hirdetés

Tőzsdére készül az Uber

Várhatóan még 2019 első félévében a parkettre léphet az Uber, ez lehet a jövő év egyik legnagyobb tőzsdei bevezetése a tech-szektorban, a cég értékét most 76 milliárd dollárra becsülik.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Csütörtökön benyújtotta az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) azokat a bizalmas dokumentumokat az Uber, amelyek a tőzsdére lépéshez szükségesek. Az APA hírügynökség értesülései szerint a legutóbb 76 milliárd dollárra becsült értékű Uber, várhatóan 2019 első felében vezeti be részvényeit a parketten. A bevezetés pontos időpontja még nem ismert, de iparági források szerint az Uber meg akarja előzni a nagy amerikai riválist, a Lyft-et, amely ugyanazon a napon nyújtotta be a szükséges iratokat és a tőzsdére lépést még június előtt tervezi.

Kép: entrepreneur.com

Az Uber tőzsdére lépése lehet a tech-cégek között az egyik legnagyobb értékű bevezetés a 2019-es évben. A Lyft-et 15 milliárd dollárra értékelték, míg az AirBnb értékét 31 milliárd dollárra becsülik, az online csomagküldő-szolgáltatót, a Slack-et 5 milliárd dollárra. Ennek ellenére a piaci turbulenciák még elrettenthetik az Ubert a részvénykibocsátásától.

De nem csak a tőzsdei hullámvasút fenyegetheti a bevezetést, az Uber-nek először arról kell meggyőznie a befektetőket, hogy megéri a részvényeik megvásárlása. A cég ugyanis komoly veszteséget termel: a harmadik negyedévben ez meghaladta az 1,1 milliárd dollárt. Figyelmeztető jel az is, hogy bár a cég most már több mint hetven országban jelen van, de a bevételei már nem nőnek olyan gyorsan, mint egy évvel korábban, ráadásul sok fontos korábbi piacáról kiszorulhat az egyre szigorodó szabályozásnak köszönhetően. A tempó felpörgetése érdekében a cég új kiterjesztené tevékenységét: a tervek szerint kiharapnának egy darabot az élelmiszer-házhozszállításból, de autómegosztás mellett foglalkoznának elektromos biciklik, tehergépjárművek és egyes európai városokban rollerek megosztásával is.

Európai Bíróság: szabad préda lett az Uber
A tagállamok megtilthatják és büntetőjogi eszközökkel szankcionálhatják az UberPop szolgáltatás keretében jogellenesen végzett szállítási tevékenység gyakorlását anélkül, hogy az ilyen tevékenység gyakorlását büntetendővé nyilvánító törvény tervezetét előzetesen be kellene jelenteniük a Bizottságnak.
hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo