Tesla cikkek

hirdetés

Kínai és vietnámi autógyártók nyomják le a Teslát

Kínai és vietnámi autógyártók nyomják le a Teslát

A BYD és a VinFast gyarmatosítja Amerikát?
Jöjjön az olcsóbb Tesla

Jöjjön az olcsóbb Tesla

Felére csökkentené a Tesla új járműveinek gyártási költségeit.
A világ egyik legjobbjának tartott autójából hívnak vissza több százezret

A világ egyik legjobbjának tartott autójából hívnak vissza több százezret

Több százezer autót hív vissza a Tesla az önvezető rendszerének hiányossága miatt.
Ilyen még nem történt a Teslánál

Ilyen még nem történt a Teslánál

Az amerikai elektromosautó-gyártó alkalmazottai a cég történetének első sztrájkját készítik elő, egyebek között magasabb béreket követelve.
Vagyona felét elveszítette a világ leggazdagabb embere, horrorösszeget

Vagyona felét elveszítette a világ leggazdagabb embere, horrorösszeget

Musk több mint 100 milliárd dollárt veszített az idén.
hirdetés
Visszahívnak 40 ezer Teslát

Visszahívnak 40 ezer Teslát

A 2017-2021 között gyártott modelleket érint a bejelentés Amerikában. 
A magyar kormány amerikai csúcstechnológiát avatott

A magyar kormány amerikai csúcstechnológiát avatott

Felavatták az ország első Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tárolóját.
Meglepetést okozott a Tesla

Meglepetést okozott a Tesla

A Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó adózott eredmény 2,3 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben az egy évvel korábbi 1,1 milliárd dollárról. Az egy részvényre jutó eredmény 1,02 dollárról 1,95 dollárra emelkedett – áll a cég közleményében.
Betett a koronavírus a Teslának

Betett a koronavírus a Teslának

A Tesla amerikai elektromos járműgyártó az első negyedévhez képest a második negyedévben 18 százalékkal kevesebb, 254 ezer 695 autót adott el - áll a cég hétvégi közleményében.
Hatalmas pénzeket buktak a gazdagok

Hatalmas pénzeket buktak a gazdagok

A világ 500 leggazdagabb emberének vagyona 1400 milliárd dollárral csökkent az idei első fél évben a globális részvénypiacok lejtmenete miatt, június végi állapot szerint – írja a Bloomberg.
hirdetés

Elon Musk bejelentette: lapátra tesz 3 ezer Tesla-dolgozót

Az amerikai recesszió egyre erősödő kockázatára a Tesla fix béres alkalmazotti létszámának 10 százalékos csökkentésére készül a következő három hónapban - közölte a Tesla vezérigazgatója.

Kiszivárgott, 10 ezer ember rúgnak ki a Teslától

Nagyon rossz előérzetei vannak a gazdasággal kapcsolatban Elon Musknak, a Tesla vezérigazgatójának, ezért a cégnek le kell építenie a munkahelyek tíz százalékát - írta a Reuters hírügynökség a vállalat belsős levelezésére hivatkozva.

Kockázatos stratégia miatt Magyarország is nehéz helyzetbe kerülhet

Kockázatot jelent a kelet-közép-európai országok gazdaságaira, hogy az elektromos autók, illetve akkumulátoraik gyártásába elsősorban Nyugat-Európában ruháznak be, így a bruttó hazai érték nagy hányadát termelő - belsőégésű motorokat gyártó - autóiparuk lejjebb kerülhet a hozzáadottérték-termelő láncban - mondta Petr Pavlínek, a Nebraska Omaha Egyetem professzora.

Megnyílt az első európai Tesla-gyár

12 ezer embernek ad munkát a német üzem.

Ismét rekordot döntött a Tesla – az elemzőket is meglepte

Rekordszámú, az elemzők által vártnál több elektromos autót szállított ki a Tesla a harmadik negyedévben.

Bajban a Tesla: rengeteg autót hívtak vissza egy durva hiba miatt

A visszahívás több mint 285 ezer, három különböző szakaszban gyártott Modell 3-as és Modell Y típusú elektromos autót érint. A járművek túlnyomó többségét a kaliforniai székhelyű autógyártó sanghaji üzemében gyártották.

Bérelj Teslát és egyéb elektromos autókat

Ha pár éve valaki azt mondja nekem, hogy bérelj Teslát, biztos kiröhögöm. Akkor ugyanis még nem volt rá lehetőség Magyarországon, de nem is tudom, hogy legközelebb hol lehetett volna ezt megtenni. Ma viszont már nem csak vásárolni tudsz elektromos autót Magyarországon, de tesztvezetésre, sőt autóbérlésre is találsz lehetőséget. Van egy olyan elektromosautó-kereskedés is a piacon, aki eladással (akár készletről), tesztvezetéssel és elektromosautó-bérléssel is várja érdeklődőit. Ha bármelyik felkeltette a figyelmed, keresd fel a 101 EV Parkot!

Rekordot döntött a Tesla

Közel 8 százalékkal, 714 dollárra, több mint egy hónapja legmagasabb szintre emelkedett a Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó árfolyama a New York-i tőzsde hétfői nyitását megelőző elektronikus kereskedésben a cégnek arra a bejelentésére, hogy rekordszámú autót szállított ki az első negyedévben.

15 milliárdos bukás – Elon Musk vagyona megcsappant

A Tesla és a SpaceX cégek vezetője, Elon Musk vagyona 15 milliárd dollárral csökkent hétfőn a Tesla részvényárfolyamának az esése miatt.

Bagóért megvehette volna, de inkább elhajtotta a Teslát az Apple

A héten olyan pletyka látott napvilágot, hogy az Apple elektromos autók gyártását tervezi. Ennek apropóján megszólalt Elon Musk, a Tesla alapító-vezére, aki elmondta, hogy néhány éve megkereste Tim Cookot, hogy szálljanak be az autógyártóba, de az Apple főnöke nem vette komolyan az ajánlatot.

Sosem jelent meg még ennyi új Tesla az utakon

Rekordszámú, az elemzők által vártnál több elektromos autót szállított ki a Tesla a harmadik negyedévben, de részvényárfolyama így is jelentősen csökkent az amerikai elnök megbetegedésének híre által kiváltott tőzsdei eladási hullámban.

Új gyárat épít a Tesla

A Tesla elektromosautó-gyártó a Texas állambeli Austinban építi meg második amerikai gyárát, ahol mintegy 5 ezer embert foglalkoztat majd.

Egészen különös ötlettel állt elő Elon Musk

Kisbefektetőkből online támogatói közösséget szervezett a Tesla védelmében Elon Musk. A rajongói tábor ugyanakkor nem csak pénzügyi védelmet jelent a társaságnak, de egyfajta szellemi védernyőt is azzal, hogy a közösség kíáll a Tesla technológiai törekvései mellett.

Többet ér a Tesla, mint a Volkswagen és a BMW együtt

Az autógyár piaci tőkeértéke a részvény árfolyamának hétfői húsz százalékos emelkedésével már meghaladja a Volkswagen és a BMW együttes piaci tőkeértékét.

Új modell gyártásába kezd a sanghaji Tesla gyár

A mintegy 2 milliárd dollárból felépített üzemben a Model 3 két típusát gyártják majd.

Félmillió autót gyártana Berlinben a Tesla

A Tesla elektromos autókat gyártó amerikai társaság évi 500 ezer járművet gyárt majd a Berlinhez közeli üzemében.

Még soha nem gurult ennyire jól a Tesla

Rekordszámú elektromos autót adtak el a negyedik negyedévben.

Szinte sorban állnak az új Tesláért

Két nappal a Tesla új autójának bemutatása után már csaknem 150 ezer rendelés érkezett a Cybertruckra.

Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

A Tesla bejelentése a berlini “gigagyár” felépítéséről még a németeket is megosztja. Ami pedig rossz a német autógyáraknak, az nem lehet túl jó a magyaroknak sem. Más szempontból viszont csökkenni látszik a kereslet a cég járműveire, miközben a részvény árfolyama egyre közelebb kerül a mindenkori csúcshoz.

Megvan, hol épül a Tesla első európai gyára

Az üzemet a Berlin déli részén nemrég megnyílt új, BER légikikötőhöz közel húzzák fel, itt akkumulátorokat, hajtásláncokat és autókat gyártanak majd.

Tesla áráért vehet elektromos bogárhátút

Kedveli még a régi, bogárhátú Volkswagent, de akar környezetbarátian, villanymotorral autózni? Megteheti – de annyiba kerül, amennyiért egy Teslát is vehet.

Primitív módszerekkel megtéveszthetők az önvezető autók

Kínai IT-szakértőknek sikerült egyszerű ragasztószalaggal megtéveszteni egy önjáró Tesla-modell vezérlőrendszerét, és a forgalommal szembe irányítani a kocsit.

Rendeljen Teslát mobilon

Elon Musk, a Tesla villanyautók gyártója, takarékoskodni akar. Bezárja boltjait, elbocsát alkalmazotakat – ezentúl interneten lehet majd Teslát rendelni.

Social media: adatokkal pontosan lehet célozni

Új célzási technikák és szolgáltatások állnak már a cégek rendelkezésére, hogy minden eddiginél pontosabban kalibrálhassák kampányaikat. E módszerek is ismertették az előadók a Piac & Profit Social media – Automatizálva: Smart marketing című konferenciáján.

Trump, a repülőgépek és a teherautók miatt nőtt az USA emissziója

Szinte rekordszámban csuktak be széntüzelésű erőműveket az Egyesült Államokban, mégis nyolc éve nem nőtt olyan mértékben az ország légszennyezése, mint 2018-ban. Főleg a légi közlekedés és a földi teherszállítás emissziója felelős ezért.

Trump a Teslának is keresztbe tehet

A Tesla, az amerikai villanyautó sokáig termelési nehézségekkel küzdött – majd az év végére több ezer kocsija maradt eladatlanul. Ugyanakkor elveszti egyik fő vonzerejét, az állami ár-támogatást.

Tíz meghökkentő előrejelzés 2019-re

Lehet, hogy az előttünk álló év lesz az, amikor Németországban beköszönt a recesszió, az Apple tőkét juttat a Teslának, Trump kirúgja a Fed elnökét, és az Egyesült Királyságban a Munkáspárt elsöprő győzelmet aratva Jeremy Corbynt a miniszterelnöki székbe ülteti, a GBPUSD-t pedig az 1.00 szintre süllyeszti.

Elektromos autók gyártására köteleznék a gyártókat Amerikában

Az autóipar nagy cégei kilobbizták a Trump-adminisztrációból, hogy vizsgálja felül az Obama-érában bevezetett energiahatékonysági előírásokat, ami a közlekedési szektor emissziócsökkentését követelte meg. Kalifornia azonban kitart a tisztább mobilitás mellett és kész ezt törvényi erővel érvényesíteni helyi hatáskörben. A nagy autógyárak most próbálnak progresszív, klímatudatos K+F-t és üzletpolitikát felmutatni Kalifornia számára. Az USA tíz tagállamában rendelet szabja meg, hogy az autógyártók mennyi elektromos autót kötelesek gyártani. A GM bejelentette, támogatja e kötelező arány növelését.

Hackergyanú miatt zárolták Elon Musk Twitterét

A Twitter ideiglenesen zárolta Elon Musk fiókját, a Tesla-vezető elmondása szerint azért, mert úgy tűnt, valaki feltörte a fiókját.

Nálunk is megépítenék Elon Musk szupervonatát - de működne is?

Kritikusai szerint életveszélyes, elvetélt ötlet, támogatói szerint forradalmasíthatja a közlekedést az Elon Musk által megálmodott új generációs vasút. Az ún. hyperlopot Magyarországon is megépítené egy cég, a fejlesztést már idén elkezdték, pedig még sok a bizonytalanság, mennyire praktikus a koncepció.

Valami nagyon nem stimmel Musk körül

Miután Elon Musk, a Tesla tulajdonosa hír szerint csalárd ügyletekbe keveredett, az amerikai sajtó és az autós szakma arra figyelmeztet: elektromos Tesla-kocsik százait tárolják országszerte, miközben a vevők hiába várnak autójukra.

Elon Musk távozik a Tesla igazgatótanácsának éléről

A korábbi, félrevezető Twitter-üzenetek miatt Elon Musknak távoznia kell a Tesla igazgatótanácsának éléről, de a vállalat vezérigazgatója marad.

Füves cigi miatt eshettek a Tesla-részvények

Egy riporter azzal viccelődött Elon Muskkal, hogy vajon zavarja-e a részvényeseket, ha a Tesla vezére élő adásban gyújt rá egy füves cigire. Úgy tűnik, igen.

Tőzsdén maradt, de nagy árat fizetett a Tesla

Füstbe ment a terv, ami szemmel láthatóan leginkább csak a cég első számú emberének fejében létezett. Elon Musk meggondolatlan twitterezése sokba kerülhet neki és a vállalatnak is – írja a Bitport.

Tesla: több a lemondás, mint a rendelés

Elon Musk, a Tesla feltalálója a tőle megszokott szidalmakkal válaszolt a hírekre, hogy egyre többen mondják vissza rendelésüket elektromos autóira, mert nem tudja tartani az ígért szállítási határidőt – pedig ezen múlhat cégének jövője.

Elon Musk is besegíteni a barlangban rekedt gyerekek kiszabadításában

Elon Musk is besegíteni a csapdába esett thaiföldi fiúk megmentésében, de a sietnie kell, mert lehet, hogy a mentőakciót már a hétvégén meg kell kezdeni.

Elon Musk szerint vakond van a Teslánál

Elon Musk szerint egy elégedetlen dolgozó szabotálta a munkafolyamatot és bizalmas információkat szivárogtatott ki a Teslától. A cégvezető azt is tudni véli, hogy a „vakond” azért lett dühös, mert nem léptették elő.

Nagyon rossz hírt kapott több ezer Tesla-dolgozó

Dolgozóinak kilenc százalékát elbocsátja a Tesla – ezt maga Elon Musk jelentette be egy Twitter üzenetben. A lépés oka, hogy csökkenteni kell a költségeket, hogy a cég bírja a gyors terjeszkedés költségeit.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett az autók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves díja.

Pénzszerzés

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Tavaly 4590 milliárd forint értékben folytattak le eredményesen közbeszerzéseket a magyarországi ajánlatkérők.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Cégblog

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Hozzávetőleg 8,7 milliárd forint értékben fejleszti gyártási, illetve logisztikai kapacitásait a Coca-Cola Dunaharasztiban. 

Gazdaság

Nagyobb a baj, mint a Covid idején

Nagyobb a baj, mint a Covid idején

A legjobbakat idén is K&H családi vállalatok kiválósági díjjal ismerik el.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo