bokros

bokros, kormány

“Buta és kövér” a magyar állam

MTI

Korrupció tekintetében egyelőre nem változtak a dolgok Magyarországon, sőt tovább romlott a helyzet, holott válság idején az lenne a kívánatos, hogy javuljon – mondta Bokros Lajos EP-képviselő a Népszava csütörtöki számában közölt interjúban.

Tovább olvasom »
bokros, euró, nyugdíj

Nyugdíj: az állam bűne, nem a pénztáraké

piacprofit.hu

“Nagyon rossznak” értékelte hazai nyugdíjrendszer átalakítását Bokros Lajos, az Európai Parlament képviselője, volt pénzügyminiszter a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorában, míg a magán-nyugdíjpénztárak tervezett utólagos átvilágításáról pedig azt mondta: az egy “színtiszta bosszúhadjárat”.

Tovább olvasom »
bokros, kampány, ungár, választás2010

Újra a régi kérdés: “Aki nem dolgozik, ne is egyék?”

MTI

Bokros Lajos szerint a nyugdíjrendszer nem a szociális rendszer része; az MDF miniszterelnök-jelöltje ezt az Ungár Klárával, a Szabad Emberek Magyarországért (Szema) elnökségi tagjával folytatott szombati, a Kossuth Klubban megrendezett nyilvános vitán jelentette ki. Ungár szerint Bokros dogmatikus.

Tovább olvasom »
bokros, fidesz, mdf, választás2010

Bokros Orbántól: “Önök mikor számolnak el a terveikkel?”

MTI

Nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos. Nyílt levélben Bokros a vita kezdeményezését azzal indokolta: “az elmúlt hetek szakpolitikai káoszát látva” az a meggyőződése alakult ki, hogy “a Fidesz egy kormányzásképtelen erő”. Orbán Viktorhoz, a Fidesz elnökéhez fordulva felhívta a figyelmet arra, hogy a legnagyobb ellenzéki párt néhány hónap múlva kormányzásra készül, ami – mint írta – nagy felelősség.

Tovább olvasom »
bajnai, bokros, orbán, választás2010

Orbán mindent visz?

MTI

Az egyes pártok lehetséges kormányfőjelöltjei közül Orbán Viktor megválasztását támogatnák a legtöbben, Mesterházy Attilát pedig a legkevesebben – derült ki a Nézőpont Intézet novemberi, a Heti Válasz megbízásából készített felméréséből.

Tovább olvasom »
adó, bokros, ingatlanadó

Bokrosnak tetszik az ingatlanadó

MTI

Feltétlenül szükség van az ingatlanadóra, de annak bevezetésével párhuzamosan csökkenteni kell a jövedelemre rakódó adóterheket – mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
bajnai, bokros, kormány

Elfogadta Bokros “szívtelen” javaslatát a kormány

PP/MTI

A volt pénzügyminiszter helyesnek nevezte a 13. havi nyugdíj megszüntetését, hozzátéve, hogy “bezzeg amikor én ezt egy évvel ezelőtt hangoztattam, akkor szívtelennek neveztek”. Időközben négypontos csomagot fogadott el a kormány, melyben az állami vezetők járandóságát csökkentik.

Tovább olvasom »
bokros, gyurcsány, kormány

Bokros nem kér az MSZP-ből, Gráf a következő jelölt

PP/MTI

Szombat délután négy órára a fővárosba rendelték az MSZP megyei elnökeit, Gyurcsány állítólag a pártelnöki posztról is lemondana Gráf József, a legújabb szocialista miniszterelnök-jelölt javára. Bokros Lajos kijelentette, hogy miután az MSZP elzárkózik a programjától, nem vállalja a kormányfői jelölést.

Tovább olvasom »
bokros, gyurcsány, kormány, parlament, szdsz

Bokros vagy előrehozott választások?

PP/MTI

Az SZDSZ számára három miniszterelnök-jelölt volt elfogadható: Surányi, Békesi és Bokros – mondta az MSZP és a szabad demokraták pénteki egyeztetése után Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke szerint mára világossá vált, hogy az első kettő jelölt nemet mondott a felkérésre, ezért most az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését. Egyéb lehetőség híján előrehozott választások jöhetnek. Vagy egy újabb jelölt…

Tovább olvasom »
bokros, gyurcsány, reformszövetség, válság

Bokros: Gyurcsány 7:2

PP/MTI

Az elemzők Bokros és az Oriens gazdaságpolitikai javalatait tartják a legtöbbre. A piacok nem ítélték meg negatívan a kormányfő szombati bejelentését, miszerint új kormányfőt keres az MSZP. Az jegybank pedig nem változtatott a kamaton.

Tovább olvasom »