphet előre a munkáltatói márkaépítés terén.
Fontos, hogy cégünk jelmondata tömör, egyszerű és személyes legyen, valamint felkeltse azok érdeklődését, akik a következő 3-5 évben napi 8-10 órát nálunk szeretnék tölteni. Az őszinteség fontosságát sem lehet elégszer hangsúlyozni: ha a mottó nem rólunk és csapatunkról szól, az álláskeresők más elvárásokkal jönnek, mint amit teljesíteni tudunk, így hosszú távon még a vállalat hírnevét is veszélybe sodorhatjuk.

Ha a mottóval felkeltettük a figyelmet, hosszabban is bemutatkozhatunk. Érdemes elgondolkodni azokon a dolgokon, amik meghatározzák működésünket és a csapatdinamikát, illetve azon, hogy milyen benyomást szeretnénk gyakorolni az érdeklődőkre. Mindeközben perszer figyelni kell arra is, hogy az információt egyszerűen, könnyen átlátható módon fogalmazzuk meg – egy álláskereső gyakran már a vállalati bemutatkozó elolvasása után eldönti, hogy szeretne-e velünk dolgozni. Így érdemes nem csak termékeinkre helyezni a hangsúlyt – nyugodtan csempésszük bele például a munkahelyi környezetre jellemző érdekességeket is a leírásba!

Ahhoz, hogy megfogalmazzuk a cégre leginkább jellemző mottót és leírást, nem feledkezhetünk meg munkatársainkról. A csapat definícióját nem hagyhatjuk a vezetőkre: mindenkinek lehet olyan megjegyzése, ötlete, ami közelebb vihet minket a legjobb bemutatkozáshoz. Erre számtalan platformot kialakíthatunk: ugyanúgy működőképes lehet egy online felület, mint egy különálló, ebből a célból szervezett csapatépítő esemény.

Németh Anna, a Dreamjo.bs állásportál társalapítója

Véleményvezér

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.
Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen

Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen 

Nyunyóka feltalálója megalázó vereséget szenvedett. Nem rágalmazás azt mondani róla, hogy visszaélt hivatali hatalmával.
Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo