környezettudatos

befektetés, intézményes befektető, jpmorgan, környezettudatos, michael bloomberg, Moody's, öko, tőzsdei cég, világbank, zöld gazdaság

Zöldülésre kényszeríti a cégeket a globális nagytőke

Kriston László

Egyre több világvállalat számol be arról, hogy milyen kockázatot jelent tevékenységére nézve a klímaváltozás, illetve mit tesz, hogy működése környezetkímélőbb legyen. Az intézményes befektetők nyomást gyakorolnak azokra a cégekre, melyek nem foglalkoznak a környezeti kérdésekkel. A piac előbb-utóbb büntetni fogja a nem környezettudatos cégeket és a zöldeket díjazza, véli Michael Bloomberg.

Tovább olvasom »
föld napja, kiskereskedelmi lojalitás, környezettudatos, nielsen, vásárlói szokások, zöld termék

Jobban fogy, ha zöld

piacesprofit.hu

A fogyasztói döntésekben is mindinkább teret nyernek a környezettudatos szempontok, melynek ernyője alatt a kiskereskedelemben egyre hangsúlyosabbak a helyi eredetű áruk és a fenntarthatóságra törekvő vállalatok, állapította meg a Nielsen. A magyarok harmada kifejezetten hajlandó többet fizetni egy termékért, amennyiben az környezetbarát és fenntarthatósági szempontokat figyelembe vevő összetevőkből áll.

Tovább olvasom »
éghajlatváltozás, hollywood, képregény, klímaváltozás, környezettudatos, prognózis

Már nem csak katasztrófákkal riogatnak

KlimaBlogger

Mérnök-doktoranduszok és kisiskolás gyerekek bevonásával készült két klímaképregény Angliában. Alkotóik racionálisan már az esélyek figyelembe vételével ábrázolják az emberiség sorsát: a sztorik már egy melegebb Földön történnek meg.

Tovább olvasom »
film, klímaváltozás, környezettudatos, kultúra

Sci-fi után itt a kli-fi

klímablog

Sok sztár ismert zöld aktivistaként. Robert Redford, Leonardo DiCaprio, Daryl Hannah csak három név közülük. Bár sokat tesznek a környezetért, munkájukban ez nem játszik központi szerepet – nem igazán látjuk őket klímaváltozásról szóló filmekben. Pedig már neve is van a műfajnak: cli-fi, vagy magyarosan kli-fi.

Tovább olvasom »