elektronikus számlázás

adózás 2017, e-számla, e-számlázás, elektronikus számlázás, ellenőrzés, nav, varga mihály

Felpörgeti az új NAV csodafegyver előkészítését az NGM

piacesprofit.hu

A minisztérium idén felgyorsítja azt a munkát, amely az online számlázás bevezetéséhez szükséges, így a jövőben a vállalkozások legfontosabb pénzügyi adatait is láthatja majd az adóhatóság – jelezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjújában. Elvileg 2017. július 1-től lát mindenbe bele a NAV, de még nem ismerjük a szabályokat.

Tovább olvasom »
adminisztrációs terhek, adóellenőrzés, adóhatóság, áfabevallás, e-számlázás, elektronikus számlázás, nav, tételes áfabevallás

Zűrös helyzetet teremt az új áfaszabály

piacesprofit.hu

Jövőre a jelenlegi egymillióról százezer forintra csökken az áfa-adatszolgáltatás összeghatára, ez pedig komoly adminisztrációs terhet jelenthet majd a mikro- és kisvállalkozások számára – hívja fel a figyelmet a Minősített Könyvelők Egyesülete. Szinte alig lesz olyan beszerzés, amelyet ne kellene jelenteni a NAV-nak. A megoldás egy magasabb, életszerűbb összeghatár lehetne.

Tovább olvasom »
adócsalás, adóelkerülés, adózás, elektronikus számlázás, számlázó programok

Minden számlát látni fog a NAV – de még ez is kevés

piacesprofit.hu

Az adózással kapcsolatos reformok egyik eleme az elektronikus számlázás valós idejű követése. Az elmúlt időben többször is elhangzott, hogy jövőre minden számlát látni fog a NAV. Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke ugyan helyes célkitűzésnek tartja az áfacsalások megakadályozását a tisztességes vállalkozások érdekében, de úgy véli, hogy a számlázóprogramok bekötése a NAV-hoz nem jelenthet teljes körű megoldást. Ez ugyanis jogi és gyakorlati akadályokba ütközik, és továbbra megkerülhető marad.

Tovább olvasom »
digitális átállás, e-számla, elektronikus számlázás, költségcsökkentés

Nem tudunk szabadulni a nyomtatott számláktól

piacesprofit.hu

Napjainkban a beérkező számlák mindössze egy százaléka érkezik elektronizált módon a vevőhöz Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a legkorszerűbb számlázási eljárások ma még gyerekcipőben járnak nálunk. A legtöbb számla továbbra is nyomtatott verzióban (86 százalék) jut el a vállalatokhoz – derül ki a GKI Digital és a Xerox Magyarország közös, idén tavasszal készült kutatásából.

Tovább olvasom »
e-számla, e-számlázás, elektronikus számlázás, költségkímélés

Félmilliót is spórolhatnánk a számlázáson

piacesprofit.hu

Havonta félmillió forintot is megtakaríthatnak azok a hazai vállalkozások, amelyek áttérnek a szoftveres számlafeldolgozásra – mutat rá az LLP legfrissebb felmérése. A havonta minimum 100 és maximum 1000 bejövő számlát kezelő cégeknél elvégzett kutatásból kiderül: engedélyeztetéskor a cégek egynegyedénél több mint hat kézen megy keresztül egy-egy bizonylat, átlagosan pedig 1000 forintba kerül egy számla feldolgozása.

Tovább olvasom »
e-számla, e-számlázás, elektronikus számlázás, számlázás, számlázó program

Számlázó programot keres? Segítünk választani!

piacesprofit.hu

Általános tapasztalat, hogy a cégek többségének problémát jelent a számlázási folyamatok kezelése, a számlák kiállítása, ami akár a cég összes pénzügyi folyamatára kihatással lehet. Az esetek többségében ezek a problémák megelőzhetőek a számlázó program helyes kiválasztásával. Ebben segít szakértőnk!

Tovább olvasom »
dokumentumkezelés, e-archiválás, elektronikus számlázás

Gyorsabban, olcsóbban, zöldebben

piacesprofit.hu

Vajon mi lehet az oka annak, hogy Magyarországon még nem tudott elterjedni az elektronikus dokumentumkezelés? Miért van az, hogy a vállalatok nagy része továbbra is minden hivatalos iratot kinyomtat és csupán elenyésző százalékuk jött rá; mennyi időt, energiát és főleg pénzt takaríthatna meg, ha áttérne az elektronikus dokumentációra?

Tovább olvasom »
e-számla, e-számlázás, elektronikus számlázás, költségcsökkentés

Ezt várhatjuk az e-számlától

piacesprofit.hu

Bár a cégek számára központi kérdés a működési költségek csökkentése, az e-számlázás egyelőre nem nagyon terjedt el. A Számlaközpont szakértője segít megtudni, hogy milyen konkrét előnyöket remélhet, aki vált!

Tovább olvasom »