fitch

fitch, leminősítés

Nagyon bóvli: harmadszorra is befektetésre nem ajánlott

PP/MTI

Megvonta a befektetési ajánlású szuverén devizaadós-osztályzatot Magyarországtól pénteken a Fitch Ratings. A Londonban bejelentett lépés nyomán a három legnagyobb nemzetközi hitelminősítőnél egyaránt a befektetésre nem ajánlott kategóriában van a magyar szuverén adósbesorolás. A leminősítés a magyar költségvetési és külső finanszírozási környezet, valamint a növekedési kilátások romlását tükrözi, amit részben a befektetői bizalmat aláásó további nem szokványos gazdaságpolitikai lépések okoztak, amelyek nehézzé teszik egy új IMF/EU-megállapodás elérését. Elemzők január végére kamatemelést várnak.

Tovább olvasom »
fitch, leminősítés, magyarország

Hajszálra a bóvlitól Magyarország

PP/MTI

Kiszámíthatatlanabbá vált a magyarországi gazdaságpolitikai környezet a felügyeleti szervek meggyengülése és bizonyos bevételi oldali költségvetési döntések miatt, és ennek negatív hatása lesz a gazdasági növekedésre és a kormányzati pénzügyekre. A külső pénzügyi és gazdasági környezet hatásai mellett erre is alapozta döntését a Standard & Poor’s, amikor Magyarország devizában és forintban fennálló szuverén adósságának befektetési ajánlású BBB mínusz/A-3 szintű osztályzatait negatív kihatású megfigyelés alá vette szombaton. A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő pénteken rontotta az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra Magyarország államadósi besorolásainak kilátását.

Tovább olvasom »
adósság, államadósság, fitch, hitelminősítés, usa, válság

Washingtonnak szűk két hónapja maradt…

MTI

Az Egyesült Államok leminősítésre jelölését helyezte kilátásba szerdai londoni figyelmeztetésében a Fitch Ratings arra az esetre, ha a Fehér Háznak és a Kongresszusnak augusztus elejéig nem sikerül egyezségre jutnia az amerikai államadósság-limit emeléséről folyó vitában.

Tovább olvasom »
adósság, belgium, euróövezet, fitch, hitelminősítés

Jó nagy pofont kapott Belgium

MTI

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Belgium egyébként magasan elsőrendű befektetői adósosztályzatának kilátását hétfőn a Fitch Ratings, a szerkezeti reformok ütemével, valamint az alkotmányos válság költségvetési kihatásaival kapcsolatos aggodalmaira hivatkozva.

Tovább olvasom »
fitch, közép-kelet-európa, Moody's, s&p, válság

A kommunizmus óta nem volt ilyen

PP/MTI

A tervgazdaságok csaknem húsz évvel ezelőtti összeomlása óta nem tapasztalt mélységű recessziót él át az idén a tágabb értelemben vett feltörekvő európai térség, amelynek egyes gazdaságaiban kétszámjegyű GDP-visszaesés várható, áll a Fitch Ratings átfogó előrejelzésében.

Tovább olvasom »