hamis termékek

gyógyszer, hamis termékek, hamisítás, hent, ruha

Ön bevenne hamisított gyógyszert?

piacesprofit.hu

Tavaly óta nem változott érdemben a hamisított termékek iránti kereslet a magyar lakosság körében, a legnépszerűbb csoportot továbbra is a ruházati termékek jelentik a hamis termékek vásárlása kapcsán, derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Tárki legfrissebb közös kutatásából. A válaszadók 65%-a azonban a jelenleginél szigorúbban büntetné a hamisítókat.

Tovább olvasom »
gazdaság, hamis áru, hamis termékek, hent, tinédzser

Az alacsonyabb ár miatt veszik a tinik a hamis cuccokat

piacesprofit.hu

Az elmúlt egy évhez viszonyítva kisebb elmozdulások láthatóak a magyar fiatalok hozzáállásában a hamisított termékekhez, de a legtöbben továbbra is az alacsonyabb árat jelölték meg a vásárlás legfőbb motivációjaként. A fiatal válaszadók továbbra is az eredeti terméket gyártó cégeket tartják a hamisítás legnagyobb károsultjainak és kevésbé törődnek a gazdasági és egyéb társadalmi hatásokkal, derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a TÁRKI közös kutatásából.

Tovább olvasom »
hamis termék, hamis termékek, hamisítás, kína

Annyi a gagyi, mint Ausztria komplett termelése

piacesprofit.hu

A világkereskedelmi forgalom 2,5%-át, az Európai Unió importjának pedig 5%-át tette ki a hamisított termékek aránya. Az Európai Unióba érkező áru jelentős részét a Távol-Keletről származó hamisítványok jelentik, hangsúlyozza az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös tanulmánya.

Tovább olvasom »
fogyasztóvédelem, hamis termékek, szellemi tulajdon

Brutálisan sokat bukunk a hamis játékok miatt

piacesprofit.hu

Éves szinten csaknem másfél milliárd eurónyi (434 milliárd forint) adóbevételtől esik el az EU a hamisított játékoknak köszönhetően, és a problémát az is súlyosbítja, hogy a játékszektort érintő hamisítások miatt az elmúlt években összesen több mint 13 ezer ember vesztette el az állását. A hazánkat érő kár évente átlagosan 3,41 milliárd forint, derül ki az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának jelentéséből.

Tovább olvasom »
adózás 2013, hamis termékek, nav

A szoftvereket is ellenőrzi a NAV!

kfarkas

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt figyelmet fordít a szerző jogok védelmére, ezért fontos felhívni a figyelmet az interneten megrendelt, vagy egyéb módon beszerzett hamis, illetve jogsértő szoftverek használatának veszélyeire.

Tovább olvasom »
fogyasztóvédelem, hamis termékek, vám

Új vámhatósági szabályozásról döntött Brüsszel

piacesprofit.hu

A vámhatósági fellépés hatékonyságának növelését és az intézkedések egyszerűsítését célozza az új szabályozás, amelyről június 11-ei szavaztak az Európai Parlament képviselői. 2011-ben mintegy 115 millió darab hamis terméket állítottak meg az Európai Unió határain a vámhatóságok. A lefoglalt termékek jelentős része, különösen a hamisított gyógyszerek és elektronikai cikkek potenciálisan veszélyesek a fogyasztókra nézve.

Tovább olvasom »
hamis gyógyszer, hamis termékek, hamisítás

Nagyobb szigor várható az étrend-kiegészítőkkel szemben

piacesprofit.hu

A Fogyasztóvédelmi bizottság 2013. április 8-i ülésén vitatta meg az étrend-kiegészítőkkel, különösen azok internetes beszerzése során felmerülő fogyasztóvédelmi kérdéseket. Az ülésen hozott állásfoglalásában a bizottság hatékonyabb fellépést sürget a jogsértésekkel szemben és támogatásáról biztosította a fogyasztói tudatosságot növelő kampányokat.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor