Már rollerezhet is az Uberrel

2018. július 13. péntek - 20:08 / piacesprofit.hu
  •    

Az Uber az autó- és a kerékpár után most beszállt elektromos rollerek kölcsönzésébe is, amitől nem csak a közlekedési eszközöknél, hanem más területeken is remél eladásokat.

A világ nem kevés országában vitatott, akár kitiltott amerikai vállalkozás immár foglalkozik repülő taxik bevezetésének projektjével és legutóbb megvett egy elektromos kerékpárgyárat.

 (fotó: Flickr)


(fotó: Flickr)

Mint most bejelentették, több száz millió dollárt ruháznak be a Lime startup-ba, amely elektromos, bárhol az utcán felvehető-letehető, percenkénti díjszámolással működő elektromos rollereket kínál sok amerikai városban.

Karbonsemleges az autómegosztás az Uber riválisánál
Már az első évben több millió dollárt költ a Lyft karbonsemlegesítő projektekre, vagyis olyan beruházásokra, amik üvegházgáz-megkötéssel ellentételezik az autóhasználattal járó káros anyag kibocsátást. Az Uber vetélytársa így próbál ügyféllojalitást kiépíteni a környezettudatos polgárok körében.

A járművek egyébként nem kevés gondot okoznak, mert kijelölt parkolóhelyek híján használóik egyszerűen leteszik azokat valahol az utcán.

A terjeszkedés előnyét a vállalat abban látja, hogy az Ubernél már regisztrált ügyfelek a letöltött alkalmazás segítségével egy sor közlekedési szolgáltatást vehetnek igénybe, sőt: az Ubernél megvehetik jegyüket a tömegközlekedésre is.

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.