a megosztás gazdasága

a megosztás gazdasága, Szántó Péter

Mi az a sharing economy?

piacesprofit.hu

Az Uber a világ legnagyobb közlekedési cége, de egyetlen kocsija sincs. Az Airbnb a világ legnagyobb szállásadója – szállások nélkül. Mi a megosztás gazdaságának titka, mik a sikeres modellek? Ennek a nyomába ered Szántó Péter friss vlogjában.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, elöregedés, innováció, karrier, képesség, önfejlesztés, siker, siker kritérium, tehetség

Ez a belső akadálya, hogy sikeressé váljunk

piac-profit.hu

Mindenkinek voltak tévedései és mulasztásai a szakmai pályafutása során. Sőt nagy vereségei is, embert próbáló kihívások, amikbe belesült. Fontos, hogy ezek ne bátorítsanak el, ne adjuk fel a további küzdelmet. Hogyan kovácsoljunk a malőrjeinkből tőkét, ami segíthet az új üzleti és anyagi magaslatok elérésében?

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, airbnb, sharing economy, uber

Az Uber ment, a megosztás maradt

piacesprofit.hu

Bár a megosztáson alapuló gazdaság fogalmához az elmúlt években sem kerültünk sokkal közelebb, maga a gazdasági modell egyre nagyobb teret nyer, nemcsak nemzetközi szinten, de Magyarországon is. A hazai internetezők valamivel több, mint harmada hallott a közösségi gazdaság fogalmáról, és minden ötödik internethasználó részese is.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, airbnb, közösségi gazdaság, szálláshelyek, turizmus

Egyre nagyobbat harap a magyar tortából az Airbnb

piacesprofit.hu

A statisztikai adatok és elemzések – közte a KSH adatai és az MSZÉSZ éves jelentései alapján a közösségi szálláshely-szolgáltatás egyre jelentősebb szeletet hasít ki a turisztikai piacból: 2010 és 2015 között a budapesti, ilyen jellegű kapacitás megduplázódott, míg az Airbnb felületén „átmenő” vendégforgalom közel 6-szorosára nőtt. Ezzel szemben a szállodai kereslet „csak” 40%-kal nőtt.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, airbnb, sharing economy, szálláshely, turizmus

Ingyen épít kisvárosi szállókat az Airbnb

piacesprofit.hu

Ingyen épít az Airbnb közösségi központokat, kiadható szobákkal. Az épület tulajdonosa és üzemeltetője a helyi közösség lesz, s a kiadásból származó profit is helyben marad. A látszólag karitatív kezdeményezés célja, hogy behozzanak a turisták látókörébe ismeretlen, de látogatásra érdemes helyeket. Olyan kisvárosokat támogatnának így, ahol nincsenek források a turizmus fellendítésére.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, sharing economy, uber

Ezért előz minket Szlovákia

piacesprofit.hu

Ukrajna, Litvánia és Észtország után Szlovákia is úgy döntött, hogy az Uber működését lehetővé tevő szabályozást készít. A szlovák kormány célja, hogy legalizálja a sharing economy vállalatait, és kihasználja az ebből fakadó gazdasági előnyöket.

Tovább olvasom »
a megosztás gazdasága, sharing economy, startup, uber

Magyar vállalkozások tölthetik be az Uber helyét

piacesprofit.hu

Az Uber ugyan nemrégiben felfüggesztette magyarországi szolgáltatását, azonban a cég által képviselt megosztás alapú üzleti modell itthon is egyre inkább virágzik. Tőlünk nyugatra a nyaralásunk alatti kutyafelügyelettől kezdve, a saját bicikli- vagy autó bérbeadáson át már számos problémára van közösségi megoldás. Hazánkban a paletta még nem ennyire színes, de néhány magyar startup már elég komoly sikereket ért el ezen a területen

Tovább olvasom »