Karrier cikkek


Fontos listáról tűnt el Varga Judit és Novák Katalin

Fontos listáról tűnt el Varga Judit és Novák Katalin 

Lekerültek a Forbes legbefolyásosabb magyar nők listájáról.
Lemondott Bogsch Erik

Lemondott Bogsch Erik 

Az utód Vizi E. Szilveszter.
A Magyar Telekomtól érkezik a Yettel új márka- és marketingkommunikációs igazgatója

A Magyar Telekomtól érkezik a Yettel új márka- és marketingkommunikációs igazgatója 

Márciustól Kovács András Péter vezeti a Yettel Márka- és marketingkommunikációs Igazgatóságát.
Új HR-vezető Tescónál

Új HR-vezető Tescónál 

Túróczi Norbert ez év január 1-jén vette át a pozíciót.
Szorít a határidő, miközben csökkent a női vezetők aránya

Szorít a határidő, miközben csökkent a női vezetők aránya 

Kevesebb nőt nevezetek ki igazgatósági tagnak 2023-ban, miközben felértékelődött a politikai tapasztalat a kiválasztásnál.
Meglepően sok magyar dolgozó gondolkodik munkahelyváltáson

Meglepően sok magyar dolgozó gondolkodik munkahelyváltáson  

A munkavállalók és munkakeresők negyede érzi egyre laposabbnak, üresnek és egyhangúnak a munkával töltött napjait.
Hogyan választhatunk jól munkahelyet tapasztalat nélkül?

Hogyan választhatunk jól munkahelyet tapasztalat nélkül?  

Könnyű belefutni nem megfelelő munkákba is.
Máris megvan Palkovics László új feladata

Máris megvan Palkovics László új feladata  

Miniszterből vezérigazgató.
Ezeken a munkahelyeken szeretnének dolgozni a magyar pályakezdők

Ezeken a munkahelyeken szeretnének dolgozni a magyar pályakezdők 

A legnépszerűbb munkáltatók versenyét idén a Magyar Telekom Nyrt. nyerte a pályakezdők szemében.
Milyenek is valójában a magyar vállalkozók?

Milyenek is valójában a magyar vállalkozók? 

Sok sztereotipikus kép él a magyar vállalkozókról a fejekben. Egy friss kutatás alapján most többet tudhatunk meg arról, hogy milyenek valójában a vállalkozók.

Egyvalami még a fizetésnél is fontosabb a magyar férfiaknak 

Munkahelyválasztáskor a fizetésnél és a szakmai fejlődési lehetőségnél fontosabb a magyar férfiaknak az állás presztízsértéke és a fix munkaóra-szám.

Új miniszteri biztosokat neveztek ki 

F. Kovács Sándor a Tisza-tóért, Demeter Szilárd közgyűjtemények és a popkultúra fejlesztéséért felel miniszteri biztosként.

Felsővezetők a neten: kik a hazai LinkedIn legnagyobbjai? 

Egyre több magyar felsővezető használja aktívan kommunikációs és cégvezetési célból a LinkedInt a TOP50 hazai nagyvállalat körében – derült ki az Uniomedia a szakmai közösségi portált, valamint az ott jelen lévő 200 felsővezető oldalát vizsgáló felméréséből. Összesen több, mint 100 ezren követik a nagyvállalati topvezetőket, míg 39 menedzser követőbázisa haladja meg az 1000 főt. A legnagyobb közösséggel a Telekom felsővezetői büszkélkedhetnek.

Ezek most a legkeresettebb szakmák az országban 

A koronavírus-járvány kitörése óta Budapesten a legtöbben futárnak, takarítónak vagy bolti eladónak jelentkeztek, miközben hirdetői oldalról a legkeresettebb szakma továbbra is a programozás-fejlesztés maradt. Ezzel szemben vidéken a koronavírus második és harmadik hullámában betanított munkásokat és gépkezelőket kerestek leginkább, az álláskeresők körében viszont az adatrögzítői és területi képviselői pozíciók voltak a legnépszerűbbek.

A koronavírus a prémiumfizetésnél is váratlan fejleményeket okozhat 

A tavaly kirobbant járvány és annak hatásai idén akár nem várt kellemetlenséget okozhatnak egyes cégek számára. Nem kizárt, hogy aktuálisan nemkívánatos prémiumfizetési kötelezettséggel kell szembenéznie vállalatoknak.

Kiégés, hivatástudat, és jobb fizetés - miért változtatunk pályát? 

A felgyorsult világunkban, ahol évről-évre jönnek létre olyan munkakörök, amelyek azelőtt nem léteztek, és fordítva, szűnnek meg olyan munkák, amelyekre azelőtt emberek egy életet építettek fel szükségesnek látszik, hogy gyorsan tudjunk reagálni az új trendekre – írják közleményükben a Karrier-újratervezés workshop és előadás szervezői.

Megvan a bérmegállapodás a Spar-nál: 235 ezer forintnál indulnak a fizetések 

Megállapodott a 2020-as bérfejlesztésről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete.

Ingyenes webfejlesztő képzést indít nőknek egy startup 

A Wild Code School nemzetközi programozó startup célja, hogy lebontsák a sztereotípiákat, s hogy egyre több nő ismerje fel, hogy az informatika is karriert kínálhat számukra.

A Piac & Profit Pénzügyi ügyintézői munkatársat keres! 

Főállású munkakör Budapesten, a Szentmihályi úton. Print és online média, konferenciaszervezés, ismert márkanév. www.piacesprofit.hu

Karriert épít vagy karriert rombol a közös étkezés a munkahelyen? 

A munkahelyi közös étkezések során tanúsított viselkedésünk, az étkezés kötetlen jellege miatt nagyon sok mindent elárulhat rólunk, olyan dolgokat is, amelyekre nem is gondolnánk – és ezek a dolgok, a karrierünk későbbi alakulására is meglepő hatással lehetnek.

Új igazgató az EOS Magyarországnál 

Szabó Ákos vette átaz Informatikai és Innovációs Igazgatóság irányítását, Magyarország egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatánál, az EOS Magyarországnál.

Semmitmondó álláshirdetések: ami többet árt, mint használ 

Egy tartalmilag hiányos álláshirdetés a cég hatékonyságának többet árt, mint használ. Elsősorban nem is azzal, hogy nem lesz rá jelentkező, sokkal inkább azzal, ha lesz – figyelmeztet dr. Tomka Barnabás, humánerőforrás menedzser.

Szirmák Botond globális felsővezetői pozícióban folytatja pályafutását 

A Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatóját, Szirmák Botondot nevezték ki az International Personal Finance (IPF) európai otthonszolgáltatási üzletág vezetőjének. Szirmák Botond jelenlegi pozíciója mellett a jövőben az IPF, a Provident nemzetközi anyavállalatának egységes európai otthonszolgáltatási (home credit) üzletágát is irányítja, és ebben a tekintetben a magyar Providenten kívül a román, a cseh, valamint a lengyel piacért is felel majd.

Új vezérigazgató a CIB Lízing élén 

Április közepétől új vezérigazgató irányítja a CIB Lízinget. Fekete Csaba főként a banki keresztértékesítésen és a vendorfinanszírozáson keresztül erősítené tovább a cég pozícióit.

Fél szemmel mindig a munkalehetőségeket lesi a magyar 

Az élethosszig tartó munkahely fogalma mára már a múlté, a digitalizáció térhódításával pedig az álláskeresés menete is teljesen átformálódott. Megdőlni látszik az a feltételezés is, hogy csak akkor nézelődünk a piacon, ha állást keresünk.

A Piac & Profit Rendezvényszervező munkatársat keres! 

Új munkatársakat keres a Piac & Profit csapata, olyan agilis, szorgalmas embereket, akik rendezvényszervezőként és pénzügyi ügyintézőként erősítenénk csapatunkat.

Új vezető a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ élén 

Oliver Schatz, aki 6 évig volt a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője és emellett a Robert Bosch Kft. egyik ügyvezető igazgatója, a németországi Reutlingenben folytatja pályafutását. A Robert Bosch Kft-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetésére 2019. április 1-től Dr. Szászi Istvánt nevezték ki.

Új HR-igazgató a LogMeIn-nél 

A magyar alapítású, mára globálisan is meghatározó IT vállalattá fejlődött LogMeIn új vezetővel bővítette hazai menedzsmentjét. Erdelics Tímea az Avis Budget Group BSC HR igazgatói pozíciójából váltott céget és iparágat, hogy tovább erősítse a LogMeIn hazai fejlesztőközpontjának vezetését.

Új ügyvezető érkezik a magyar Coca-Cola élére 

Miután 5 éven át ügyvezetőként irányította a Coca-Cola HBC Magyarország Kft-t, Minas Agelidis új megbízást kapott: a vállalatcsoport irányítótestületének tagjaként ő lesz 2019. április 1-től a Magyarországot is magába foglaló közép- és észak-európai régió igazgatója a Coca-Cola Hellenic Csoporton belül.

Ne hallgass a károgókra, 40 fölött is válthatsz 

Egy kutatás szerint a mai pályakezdőknek átlagosan 14 munkahelyük lesz életük során. Ráadásul, sokszor nem csak munkahelyet, hanem pályát is kell módosítani ahhoz, hogy piacképes tudással rendelkezzünk.

Radnóti Tibor lépett a Stratis versenypiaci üzletágának élére 

Tapasztalt szakember veszi át a versenypiaci üzletág vezetését a tanácsadási piac egyik legnagyobb magyar tulajdonú szereplője, a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. vezetői csapatában. A pozíciót eddig Bíró Zoltán a cég vezetése mellett vitte.

Egyáltalán nem izgulunk a munkahelyünkért 

Év végén is magas, 68 pontos értéket vett fel a munkavállalói bizalmi index a hazai dolgozók körében. Bizakodásra ad okot, hogy folyamatosan emelkedik azok aránya, akik úgy gondolják, hogy az őket foglalkoztató cég, valamint a pozíció, amelyben dolgoznak még sokáig fennmarad.

Állásinterjú: ebbe az öt témába biztos belefutsz 

A legtöbben meglehetősen izgulnak egy-egy állásinterjúnál, megfelelő felkészüléssel azonban elkerülhető, hogy belesüljenek egy kérdésbe. Farkas Dóra, a HR Partner Consulting projektmenedzsere öt olyan témakörre hívja fel a figyelmet, amelyekre szinte biztos, hogy kitérnek egy interjún.

Igazgatósági taggá választotta Hetényi Márkot a 4iG Nyrt. 

A sokoldalú szakember operációs, IT, retail, digitális és pénzügyi területeken szerzett gyakorlati és vezetői tapasztalatait kamatoztathatja a legnagyobb magyar tulajdonú IT-társasággá alakult 4iG Nyrt. menedzsmentje.

Családbarát ösztöndíjprogram indul 

Jövő tavasztól új ösztöndíjprogramot indít a Design Terminal kismamák, kisgyermekes anyukák és női vállalkozók részére. A kezdeményezés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Új vezetővel erősít a CPI Hungary 

2019 .január 1-jétől Pók Tamás CFO-ként vezeti a CPI Hungary pénzügyi osztályát A szakember 18 évet a Vodafone különböző pénzügyi területein töltött Magyarországon, Angliában és Romániában. Legutóbb a Vodafone magyar és román szolgáltató központjainak volt a pénzügyi igazgatója, ahol alapvető pénzügyi vezetői feladatai mellett a cégcsoport belső ügyfeleinek nyújtott szolgáltatások értékének a maximalizálása is szerepelt.

Baba után vissza a munkába: három tipp kismamáknak 

A szülést követő időszak után nem könnyű visszatérni a munka világába: a babával szoros együttlétben töltött hónapok után új időrendhez, más típusú elvárásokhoz kell igazodnunk, miközben az otthoni feladatokat sem ússzuk meg. A Perfekt szakértője szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy aki időben felkészül, zökkenőmentesebbé teheti a munkába állást.

Nagy változások a Hinora Gorupnál 

Tagügynökségekkel bővült a száz százalékban magyar tulajdonú Hinora Group, ami új ügynökségi brandet, arculatot és szervezeti felállást eredményezett. A bővülés során – meglévő reklámügynöksége mellé – megalapította a Positive Digital & Social nevű digitális ügynökségét, valamint tulajdonrészt vásárolt a Positive Communications PR ügynökségben. Új, ismert és elismert vezető szakemberek is érkeztek a reklámügynökségi csoporthoz.

Miért váltunk munkahelyet? Nem mindig a fizetésért... 

Több oka is lehet, hogy miért akar kilépni valaki a munkahelyéről. Legtöbbször a kibírhatatlan főnök, az előléptetés hiánya vagy az alacsony fizetés áll a kilépés hátterében.

Új karrierlehetőség a magyar diákok számára 

A Procter&Gamble megnyitotta a cég gyöngyösi gyárában létrehozott, a helyi szakképző iskolások számára duális képzést biztosító modern tanműhelyét. A napi fogyasztási cikkeket gyártó multinacionális vállalat – az Egri Szakképzési Centrummal együttműködve – professzionális, csúcstechnológiával ellátott környezetben várja a fiatal, magyar tehetségeket, akiknek a nemzetközi piacon is versenyképes oktatást és karrierlehetőséget biztosítanak.

Új vezérigazgató a HEINEKEN Hungáriánál 

Geert Swaanenburg vezérigazgató személyében új felsővezető irányítja tovább a HEINEKEN Hungária magyarországi tevékenységét 2018. november 1-től. Az új vezérigazgató több évtizedes kereskedelmi tapasztalattal érkezik a magyarországi Heineken élére. Fókuszában a magyar sörgyártás versenyképességének, illetve a hazai alapanyagok és beszállítók szerepének további erősítése áll. Az új vezető fő célkitűzése, hogy megerősítse a magyar vállalat hazai sörpiacon betöltött szerepét.

Új vezető irányítja a CIB Bank vállalati üzletágát 

Október elsejétől Szabó Balázs vezérigazgató-helyettesként vezeti a CIB Bank teljes vállalati területét. A nagyvállalati üzletág élén eddig betöltött helyét Mészáros Tamás veszi át.

Jobban kell figyelnünk egymásra 

Csaknem harminc évvel ezelőtt indult a nagy vállalkozás-indítási láz Magyarországon, amelyet a vasfüggönyön túli Európa első fejvadászaként Tóth Tamás, testközelből élt meg. A tanácsadó-vállalkozó a mai napig vallja, a fellépés, a karizma és a kisugárzás a siker egyik legfontosabb tényezői, és a közhiedelemmel ellentétben ezek tanulható, fejleszthető készségek, és semmi sem alapozza meg jobban a kapcsolatokat, mint a történetek megosztása, a storytelling.

Új vezető a Penny Market élén 

2018 október 1-től Florian Jens Naegele a Penny Market Magyarország Kft. új ügyvezető igazgatója (CEO). Az új ügyvezető Jens-Thilo Kriegert váltja ebben a pozícióban.

Teljes átalakulás az UNIQA-nál 

Az iparágban egyedülálló, új szervezeti struktúrával indítja az őszt az UNIQA Biztosító Zrt. A progresszív és piaci igényekre reflektáló szervezeti felépítés hatékonysága elsősorban abban rejlik, hogy az ügyfélkiszolgálás teljes folyamata - legyen szó akár termékfejlesztésről, akár kárrendezésről - egy kézben összpontosul a lakossági, a vállalati és online ügyfelek vonatkozásában is, ezáltal kiemelkedően rövidül a biztosító reakcióideje.

Három tipp a karrierváltáshoz 

A karrierváltás egy sima munkahelyváltásnál összetettebb kérdés, hiszen ilyenkor szakmát is cserélünk. Az OKJ képzéseket kínáló Perfekt szakértője az alábbiakban segít abban, mire érdemes figyelni karrierváltás előtt.

Új partnerek a Taylor Wessing Nemzetközi Ügyvédi Irodánál 

Két partneri kinevezéssel alakult át a budapesti Taylor Wessing irodájának szervezeti struktúrája. A meghatározó pozíciót kiérdemlő szakemberek az évtized eleje óta az ügyvédi iroda csapatát erősítik, a következő időszakban pedig mindketten fontos szerepet vállalnak a magyarországi iroda megújuló üzleti stratégiájának kialakításában.

Dandé Imre a BÁV Zrt. új zálogüzletág igazgatója 

Október 1-jétől Dandé Imre tölti be a BÁV zálog üzletágának igazgatói posztját. A szakember rendkívül széleskörű fiókhálózatépítési és értékesítési tapasztalatokkal rendelkezik a bankszférában: karrierjének eddigi 23 éve alatt számos hazai pénzintézetnél töltött be vezetői pozíciót.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás 

Bár az év fordulóján már az újraéledés határozott jeleit mutatta a hazai lakáspiac, a lakásépítések esetében még nem volt nyoma a kedvező fordulatnak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo