Elon musk cikkek


 Megvan, ki a világ leggazdagabb embere

Megvan, ki a világ leggazdagabb embere  

Elon Musk vagyona 92 milliárd dollárral 229 milliárd dollárra gyarapodott a Bloomberg Billionaires Index szerint.
Nem lehet felhőtlenül boldog Elon Musk

Nem lehet felhőtlenül boldog Elon Musk  

Az amerikai elektromosautó-gyártó negyedéves bevétele jelentősen nőtt, a nyeresége erőteljesen csökkent.
Egyetlen nap alatt 20 milliárd dollárt bukni nemcsak ruletten lehet

Egyetlen nap alatt 20 milliárd dollárt bukni nemcsak ruletten lehet 

Elon Musk 20,3 milliárd dollárt veszített a Tesla árfolyamesése miatt.
Elon Musk cége elkezdheti az agyimplantátumok tesztelését embereken

Elon Musk cége elkezdheti az agyimplantátumok tesztelését embereken 

Mérföldkő az egészségiparban.
Elon Musk elmondta, mit gondol a Twitterről

Elon Musk elmondta, mit gondol a Twitterről 

A Twitter nem megy csődbe egyhamar, nagyjából jó irányba is halad.
Rengeteget bukott Elon Musk, ma már nem ő a világ leggazdagabb embere

Rengeteget bukott Elon Musk, ma már nem ő a világ leggazdagabb embere 

A Tesla, a SpaceX és a Twitter vezetője, idén eddig mintegy 122,6 milliárd dollárt veszített, ami több, mint az a csaknem 100 milliárd dollár, amennyit tavaly keresett.
Vagyona felét elveszítette a világ leggazdagabb embere, horrorösszeget

Vagyona felét elveszítette a világ leggazdagabb embere, horrorösszeget 

Musk több mint 100 milliárd dollárt veszített az idén.
Musk beválotta ígéretét, kirúgta a Twitter dolgozóinak felét

Musk beválotta ígéretét, kirúgta a Twitter dolgozóinak felét  

A Twitter mikroblog platform elbocsátotta alkalmazottainak felét - derül ki a cég biztonsági és integritásért felelős vezetője, Yoel Roth a tweetjéből.
Rengeteg embert készül lapátra tenni Elon Musk

Rengeteg embert készül lapátra tenni Elon Musk  

A Twitter hétezer alkalmazottja több mint felének elbocsátását tervezi Elon Musk a Bloomberg hírügynökség belső vállalati forrásokra hivatkozó jelentése szerint.

Komoly figyelmeztetést kapott Elon Musk 

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos pénteken közétett Twitter-üzenetében figyelmeztette Elon Musk amerikai nagyvállalkozót.

Szabad a madárka: Elon Musk máris kirúgásokba kezdett  

 Elon Musk csütörtök éjjel átvette a Twitter irányítását.

Fordulat a Twitter és Elon Musk háborújában, felrobbant a közösségi média árfolyama 

Elon Musk mégis fizetne a Twitternek - 44 milliárd dollár a tét.

Megjelent a lista: ők a leggazdagabbak leggazdagabbjai 

Elon Musk, a Tesla Inc. alapítója és vezetője áll a Forbes magazin 400 leggazdagabb amerikai listájának élén.

Nagyot buktak a leggazdagabbak 

A világ leggazdagabbjai összesen több mint 30 milliárd dollárt veszítettek az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője, Jerome Powell pénteki beszéde után.

Elon Musk meggondolta magát 

A technológiai milliárdos visszavonta a Twitter megvásárlására tett 44 milliárd dolláros ajánlatát, arra hivatkozva, hogy a vállalat nem nyújtott elegendő információt a hamis fiókokról - derül ki az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott bejelentéséből.

Elon Musk megveheti a világ egyik csodáját Szicíliában 

A világhírű szicíliai fehér sziklaképződmény, a Török lépcső (Scala dei Turchi) egy darabját kínálja tulajdonosa eladásra Elon Musk amerikai milliárdosnak.

Elon Musk nem totojázik, megreformálja új szerzeményét, a Twittert 

Mindössze két nappal azután, hogy Elon Musk megvásárolta a Twittert bejelentette, lehetővé kell tenni a felhasználóknak, hogy titkosíthassák személyes üzeneteiket.

Az első negyedéves magyar államháztartási hiány többszöröséért veszi meg Elon Musk a Twittert 

Elfogadta a Twitter mikroblog-szolgáltató vezetősége Elon Musk amerikai üzletember körülbelül 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, így a világ egyik leggazdagabb emberének kezébe kerül az egyik legbefolyásosabb közösségi médiaplatform - számolt be az amerikai sajtó.

Elon Musk meggondolta magát 

Mégis kimarad a Twitter igazgatótanácsából.

Putyin után eredt Musk 

Elon Musk, a Tesla járműipari cég és a Space X űripari vállalat alapítója megelőzte az Amazon alapítóját és korábbi vezérigazgatóját, Jeff Bezost a Forbes világ leggazdagabb embereinek listáján.

Az álom valóra válik, a jövő hónapban tesztelik Elon Musk csillaghajóját 

A világ egyik leggazdagabb embere nem viccel. Évekkel ezelőtt kifejtette, hogy a Föld túlnépesedésén csak úgy lehet segíteni, ha sikerül embereket telepíteni a világűrbe. Ehhez épít egy hatalmas űrhajót.

15 milliárdos bukás – Elon Musk vagyona megcsappant 

A Tesla és a SpaceX cégek vezetője, Elon Musk vagyona 15 milliárd dollárral csökkent hétfőn a Tesla részvényárfolyamának az esése miatt.

Bagóért megvehette volna, de inkább elhajtotta a Teslát az Apple 

A héten olyan pletyka látott napvilágot, hogy az Apple elektromos autók gyártását tervezi. Ennek apropóján megszólalt Elon Musk, a Tesla alapító-vezére, aki elmondta, hogy néhány éve megkereste Tim Cookot, hogy szálljanak be az autógyártóba, de az Apple főnöke nem vette komolyan az ajánlatot.

A leggazdagabb emberek listája - ki áll a második helyen? 

Az idei évben világszerte tapasztalt drasztikus gazdasági visszaesés nem tükröződött a technológiai részvényeken. Emiatt a legismertebb vállalatok alapító-vezetőinek a vagyona ugrásszerűen nőtt. Így a leggazdagabbak rangsora idén folyamatosan változott. Most elindult a találgatás, hogy ki áll a második helyen.

Egészen különös ötlettel állt elő Elon Musk 

Kisbefektetőkből online támogatói közösséget szervezett a Tesla védelmében Elon Musk. A rajongói tábor ugyanakkor nem csak pénzügyi védelmet jelent a társaságnak, de egyfajta szellemi védernyőt is azzal, hogy a közösség kíáll a Tesla technológiai törekvései mellett.

Szinte sorban állnak az új Tesláért 

Két nappal a Tesla új autójának bemutatása után már csaknem 150 ezer rendelés érkezett a Cybertruckra.

Segíthetik a megújuló energiák terjedését a sókristályos akkumulátorok 

A holnap befutója lehet az energiatárolásban a sókristályos akkutelep. Egy svéd energiaszolgáltató a nyáron berlini telepén kísérleti jelleggel kipróbálja őket. Elvileg hónapokon át képesek tárolni az energiát veszteség nélkül. Ha beválik, a lítiumion-akkuk komoly vetélytársa indulhat el hódító útjára.

Trump képtelen belátni: a megújulók legyőzték a szenet 

Trump sem tudja megállítani a széntüzelésű erőművek sorozatos bezárását. Hiába ígérte kampányában, hogy véget vet az Obama-érában vívott „szén elleni háborúnak”: a földgázüzemű és megújuló energiás erőművek építése is olcsóbb, mint az öreg, elavult széntüzelésű erőművek fenntartása.

Elektromos autók gyártására köteleznék a gyártókat Amerikában 

Az autóipar nagy cégei kilobbizták a Trump-adminisztrációból, hogy vizsgálja felül az Obama-érában bevezetett energiahatékonysági előírásokat, ami a közlekedési szektor emissziócsökkentését követelte meg. Kalifornia azonban kitart a tisztább mobilitás mellett és kész ezt törvényi erővel érvényesíteni helyi hatáskörben. A nagy autógyárak most próbálnak progresszív, klímatudatos K+F-t és üzletpolitikát felmutatni Kalifornia számára. Az USA tíz tagállamában rendelet szabja meg, hogy az autógyártók mennyi elektromos autót kötelesek gyártani. A GM bejelentette, támogatja e kötelező arány növelését.

Hackergyanú miatt zárolták Elon Musk Twitterét 

A Twitter ideiglenesen zárolta Elon Musk fiókját, a Tesla-vezető elmondása szerint azért, mert úgy tűnt, valaki feltörte a fiókját.

Nálunk is megépítenék Elon Musk szupervonatát - de működne is? 

Kritikusai szerint életveszélyes, elvetélt ötlet, támogatói szerint forradalmasíthatja a közlekedést az Elon Musk által megálmodott új generációs vasút. Az ún. hyperlopot Magyarországon is megépítené egy cég, a fejlesztést már idén elkezdték, pedig még sok a bizonytalanság, mennyire praktikus a koncepció.

Elon Musk távozik a Tesla igazgatótanácsának éléről 

A korábbi, félrevezető Twitter-üzenetek miatt Elon Musknak távoznia kell a Tesla igazgatótanácsának éléről, de a vállalat vezérigazgatója marad.

Füves cigi miatt eshettek a Tesla-részvények 

Egy riporter azzal viccelődött Elon Muskkal, hogy vajon zavarja-e a részvényeseket, ha a Tesla vezére élő adásban gyújt rá egy füves cigire. Úgy tűnik, igen.

Tőzsdén maradt, de nagy árat fizetett a Tesla 

Füstbe ment a terv, ami szemmel láthatóan leginkább csak a cég első számú emberének fejében létezett. Elon Musk meggondolatlan twitterezése sokba kerülhet neki és a vállalatnak is – írja a Bitport.

A kiégés mintapéldája: Elon Musknál lemerült az aksi 

Az elmúlt években kevés olyan látványos mintapéldáját láthatjuk a kiégésnek, mint Elon Musk esetében. A Tesla-vezér nagy bajban van, a befektetők lecserélnék, a cég részvényei szabadesésben vannak.

Elon Musk és a SpaceX: az employer branding nem rakétakilövés 

Elon Musk idén napvilágra került, munkavállalóinak írt levele és a Falcon Heavy Nap körüli pályára állítása két, a világ számára meghatározó, munkáltatói márka szempontjából is példaértékű eseményt jelentett. Musk leveléből kiderült, hogy a vezetők iránymutatása a cég munkáltatói márkájának alapja. A Falcon Heavy sikeres startjának pedig több olyan employer branding vetülete is van, amire talán elsőre nem is gondolnánk.

Elon Musk is fantáziát lát az 5D-s adattárolásban 

Az 5D-s adattárolás 13,8 milliárd évig képes megőrizni az infókat, akár 190 Celsius-fokon is. Elon Musk az űrbe lőtte ki a technológiát, de tervbe van véve, hogy a Holdra és a Marsra is eljuttatják az emberi civilizáció tudásanyagát ezzel a technológiával néhány éven belül.

Elon Musk is besegíteni a barlangban rekedt gyerekek kiszabadításában 

Elon Musk is besegíteni a csapdába esett thaiföldi fiúk megmentésében, de a sietnie kell, mert lehet, hogy a mentőakciót már a hétvégén meg kell kezdeni.

Elon Musk szerint vakond van a Teslánál 

Elon Musk szerint egy elégedetlen dolgozó szabotálta a munkafolyamatot és bizalmas információkat szivárogtatott ki a Teslától. A cégvezető azt is tudni véli, hogy a „vakond” azért lett dühös, mert nem léptették elő.

És a Tiéd mekkora? 

Lehet-e összefüggés látóköröd szélessége és az eredményeid között? A megszokott gondolatmenet elhagyása, a szélesebb körű érdeklődés segíthet frissnek és eredményesnek maradni – véli szakértőnk, Nagy Andrea, a Parrish & Crawler szakmai igazgatója.

Soros György a Tesla legújabb befektetője 

A Soros György által alapított Soros Fund Management 35 millió dollár értékben fektetett be Elon Musk cégébe.

Nem zöldebb a földgáz a szénnél? 

A földgázkitermelésnél jelentkező metánszivárgás miatt ennek az energiahordozónak a kibocsátása nem igazán kisebb a szén-alapú energiatermelésnél. Az akkuk új generációja segíthet a megújulók terjedésében: az Elon Musk és riválisai által piacra dobott akkumulátorok már a háztartásoknak is lehetővé teszik, hogy tárolják a megtermelt energiát, nagy akkutelepekként pedig földgázerőműveket tudnak kiváltani.

Túl alacsonyak az energiaadók, hogy megfékezhessék a klímaváltozást 

Az iparilag fejlett és ezért nagy energiafogyasztónak számító országokban túl alacsonyak az energiaadók, nem hoznak elég pénzt az államkincstárokba a zöld gazdaság fejlesztésének támogatására, figyelmeztet az iparilag fejlett országokat tömörítő OECD.

Óriási pénzeket termel a Tesla megújuló energiás akkutelepe 

Két nap alatt majdnem egymillió dollárnyi bevételt termelt az az akkutelep, amit Elon Musk 100 nap alatt építtetett fel Ausztráliában, hogy bizonyítsa a világ közvéleményének, a megújuló energiák akkumulátoros tárolása jelenti a jövő energiaellátását.

Hivatalosan is égitest lett az űrbe fellőtt Tesla 

Bekerült a NASA égitesteket gyűjtő adatbázisába az a Tesla Roadster, amit az Elon Musk-féle SpaceX keddi kísérleti kilövésekor küldtek a Mars felé.

Elon Musk vészjósló jövendölései a közeljövőről 

A neves vállalkozó jóslatokba bocsátkozik a technológiai fejlődésünkről, ugyanakkor ő maga is jövőformáló. Tesz azért, hogy bizonyos technológiai áttörések és projektek átalakítsák a világunkat. Musk szerint a világ.

Megvan a Tesla elektromos kamionok első nagy darabszámú rendelése 

A UPS logisztikai óriáscég energiahatékonysági és káros anyagkibocsátás csökkentési céljainak megvalósulását mozdítja elő. Az elektromos nagyteherautó technológia újdonságot jelent a UPS járműflottájában. Gyártásuk azonban csak 2019-ben kezdődik meg.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Lakhatás Budapesten kevesebb, mint havi 100 ezerből?

Lakhatás Budapesten kevesebb, mint havi 100 ezerből? 

 Bár az albérletpiaci főszezon rajtjára még két hónapot várni kell, a piac már most megmozdult.

Pénzszerzés

Drámaian visszaesett a lakásépítések száma Magyarországon

Drámaian visszaesett a lakásépítések száma Magyarországon  

Magyarországon 2010 előtt még évi 30-40 ezer lakás épült, tavaly kevesebb mint 19 ezer.

Klímablog

Karácsony Gergely tett egy ígéretet

Karácsony Gergely tett egy ígéretet  

A következő ciklusban 18 milliárd forintból többszáz négyzetméteres zöldterület jön létre - jelentette be a főpolgármester.

Gazdaság

Jó áron szabadulna meg ingatlanától? Adja el a kínaiaknak

Jó áron szabadulna meg ingatlanától? Adja el a kínaiaknak  

Az Otthon Centrum adatai szerint a legtöbbet a kínaiak költik, akik a magyar átlag majdnem másfélszereséért vásárolnak.

Infokom

Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós

Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós 

A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo