hirdetés

Orbán tanácsadói rossz számokat közvetítenek

Az OECD friss előrejelzése teljesen egyértelműen mutatja, hogy a szankciók miatt az orosz gazdaság csúszdára került. A világ többi országa ugyanakkor egyetlen kivétellel fejlődni fog. A német ipar túlzott elköteleződése az orosz nyersanyagok mellett most visszaüt. Ennek ellenére nem írnánk le a németeket, két világháború elvesztése után is élre tudtak állni Európában. Putyin részleges mozgósítása is azt jelzi, Oroszország bajban van.

hirdetés

Miközben a magyar miniszterelnök folyamatosan az uniós szankciók ellen kampányol, addig a számok és a háború fejleményei azt mutatják, hogy Oroszország nagy bajba került az unió gazdasági döntései miatt. Ez abból a szempontból hatalmas problémát jelent, hogy Moszkva egyre agresszívabb módszerekhez nyúl és így egyre közelebb kerülünk egy nukleáris háború veszélyéhez. Az mfor.hu már arról adott hírt, hogy Bulgária és Lengyelország felszólította Oroszországban tartózkodó állampolgárait, „sürgősen” hagyják el az ország területét.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) számai egyértelműen mutatják, hogy az orosz gazdaság az idén és a jövő évben is zsugorodik. Ráadásul olyan mértékben, hogy esélye sincs egy pozitív fordulatra.

Az OECD elemzése szerint a pozitív európai sorból egyedül Németország lóg ki. Ők valószínűleg nem tudják elkerülni a recessziót, miután az elmúlt évtizedekben szinte minden területen szoros gazdasági együttműködést építettek ki Oroszországgal.

Putyin számára a szankciós hatásokon kívül sorban érkeznek más rossz gazdasági hírek is. A héten felavatták a norvég gázt Dánián keresztül Lengyelországba szállító, évi 10 milliárd köbméter kapacitású Baltic Pipe vezetéket a Szczecin mellett fekvő északnyugat-lengyelországi Goleniówban. Az 55 milliárd köbméteres éves szállítási kapacitású Északi Áramlat-1-hez képest talán nem túl izmos a lengyel vezeték, de a tél túléléséhez elegendő lehet Európának.

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo