Jogsegély munkáltatóknak és munkavállalóknak

2012. június 28. csütörtök - 12:33 / piac-profit.hu
  •    

A honlap üzembe helyezésével elindul vasárnap a munkaadói és munkavállalói szervezetek közösen működtetett országos jogsegély szolgálata, a Jogpont+ program.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Programban az Európai Unió több mint

Mindenki talál irodát
A Jogpont+ iroda található minden 10.000 lakosnál nagyobb magyarországi településen. A személyes jogi tanácsadás igénybevételére a http://www.jogpontplusz.hu/ honlapon feltüntetett helyszíneken, a megadott ügyfélfogadási időkben nyílik lehetőség. A telefonos jogsegélyszolgálat minden munkanapon 8 és 20 óra között áll rendelkezésre, és a honlapon meghirdetett telefonszámon érhető el. Az elektronikus jogi szolgáltatás is igénybe vehető a http://www.jogpontplusz.hu/ honlapon keresztül.

egymilliárd forinttal támogatja a július elsején induló kétéves projektet, amelyet a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok, valamint a KISOSZ, az OKISZ, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség és az IPOSZ partnerségében valósul meg.

A Jogpont+ programban Magyarországon valamennyi állampolgára  százötven helyszínen  ingyen vehet igénybe a minőségi jogi szolgáltatást a munkajog, a társadalombiztosítás, a társasági- és cégjog, a közigazgatás, a pénzügyi- és adójog, a családjog területén személyesen vagy telefonos ügyfélszolgálatokon, valamint postai úton, és megteremtették az elektronikus kapcsolatot is.

A Jogpont+ projektek keretében a jogi szolgáltatások különböző formái vehetők igénybe ingyenesen, a munka világához kapcsolódó jogterületeken. A projektpartnerek a jogi szolgáltatást Jogpont+ irodákban, telefonos jogsegélyszolgálat útján, valamint elektronikusan (e-mailen, interneten történő) biztosítják.