hirdetés

Katasztrofális a magyar egészségügy megítélése, több világranglista utolsó helyén állunk

Az egészségügy jelenlegi és várható, jövőbeli állapota; az egészségügy minősége; az orvosok elérhetősége; a várólisták hossza; az egyenlő ellátás; az egészségügybe fektetett lakossági bizalom; az egészség ára; az információhoz való hozzáférés: e szempontok szerint 34 vizsgált ország közül utolsó helyen végzett Magyarország az Ipsos nemzetközi kutatásában.

hirdetés

Az Ipsos Global Health Service Monitor egy olyan tanulmány, amely évente igyekszik feltárni azokat a legfontosabb egészségügyi kihívásokat, amelyekkel manapság az embereknek szembe kell nézniük. A kérdések ezenkívül arra is irányulnak, hogy megtudják az emberek véleményét országuk egészségügyi szolgáltatásairól. A felmérést 34 országban végezték el 2022. július 22. és augusztus 5. között az Ipsos Global Advisor online platformján.

Magyar szempontból a legszélsőségesebb eredmény arra a kérdésre érkezett, bízik-e abban, hogy országának egészségügyi rendszere a legjobb kezelést biztosítja számára. E tekintetben példátlan a magyarok lemaradása, még Románia is jóval előttünk végzett.

A kutatás legfontosabb megállapításai a következők:

Harmadik éve továbbra is a koronavírus a legnagyobb egészségügyi probléma, amellyel az embereknek világszerte szembe kell nézniük (globálisan 47 százalékkal, szemben a 2021-es 70 százalékkal).

A mentális egészség (36 százalék) 5 pontos növekedést mutatott 2021-hez képest, így immár ez jelenti az emberek számára a második legnagyobb problémát. Most először előzi meg a rákot (34 százalék), amely most a harmadik.

Mentális egészség a jólét egy olyan foka, amikor az egyén megvalósítja képességeit, nem gátolja stressz, depresszió és szorongás.

Az egészségügyi szolgáltatásokról alkotott közvélemény továbbra is jónak mondható: a válaszadók fele pozitívan értékeli országa szolgáltatásait, és 53 százalékuk úgy gondolja, hogy a legjobb kezelésben részesül.

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo