tél

amerika, chicago, déli-sark, Északi-sark, európa, hideg, klímaváltozás, rekord, szélsőséges időjárás, tél, trump

Ítéletidő: ezért hidegebb a tél az USA-ban, mint a Déli-Sarkon

Kriston László

Január 20 után olyan hideghullám áramlott az USA középnyugati részébe, amire évek óta nem volt példa. A zordabb amerikai telek összefüggésben lehetnek az Északi-sark felmelegedésével. Európába is ezért érkezett hideg levegő. Az idióta Donald Trump persze arra használta az alkalmat, hogy a Twitteren figurázza ki a globális felmelegedés tudományát.

Tovább olvasom »
fogyasztói szokások, klíma, légkondicionálás, ősz, tél

Hidegben is megy a klíma

piacesprofit.hu

Meglepő módon hetekkel a kánikula után, az átlagosnál hidegebb őszi hetekben is élénk lakossági érdeklődés mutatkozik a klímaberendezések iránt – tapasztalta a Panasonic Heating&Cooling üzletága Magyarországon. Sokan ugyanis nem csak hűtésre, hanem már fűtésre is használják a készülékeket. Az idei szezon másik nagy tanulsága, hogy élénkül a kereslet a drágább, felső árkategóriába tartozó klímaberendezések iránt.

Tovább olvasom »
2010, árvíz, tél

Ma még hóhelyzet, hamarosan már árvíz?

MTI

Az ország valamennyi tűzoltóságát arra kéri a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöksége, hogy az önkormányzatokkal közösen kezdjék meg a felkészülést a tavaszi ár- és belvízvédelemre, mert a vízelvezető árkok és csatornák kitisztításával nagymértékben csökkenthetik az esetleges károkat.

Tovább olvasom »
budapest, szmogriadó, tél

Budapest megússza a szmogriadót?

MTI

A szombati mérési adatok alapján nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel tovább csökkent Budapesten a szállópor-koncentráció – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Tovább olvasom »
klímaváltozás, közlekedés, mezőgazdaság, tél

Három földrészen dermeszti a gazdaságot a hideg

klímablog

Decemberben és januárban rekord-hidegeket mértek Európában, Amerikában és Ázsiában. A január eleji zordjárás idő tovább növelte a szállítmányozás lassulásából származó veszteségeket, s fokozta a mezőgazdaságban és az infrastruktúrában karácsony előtt keletkezett károkat. Még a kellemes klímájú Floridában is fagypontot ért el a hőmérséklet.

Tovább olvasom »
felmérés, tél, üdülés

Megölte a válság a téli turizmust

piacprofit.hu

A megkérdezettek közel egyharmada évente egyszer, vagy ennél is ritkábban utazik télen üdülni; kétharmaduk főként Magyarországon pihen. A kikapcsolódó távollétek zöme 3-4 napos. Idén a „téli utazók” több mint fele otthon maradt – derül ki abból a március végi piackutatásból, amelyet a Business Superbrands-díjas Szonda Ipsos 18-59 év közötti internetezők körében reprezentatív országos mintán végzett.

Tovább olvasom »