Állásinterjú: így jöhet rá kérdés nélkül, hogy ki az ideális jelentkező

A Shopify vezére, Tobi Lütke a jelentkező életének válságairól kérdez, hogy megtudja, miként tudott kilábalni a mélypontokról. Ez a legjobb jele annak, hogy az illető vajon tettrekész, ötletes, talpraesett személy, akinek fejlett a problémamegoldó készsége.

Tobi Lütke cége egész felvételi mechanizmusát a jelentkezők életanyaga köré építette. Az állásinterjún "mindössze" az álláskereső élettörténetében kutakodnak. Mik voltak azok a pillanatok, amikor fontos döntéseket kellett hoznia, mi alapján döntött az egyik útvonal és nem a másik mellett. "Ezekben nagyon mélyre megyünk" - magyarázta Lütke a The New York Timesnak.

Amikor az álláskereső elmagyarázza, miként oldott meg visszás helyzeteket, hogyan húzta ki magát a pácból, abból kirajzolódik, hogy olyan személyiséggel van dolga a cégnek, aki mindenben mindenütt lehetőséget lát, pozitív hozzáállással rendelkezik és képes is tenni azért, hogy a dolgok jobbra forduljanak.

A Shopify
A Shopify olyan e-kereskedelmi szoftvert készít, melynek köszönhetően a céget ma már 2,5 milliárd dollárra értékelik. Kezdetben 8 alkalmazott dolgozott a vállalkozásnál, ma már 1000 embert foglalkoztat, tőzsdei részvénytársaságként működik és 2015-ben 205 millió dolláros forgalmat könyvelt el. Ez négyszer több, mint a 2014-es árbevétel.
Ezzel a módszerrel nem is kell nagyon faggatni az illetőt irányozott kérdésekkel (pl. mit szeretett a legjobban tanulni az iskolában, előző munkahelyén mi nem tetszett neki, stb.), hanem legfeljebb a megemlített életanyag kibontását, megmagyarázását kell specifikusabb kérdésekkel elősegíteni. A szokványos kérdésekre ugyanis a jelentkezők nagy része tudja, hogyan "illik" válaszolni, hogy jó fényben tüntesse fel magát. Az ezek alapján való megítélés, elbírálás tehát csalóka lehet.

Lütke hisz benne, hogy a növekedési pályára állított, fiatalos, újszerű szemléletmódú cégek képesek csak szinte mindenben üzleti lehetőséget látni, s ő ilyen gondolkodású embereket keres.A Németországban született és 16 évesen már a Siemensnek dolgozó, egyetemi képzést teljesen kihagyó vezető nagy mozgásteret ad alkalmazottainak.

Kép:Flickr

Ahogy ő mondja, csapatát "bizalom akkuval" működteti. Amikor felvesz egy új alkalmazottat, csak 50%-on jár az akku, vagyis fifty-fifty az esélye, hogy beválik a frissen felvett munkaerő. A teljesítményétől függ, hogy az akku lemerül-e a cégvezetői/főnöki oldalon vagy feltöltődik 100%-ra, azaz a teljes bizalom szintjére. "Az emberek így működnek. Én csak elhatároztam, hogy kreálok erre egy hasonlatot, amivel beszélhetünk a teljesítményről anélkül, hogy az személyeskedő kritizálásnak érződne."

Íme a sikeres állásinterjú titkai
Egy tapasztalt HR-esnek nagyon jók a szemei. A legkülönfélébb dolgok is befolyásolhatják azt, megkapjuk-e a meghirdetett állást. A testtartásunk, a kisugárzásunk, a tetoválásunk, a súlyunk, a ruhánk színe - ezek mind számítanak. Lássuk, mi még!
Lütke szerint fontos a csapatmunka is. A Shopify belső honlapján mindenki kirakja magáról, hogy mik az erősségei és a gyengeségei, mit tartanak nagyra, hogyan szeretnek elvégezni bizonyos munkákat, így minden kolléga számára látható, hogyan célszerű közelíteni az adott személyhez.

De nem ő az egyetlen ifjú titán, aki szerint a megfelelő toborzásnál kezdődik a céges siker. Az Amerikában is menő startupnak számító TerraCycle magyar származású alapítója, Tom Szaky azt mondja: „Öt perc alatt tudom, hogy akarok-e dolgozni valakivel, és ehhez nem kell az önéletrajza, sem sokórás, többkörös beszélgetés. A legelső kérdés: add el nekem a TerraCycle-t! Az állást keresők fele azt sem tudja, hogy mivel foglalkozunk! A második kérdés célja, hogy lássam, képes-e másképp gondolkodni. Egy marketinges jelentkezőnek például el kell mondania, hogy hogyan vezetne be egy új programot a piacon úgy, hogy költségkeretet nem kap rá, viszont tízezer dollárt kell keresnünk a kampányon. Nem az azonnali jó válasz a lényeg, hanem a kreatív próbálkozás. Aki rávágja, hogy ez lehetetlen, az nem nekem való.” (Vele készült korább interjúnkat itt olvashatja.)

Véleményvezér

Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe

Újabb szereplő szállt be a KSH inflációs adatainak megkérdőjelezésébe 

Súlyos következményei lehetnek, ha komolyabb kétségek merülnek fel a magyar statisztikai adatok megbízhatóságával kapcsolatban.
Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények

Gigameglepetést hoztak a PISA-eredmények 

Egy olyan ország tanulói nyertek Európában, ahol még néhány évtizeddel ezelőtt a sötét kommunizmus tombolt. 
Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok

Meglepő adat, a kínaiak gazdagabbak már mint a magyarok 

Az egykor gyarmati sorban szenvedő oly elmaradott ázsiai országok igazán szépen felzárkóztak Európához a személyes vagyonokat tekintve.
Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott

Ismét nagyot dobott a Mentőszolgálat, 2 óra alatt érkeztek a sérülthöz, aki majdnem megfagyott 

Leesett az első nagyobb decemberi hómennyiség. Nagyon vigyázzanak magukra, el ne csússzanak és el ne törjék a lábukat, mert nem biztos, hogy a mentő időben odaér. Elképesztő történet.
Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo