könyvvizsgálat

adóbírság, adóhiány, adótörvény, adózás, ifrs, könyvvizsgálat, nav, számvitel, számviteli politika, számviteli törvény, veszteségelhatárolás

Olyanért is büntet a NAV, amit a könyvvizsgáló elfogad

piacesprofit.hu

Sok esetben kellemetlen meglepetés érheti a gyanútlan adózót, ha a vállalkozás számviteli politikájának megfelelően elszámolt valamit, az adóhatóság ugyanakkor nem engedi meg annak hatását szerepeltetni az adóbevallásban. Jelentős adóbírság lehet az ügy vége, hívja fel a figyelmet a Jalsovszky ügyvédi iroda szakértője.

Tovább olvasom »
jogszabályváltozás, könyvvizsgálat, uniós szabályozás

Átrendeződhet a könyvvizsgálói piac

piacesprofit.hu

2016. június 17-től minden EU-tagállamban kötelezően életbe lép a könyvvizsgálati tevékenységről szóló uniós reform. Az uniós irányelvet májusban építette be a törvényhozás a magyar jogrendszerbe, ami jelentős változásokat hoz az érintett hazai cégek számára.

Tovább olvasom »
jogszabály módosítás, könyvvizsgálat

Új világ jön a könyvvizsgálókra

piacesprofit.hu

A könyvvizsgálókról szóló törvény módosítása mellett voksolt ma a parlamenti képviselők jelentős többsége. A megszavazott törvényjavaslat indoklása a könyvvizsgálói feladatokat olyan szakemberek végezzék, akik megfelelő felkészültséggel és szakértelemmel látják el a vállalkozók beszámolóinak felülvizsgálatát. A legtöbb cégnél az új rendszer a 2017. január 1-től induló üzleti évre vonatkozó könyvvizsgálatot érinti majd.

Tovább olvasom »
audit, jó adózók, könyvvizsgálat

Akit vizsgálnak, annak jobban megy

piacesprofit.hu

A könyvvizsgálati kötelezettség alá eső cégek az államháztartás szempontjából sokkal jobb gazdálkodási adatokat mutatnak fel, mint nem könyvvizsgált társaik – derül ki az Opten elemzéséből. Az auditált cégeknél magasabb az egy főre jutó személyi jellegű ráfordítás, és kétszer annyi adót fizetnek, mint a nem auditált társas vállalkozások.

Tovább olvasom »