Elon Musk szerint vakond van a Teslánál

2018. június 19. kedd - 17:00 / piacesprofit.hu
  •    

Elon Musk szerint egy elégedetlen dolgozó szabotálta a munkafolyamatot és bizalmas információkat szivárogtatott ki a Teslától. A cégvezető azt is tudni véli, hogy a „vakond” azért lett dühös, mert nem léptették elő.

A Tesla-vezér Elon Musk tegnap írt körlevelet a dolgozóknak, amelyben éberségre és óvatosságra figyelmezteti őket, ugyanis a jelek szerint egy “vakond” dolgozik a vállalatnál. A Bitport szerint egyelőre nem világos, hogy egyéni akcióról vagy valamiféle külső kémkedési, szabotálási kísérletről van szó.

Nagyon rossz hírt kapott több ezer Tesla-dolgozó
Dolgozóinak kilenc százalékát elbocsátja a Tesla – ezt maga Elon Musk jelentette be egy Twitter üzenetben. A lépés oka, hogy csökkenteni kell a költségeket, hogy a cég bírja a gyors terjeszkedés költségeit.

A levél szerint valaki “széles körű és kártékony szabotázst” végzett a cégnél. Megváltoztatta például a gyártósort üzemeltető kódot és érzékeny adatok továbbítása egy szintén meg nem nevezett külső félnek.

Sértett alkalmazottat gyanúsítanak

Musk nem nevezte meg a bűnös, az viszont kiderül a levélből, hogy egy férfiről van szó, aki vélhetően azért fordult munkáltatója ellen, mert nem kapott meg egy általa jogosnak vélt előléptetést. A vezérigazgató azt ígérte, hogy még a héten a végére jár az ügynek, beleértve annak kiderítését is, hogy egyéni akcióról van szó, vagy a belső ellenséget kívülről is támogatta valamely szervezet vagy csoportosulás. Utóbbiakból Musk szerint nincs hiány, hiszen a vállalat papírjainak esésére játszó tőzsdézőktől kezdve az olaj- és gáziparág szereplőin át az autógyártókig bezárólag sokaknak jönne jól, ha bedőlne a Tesla.

A vállalat egyik létesítményében vasárnap kisebb tűzeset is történt, Musk nem zárta ki azt sem, hogy kapcsolat lehet a két eset között, ezért arra kérte a beosztottakat, hogy legyenek éberek.

A Tesla az elmúlt évben jelentős veszteségeket könyvelt el. Ennek egyik fő oka, hogy nagyságrendekkel kevesebbet sikerül gyártani a Tesla elektromos autó legújabb, egyben legolcsóbb 3-as modelljéből. Emiatt a Tesla részvényei 7-8 százalékkal estek a tőzsdéken.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.