nyereményjáték

alapkamat, megtakarítás, nyereményjáték

Egyre népszerűbbek a nyereménybetétek

piacesprofit.hu

Csaknem 4 milliárd forinttal nőtt az FHB nyereménybetét értékesítése 2017 első félévében, a jelenlegi kamatkörnyezetben ugyanis felértékelődött ez a megtakarítási forma. Három és fél év alatt 700 millió forintról 15,3 milliárd forintra emelkedett az FHB Bank teljes Nyereménybetét-állománya, a betétesek száma mára meghaladja a 114 ezret. A takarékok is beszálltak az értékesítésbe: júniustól a B3 Takarék Szövetkezet és a Pannon Takarék Bank Zrt. a hálózatában forgalmazza, az év végéig pedig valamennyi takarék fiókban kapható lesz a lakosság körében igen népszerű, gépjármű és egyéb értékes nyeremények sorsolásával kombinált pénzügyi termék.

Tovább olvasom »
adatvédelem, facebook, hirdetés, jogszabályok, közösségi média, marketing, nyereményjáték, promóció, reklám

A Facebookon sem szabad a vásár

piacesprofit.hu

Sok cég számára a Facebookon végzett promóciós tevékenység alkotja immár a marketingstratégia gerincét, fontos tudni, hogy a közösségi oldalakon sem szabad a vásár. A Facebook is szigorú szabályokat hozott az ilyen tevékenységre, de a magyar és európai jogszabályoknak is meg kell felelni.

Tovább olvasom »
behajthatatlan tartozás, elévülés, jogi kisokos, követeléskezelés, nyereményjáték, szerencsejáték

Ezért ne adjon kölcsön fogadásra

piacesprofit.hu

A követelések behajtásának mindenki által ismert megoldása a bírósági út igénybevétele, amelyet végrehajtási eljárás követ, amennyiben az adós önként nem fizeti meg a tartozását. Létezhetnek olyan tartozások, amelyek fennállnak ugyan, de bírósági utat nem lehet igénybe venni a kikényszerítésükre. Melyek ezek a követelések?

Tovább olvasom »
elektronikus kereskedelem, jogi kisokos, nyereményjáték, online szerencsejáték, szerencsejáték

Minden az online nyereményjátékok jogi szabályairól

piacesprofit.hu

Nyereményjáték szervezése bevett marketing eszköz egy online szolgáltatás használóinak növelésére, új felhasználók szerzésére, illetve inaktív felhasználók ösztönzésére. Az online promócióknak azonban számos jogszabályi feltételnek kell megfelelniük, mint például a fogyasztóvédelmi szabályok, adózási kérdések, a szerencsejáték törvény, adatvédelmi, reklámjogi és e-kereskedelmi kérdések. Cikkünkben dr. Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi Iroda elektronikus kereskedelemmel foglalkozó partnere volt segítségünkre a válaszok megtalálásában.

Tovább olvasom »
adózás, akció, költségcsökkentés, nyereményjáték

Csak óvatosan a nyereményjátékkal

piacesprofit.hu

Sok vállalkozás hirdet nyereményjátékokat, vetélkedőket, hogy népszerűsítse a termékeit. Csakhogy a vetélkedő kiírásánál a legtöbb társaság nem veszi figyelembe, hogy a jól csengő, vásárlásösztönző akciók milyen adóterheket róhatnak a társaságra – figyelmeztetett a Mazars.

Tovább olvasom »
adózás, nyereményjáték

Mennyi adót fizet a lottónyertes?

piacesprofit.hu

Nemrég elvitték minden idők második legnagyobb lottó nyereményét. A szerencsés nyertes ötmilliárd forintnak örülhet, kérdés, mit fog szólni a szerencséjéhez a NAV, amikor becsönget a lottónyerteshez. A UCMS Magyarország szakértője utánajárt az adófizetési kötelezettségeknek.

Tovább olvasom »
adózás, eladásösztönzés, marketing, nyereményjáték, vevőszerzés

Vetélkedő vagy nyeremény, melyik éri meg?

piacesprofit.hu

A fogyasztók a nyeremény reményében hajlandók kipróbálni új termékeket, miközben a marketingakció során tudatosul bennük a termék márkaneve, amely esetleg további vásárlásaikat is befolyásoló tényező lehet. Azonban ezek a promóciók nem mindegy, hogy milyen költséggel járnak a cég számára.

Tovább olvasom »
márkaépítés, nyereményjáték, online marketing

Kampányban nyerő a nyeremény

piacesprofit.hu

Az Ipsos nemzetközi online felmérése szerint a netezők harmada vett részt különféle márkák által kezdeményezett versenyeken és nyereményjátékokon. A nyereményjátékok mellett érdemes még vicces, érdekes megoldásokkal is próbálkozni.

Tovább olvasom »