hirdetés

Cafeteria? Egészségére!

A munkáltató többféle béren kívüli juttatással is támogathatja költséghatékony módon munkavállalója öngondoskodását.
hirdetés

Önkéntes pénztárak

A munkáltató kedvezményes, jövőre 35,7 százalékos adózással adhat önkéntes pénztári tagdíj-kiegészítést. Ennek mértéke az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében havonta a minimálbér 50 százaléka, míg az egészség- és önsegélyező kasszákba együttesen a minimálbér 30 százaléka lehet kedvezményesen. A hozzájárulás mértékében tehát nincs változás, változik viszont az egészség- és az önsegélyező pénztári számlákon felhalmozott megtakarítás költhetősége.

Jó tanács
A hazai cégek többsége még az év elejétől megdrágult cafeteria-szabályozás ellenére sem veszi igénybe a rendszer költségkímélő elemeit – hívja fel a figyelmet a MAZARS. Pedig a korábbi juttatási struktúra áttekintésével – éves szinten és alkalmazottanként – akár több tízezer forint felesleges kiadást is megspórolhatnak a munkáltatók. Jelentősen drágultak a cafeteria rendszer egyes elemei, ezért érdemes pontosan megtervezni, hogy miket ajánlunk munkaadóként, és inkább a szűk körű adómentes kivételeket használni, vagy a kisebb terhet jelentő elemeket előnyben részesíteni. A szabályváltozásokat nem követő juttatáscsomag évente több százezer forintnyi pluszterhet jelent a munkáltatónak, illetve kevésbé éri el motivációs célját, hiszen lényegesen kevesebb jut belőle a munkavállalóknak – mutat rá Szmicsek Sándor, a MAZARS adópartnere.
Az elfogadott jogszabály értelmében 2013. január 1-jétől önkéntes egészségpénztári számláról például már egészségbiztosítási díjat is fizethetünk, és bekerült néhány újabb támogatott termék. Ezek a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekről szóló jogszabályban meghatározott tápszerek és az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által nyilvántartásba vett, gluténmentes speciális élelmiszerek. Változik az is, hogy mi minősül gyógyszer és gyógyászati segédeszköz támogatásának. A módosítások értelmében az egészségpénztár kiegészítő egészségbiztosítási szolgáltatásokat, valamint életmódjavító egészségpénztári szolgáltatásokat is nyújthat a pénztártagoknak, illetve – rendelkezésük alapján – a közeli hozzátartozóiknak.

Az önkéntes pénztárakba nemcsak tagdíj-hozzájárulást fizethet kedvezményes közteher mellett a munkáltató, hanem – a munkavállalót mint kedvezményezettet feltüntetve – adomány formájában is támogathatja az egészségcélú költéseket. A támogatás a munkáltatónál ráfordításként jelentkezik, nem tartozik a társasági adó hatálya alá, míg az egyéni számlán jóváírt összeg a számlatulajdonos számára – szemben a tagdíj-kiegészítéssel – nem adómentes. A fizetendő közteher mértéke pedig jövőre nő.

Kérnénk biztosítást, ha lehetne
A gyorsan felhasználható, viszonylag likvid eszközök voltak a legnépszerűbbek az idei cafeteria elemek között a Generali tavaly év végi kutatásának eredményei alapján. A megkérdezettek körében az Erzsébet utalvány 71%-os népszerűséggel győzött, de 44%-uk tervezi, hogy 2013-ban a SZÉP kártyát is beépíti a cafeteria keretébe. A harmadik helyen az Egészségpénztári befizetések álltak, 30%-os eredménnyel. A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás jelenleg még nem tartozik a legismertebb szolgáltatások közé a béren kívüli juttatási csomagok, illetve a cafeteria keretein belül, ugyanakkor a megkérdezettek közel 70%-a mondta azt, hogy biztos (28%) vagy nagyon valószínű (41%), hogy a közeljövőben igénybe venné ezt a szolgáltatást, ha erre lenne módja.
– Az önkéntes pénztári adomány adója – 16 százalékos szja – és annak 20 százalékos kedvezménye megmarad, de januártól 27 százalék eho-t is kell fizetni. Ez azt jelenti, hogy az adóbevalláskor be kell fizetni 43 százalék közterhet, amiből 20 százalék visszakérhető a pénztári számlára. Így a végleges közteher 23 százalék – számol P. Király Ágnes okleveles adószakértő.

SZÉP kártya

A dolgozók kikapcsolódását támogathatja a munkáltató a SZÉP kártyára fizetett juttatásokkal évi 450 ezer forintig. A kártya három alszámlája és az azokra adható maximális juttatás mértéke nem változik 2013-ban, tehát szálláshely-szolgáltatásra továbbra is 225 ezer forintot, vendéglátásra 150 ezer forintot, míg szabadidős tevékenységre 75 ezer forintot utalhat a munkáltató 35,7 százalékos közteher megfizetésével.

Kép:PP archív

Az egyes zsebek költhetőségében viszont van változás: megéri a szabadidő alszámla keretét kihasználni. Az szja-törvény 71. paragrafusának első bekezdés c) pont cc) alpontja szerint ugyanis ennek terhére egyéb humán-egészségügyi ellátást – a fizikoterápiás szolgáltatást, a dentálhigiénés kezelést, a diagnosztikai szolgáltatást, a terhesgondozást és egyéb máshová nem sorolt humán-egészségügyi ellátást – is finanszírozhatunk, valamint bővül a zseb sportolási célú felhasználása is. Fizethetünk már sporthorgászatért, sportegyesületi tevékenységért, sport- és szabadidős képzésért, bérelhetünk sportpályát, valamint szabadidős és sporteszközt. A sokat hiányolt uszodabelépő is bekerült a felhasználási lehetőségek közé 2013-tól.

Biztosítások

A biztosítások háza táján sok a változás, ráadásul az szja-törvénybe bekerült új megfogalmazás kellően bonyolult, ezért a Mazars adótanácsadó cég tapasztalatai szerint a munkáltatók egyelőre ódzkodnak ettől a juttatási formától. Mindenesetre a teljes életre szóló kockázati életbiztosításokra vonatkozó 2012. évi szabályok továbbra is hatályban maradnak. Ez azt jelenti, hogy az ilyen biztosítás munkáltató által fizetett rendszeres díja 2013. január 1-jétől is adómentes juttatásnak minősül, még akkor is, ha a biztosítás visszavásárlási értékkel bír. De az esetleges visszaélések elkerülése érdekében a törvény adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő, amelyet az adómentes díjat fizető személynek a havi adó- és járulékbevallásában kell teljesítenie – mutat rá P. Király Ágnes.

Adómentes a védőoltás
Már hazánkat is elérte az aktuális influenzajárvány, azonban még időszerű lehet, mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára a felkészülés. A jó hír: a munkaadók adómentesen biztosíthatják a védőoltást dolgozóiknak. Itt olvashat erről bővebben.
Az adómentesen adható juttatási kategóriában maradt a kockázati élet- és egészségbiztosítás is – a törvény itt nevesíti a tavaly bevezetett betegségbiztosítást –, de havonta csak a minimálbér 30 százalékáig adható ilyen feltételekkel. Ráadásul az értékhatár az élet-, betegség- és baleset biztosításra együttesen vonatkozik.

Az még nagy kérdés – és egyelőre a tanácsadók is az adóhivatal állásfoglalására várnak –, hogy az új megfogalmazás értelmében a szűrővizsgálatok beletartoznak-e az adómentes juttatási körbe. A menedzserszűrés 2012-ben sem volt adómentesen adható, bár sok cég félreértette a jogszabályt. 2013-tól viszont az is kérdéses, hogy azt a kockázati betegségbiztosítást, amelynek van szűrővizsgálati eleme – például állapotfelmérés, prevenciós vizsgálat – fizetheti-e a munkáltató adómentesen.

Mindenesetre a szolgáltatás alapú betegségbiztosítások, amelyek elősegíthetik a munkavállalóink jó közérzetét, egészségét, lojalitását azáltal, hogy magas színvonalú egészségügyi szolgáltatáshoz jutnak, továbbra is adómentesen adhatók a minimálbér 30 százalékáig.

Ezenkívül 2013-tól a normál közterhű, 51,17 százalékkal adózó juttatások közé bekerült az úgynevezett adóköteles biztosítási díj, amelyen érthetünk minden olyan személybiztosítási díjat, amely nem adómentes.

A biztosítások adókötelezettségével kapcsolatos jogszabályi változásokról itt olvashat tovább.

hirdetés

Véleményvezér

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo