Mindenki máskor van a csúcson

2018. október 01. hétfő - 09:05 / piacesprofit.hu
  •    

Ne higgyük el a guruknak, hogy csak akkor leszünk sikeresek a munkában, ha korán kelünk, edzünk, meditálunk és proteinben gazdag reggelit eszünk. Saját ritmusunkat kövessük inkább.

A szakirodalom arról beszél, hogy korai keléssel, hideg zuhannyal, mozgással készülünk fel a legjobban a munkanapra. Ez elvben bizonyára így van – a gond csak az, hogy mindenkinek más az életritmusa, az emberek különböző napszakokban tudják elérni a legjobb teljesítményt.

Kép: Everypixel.com

Kép: Everypixel.com

Hogy megtudjuk, mikor van a miénk, némi fáradságra van szükség. Vezessünk pár hétig naplót és jegyezzük fel, mely órákban tudtuk a legjobban, leggyorsabban elintézni feladatainkat, mikor éreztük magunkat a legjobban, voltunk leginkább motiváltak. Feltehetően meg fogunk lepődni: kiderül talán, hogy nem reggel, vagy délelőtt, hanem éppen délután, vagy akár este fog leginkább az agyunk, bírjuk leginkább a gyűrődést.

Munkaidejükben is kutathatnak a Google alkalmazottai
A Google alkalmazottai munkaidejük 20 százalékát olyan, maguk választotta projektre fordíthatják, amelynek nincs köze napi feladataikhoz. A kutatási szabadság fontos eredményekhez vezet – másik célja, hogy a világcég ne veszítse el legjobb erőit.

Így próbáljuk ennek megfelelően beosztani a napirendünket. Persze kevés még a munkahely, ahová tetszésünk szerint bejárhatunk, ha egyébkénr rendben elvégezzük a dolgunkat, de szervezhetjük a munkánkat úgy, hogy „csúcsidőnkre” jusson a neheze. És óvjuk is meg ezt az időt: kerüljük lehetőség szerint el, hogy akkor kelljen értekezni mennünk, látogatókat vagy telefonhívásokat fogadnunk.

A munkaszervezésnél, ha vezetők vagyunk, lehetőségeink viszonylag korlátozottak, hiszen gyakran óránként van valamilyen találkozó, tárgyalás és a többi. Ezen csak annyit könnyíthetünk, ha gondoskodunk arról, hogy a nehezebbnek látszó megbeszélésekre, egyebekre több időt hagyunk. És nagyon szerencsés, ha időnként szabadon marad egy teljes nap. Akkor lesz időnk gondolkodni, tervezni.

Végül: ha sikeresen akarunk dolgozni, sikeresen pihenjünk is… Ne vigyünk haza munkát a hét végére és vegyük ki egészben a szabadságunkat – sokkal termékenyebben tudunk majd dolgozni utána – különösen a saját csúcsidőnkben…

(Forrás: jotform.com)

,

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek