Tesla: több a lemondás, mint a rendelés

2018. július 23. hétfő - 18:10 / piacesprofit.hu
  •    

Elon Musk, a Tesla feltalálója a tőle megszokott szidalmakkal válaszolt a hírekre, hogy egyre többen mondják vissza rendelésüket elektromos autóira, mert nem tudja tartani az ígért szállítási határidőt – pedig ezen múlhat cégének jövője.

A Needham New York-i beruházási bankház leértékelte a Tesla részvényeit, miután adatai szerint az autgyártónak a lemondások miatt több foglalót kellett visszafizetnie, mint amekkora összeg új rendelésekből befolyt.

A Tesla Model 3. (fotó: Tesla Motors)

A Tesla Model 3.
(fotó: Tesla Motors)

Az okok: tovább tolódtak ki a Tesla szállítási határidői, a gyár ígérte olcsóbb, 35.000 dolláros modellje még nem kapható, ugyanakkor fogy és 2020-ra kifut az árat mérséklő állami támogatás.

A Tesla 3-ra sokáig, 4-12 hónapig kell várni, az említett, olcsóbb modellre vágyók pedig csak 2020- ra juthatnak kocsijukhoz.

Elon Musk szerint vakond van a Teslánál
Elon Musk szerint egy elégedetlen dolgozó szabotálta a munkafolyamatot és bizalmas információkat szivárogtatott ki a Teslától. A cégvezető azt is tudni véli, hogy a „vakond” azért lett dühös, mert nem léptették elő.

A Needham értesülései szerint a Tesla 3 több, mint 400.000-es rendelési állományának kereken a negyedét lemondták és immár több a lemondás, mint a rendelés.

Ez indokolhatja, hogy újabban felgyorsult a kiszállítás, mert a lemondók helyett később érkezett rendeléseket tudnak kielégíteni.

Elemzők szerint ez súlyos nehézségeket okozhat a vállalatnak, mivel tőkére van szüksége az olcsóbb típus tömeggyártásához. Fontos ez annál is inkább, mivel a következő 24 hónapban mind a VW, a GM és a Volvo a tömegek számára is elérhető árú e-autókkal készül megjelenni a piacon.

(Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.