áfamentesség

adómentesség, adótörvény változások, adózás 2018, áfamentesség, kata

A katások nagyon jól járhatnak jövőre

PP/MTI

Jövőre várhatóan tovább emelkedik az alanyi adómentesség árbevételi határa, aminek köszönhetően még több mikro- és kisvállalkozás állíthat ki áfamentes számlát, a legtöbbet a katás adózók profitálhatnak a változással.

Tovább olvasom »
adománybolt, áfamentesség, etikus üzlet, felelős üzlet, fenntartható fejlődés, társadalmi vállalkozás

Több segítség kéne a segítő vásárláshoz

piacesprofit.hu

Különleges jogállásért lobbiznának a charity shopok, azaz az adományboltok tulajdonosai. Az ilyen üzletekre egyelőre ugyanazon adózási és egyéb szabályok vonatkoznak, mint bármely használtcikk-kereskedésre, ami igen megnehezíti a működést. Önmagában az, hogy az árut ingyen szerzik be, még nem elegendő segítség, ezért többek között áfa-mentességet szeretnének elérni, hogy tovább segíthessenek másokon.

Tovább olvasom »
adózás, áfamentesség, ekaer

Aki nem áfázik, ráfázik

piacesprofit.hu

Az EKAER bevezetése után valami nagyon megváltozott a belföldi gazdasági tevékenységet végző, ám belföldön le nem telepedett külföldi vállalkozások piacán. Újabban ugyanis az áfa-regisztráció kérdése is a NAV látókörébe került.

Tovább olvasom »
adóhatóság, adómentesség, áfamentesség

Áfamentes értékesítés: így lehet

piacesprofit.hu

Az áfatörvény alapján az a közösségi termékértékesítés mentes az adó alól, amennyiben hitelt érdemlően bizonyítást nyert, hogy az adózó által értékesített áru valóban elhagyta Magyarország területét. Ez nem is olyan egyszerű feladat, mint első pillantásra tűnik.

Tovább olvasom »
adóraktár, adótervezés, áfa, áfamentes, áfamentesség

Így spórolhatunk az áfán

piacesprofit.hu

A legtöbb vállalkozás életében a bevétel generálás mellett a cash-flow tervezés jelenti a legnagyobb problémát. Megoldást jelenthet az adóraktárban való áfamentes értékesítés, ami kedvezőbb árazást, generál. Ráadásul újabb könnyítés lépett életbe január 1-jétől.

Tovább olvasom »
adózás 2014, áfamentesség, kata

Mentes vagy áfás? Melyik kinek éri meg?

piacesprofit.hu

Vállalkozás indítása előtt igazán fontos kérdés eldönteni, hogy vállalkozásunkat áfásan indítsuk vagy se? Mit jelent az, hogy alanyi mentesek vagyunk az áfában? Miért jó és miért nem jó, ha áfásak vagyunk? – ezekre a kérdésekre keresi a választ a Piac & Profit szakértő partnere.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor