Volkswagen cikkek


A magyarok a Porschék kilométeróráit buherálják a legszívesebben

A magyarok a Porschék kilométeróráit buherálják a legszívesebben 

Egy tanulmány szerint Magyarországon a Porschék, a Jeepek és az Audik kilométeróra-állását hamisítják legtöbbször.
Fene a jó dolgunkat, a legnépszerűbb fiatal használt autó a BMW

Fene a jó dolgunkat, a legnépszerűbb fiatal használt autó a BMW 

Ezeket a használt autókat keresik a magyarok.
Csökkennek az árak a használtautó-piacon

Csökkennek az árak a használtautó-piacon  

Március végén indulhat a roham.
Melyik autómárkát hajtották a legtöbbet Szlovákiában?

Melyik autómárkát hajtották a legtöbbet Szlovákiában? 

A carVerical felmérésében választ kaphatunk erre.
A Tesla eladása csökkent a Volkswagené nőtt

A Tesla eladása csökkent a Volkswagené nőtt 

A Volkswagen csoport 12 százalékkal növelte eladásait
A Suzuki Swift a leggyorsabban eladható autó Magyarországon

A Suzuki Swift a leggyorsabban eladható autó Magyarországon 

Magyarországon minden nap több ezer használt autót hirdetnek meg a hirdetési portálokon a kisebb autótól a luxus SUV-ig. Még a legritkább modellek is új gazdára találnak végül, de a járművek átlagos eladási időtartama változó. Némely autók egyszerűen népszerűbbek másoknál.
Az elektromos autóik miatt már bányákat vesznek a nagy járműgyártók

Az elektromos autóik miatt már bányákat vesznek a nagy járműgyártók  

A Volkswagen és a Stellantis vesz akkumulátornyersanyag-bányákat Brazíliában.
Kisebb haszonnal, de több járművet adott el a Volkswagen

Kisebb haszonnal, de több járművet adott el a Volkswagen 

A Volkswagen negyedéves működési eredménye csökkent, bevétele nőtt.
A Volkswagen-csoport egyik cége igazgyöngyöt talált

A Volkswagen-csoport egyik cége igazgyöngyöt talált 

A SEAT működése második legjobb értékesítési eredményét ért el tavaly.

A Volkswagen szembeszáll az ázsiai uralommal az akkumulátorpiacon 

Bányaipari beruházásokat tervez a Volkswagen akkumulátorcella-gyártási igényének fedezésére.

A Volkswagen is akkumulátorgyárat akar, de nem Magyarországon 

A Volkswagen előnyben részesítené az akkumulátorgyártást Amerikában.

Újabb cég menekülne Oroszországból  

 A Volkswagen konszern többféle lehetőséget vizsgál oroszországi tevékenységének az átalakítására.

Még az idén döntés születhet egy olyan ügyben, ahol Magyarország is esélyes  

A Volkswagen csoport hamarosan, talán már az idén meghozza a döntést egy kelet-európai akkumulátorgyár építésének helyszínéről.

Mesterséges intelligenciát fejlesztő céggel társulna a nagy autógyártó 

A Volkswagen szoftverrészlege és az automatizált vezetés terén tervez együttműködésre lépni a Horizon Robotics kínai vállalattal.

Megállíthatatlanul emelkednek a használt autók árai 

Míg az új autók piacán a tavalyi évhez képest is több mint 10 százalékos visszaesés látható, az autóvásárlási igény továbbra is hatalmas Magyarországon. Ezért mind a használt autók importjánál, mind a hazai tulajdonosváltásoknál bővülés látható – még úgy is, hogy a használt autók árai is egyre csak emelkednek. A Használtautó.hu elemzése azt is megmutatja, hogy milyen autókat keresnek mostanság a vevők.

Kockázatos stratégia miatt Magyarország is nehéz helyzetbe kerülhet 

Kockázatot jelent a kelet-közép-európai országok gazdaságaira, hogy az elektromos autók, illetve akkumulátoraik gyártásába elsősorban Nyugat-Európában ruháznak be, így a bruttó hazai érték nagy hányadát termelő - belsőégésű motorokat gyártó - autóiparuk lejjebb kerülhet a hozzáadottérték-termelő láncban - mondta Petr Pavlínek, a Nebraska Omaha Egyetem professzora.

Az amerikai piaci felé fordul a Volkswagen 

Az Egyesült Államokban a növekedési kilátások sokkal jobbak, mint Európában.

Újabb autógyárnak lett elege az oroszokból 

Az Ukrajna elleni orosz invázió miatt a Volkswagen (VW) leállítja a járművek oroszországi gyártását és az Oroszországba irányuló exportot - jelentette be a német vállalatcsoport.

Ezért nehéz a hagyományos autóipar élete? 

A hagyományos autóipar viszonylag kedvezőtlen tőkepiaci megítélése nagyban megterheli versenyképességük növelését az új piaci területeken a Volkswagen konszern vezérigazgatója, Herbert Diess szerint.

Siralmas számokat közölt a Volkswagen 

Kétharmadával csökkentek áprilisban a Volkswagen konszernnél a VW márka eladásai Németországban, kisebb mértékben mint a többi európai piacon - közölte Jürgen Stackmann a VW márka érétékesítési igazgatója.

Újraindul az élet Európa legnagyobb autógyáraiban 

Április 20-tól fokozatosan újraindítják a koronavírus-világjárvány miatt felfüggesztett termelést a Volkswagen német autógyártó társaság európai üzemeiben.

Többet ér a Tesla, mint a Volkswagen és a BMW együtt 

Az autógyár piaci tőkeértéke a részvény árfolyamának hétfői húsz százalékos emelkedésével már meghaladja a Volkswagen és a BMW együttes piaci tőkeértékét.

Mozgolódnak az autógyárak Kínában – ebbe tolják a pénzt 

Több külföldi cég is megjelent az ázsiai nagyhatalom területén, jellemzően az elektromos járművek gyártásában tűnnek érdekeltnek.

Rengeteg új Volkswagent mutatnának be jövőre 

Nagyon jó évet zárt a Volkswagen, ráadásul a következő évre hatalmas tervekkel készülnek.

Egészen új fába vágja a fejszéjét a Volkswagen 

A Volkswagen AG autóipari konszern saját szoftverfejlesztő részlege januárban kezdi meg működését, kezdetben 3 ezer, majd öt éven belül 10 ezer alkalmazottal.

Rengeteg pénzt tol az elektromobilitásba és a digitalizációba a Volkswagen 

A csoport 60 milliárd eurót (20 ezer milliárd forint) fordítanak ezekre a területekre a következő öt évben. Erről pénteken döntött a német járműgyártó társaság felügyelőbizottsága.

Már gyártja teljesen elektromos autóit a Volkswagen  

Az ID.3 mindennapos használatra szánt, kompakt autó, alaptípusa egy 45 kilowattóra teljesítményű akkumulátorral rendelkezik, egy feltöltéssel legfeljebb 330 kilométert tud megtenni, ára 30 ezer euró körül lesz.

Dízelbotrány – megszületett a vád a VW két vezetője ellen 

Piaci manipuláció miatt vádat emelt kedden a németországi Braunschweig ügyészsége a Volkswagen (VW) vezérigazgatója és felügyelőbizottsági elnöke, valamint egy korábbi vezérigazgatója ellen a járműgyártó csoport dízelbotrányával összefüggésben.

Saját akkugyára mentheti meg a Volkswagent 

Belátható időn belül nincs alternatívája az akkumulátorokkal hajtott autóknak, hangsúlyozta a Volkswagen vezetője, Herbert Diess a konszern részvényesei előtt. A VW a „dizelgate” súlyos veszteségei ellenére viszonylag jól áll, de szabadulnia kell nehézkes szerkezetétől és a magas költségektől.

Rossz hír azoknak, akik az új Golfot várják 

A fejlesztés nehézségei miatt késik a VW Golf nyolcadik nemzedéke. Az év végén piacra kerülő kocsiból a tervezett 80.000 helyett idén csak 12.800 készül el.

Tesla áráért vehet elektromos bogárhátút 

Kedveli még a régi, bogárhátú Volkswagent, de akar környezetbarátian, villanymotorral autózni? Megteheti – de annyiba kerül, amennyiért egy Teslát is vehet.

Olcsóbb, mint a taxi, és otthon maradhat az autó 

Elsőnek Hamburgban és Hannoverben kezdte meg működését a VW városi minibusz szolgálata. A Moia villanymeghajtású kocsijait alkalmazással lehet rendelni és kifizetni, azok meghatározott pontokra, úti céljukhoz közel viszik az utasokat.

A balhék ellenére vannak még tartalékok a Volkswagennél 

Idén is magas, közel 5.000 eurós nyereségrészesedést kap a Volkswagen konszern kereken százezer, kollektív szerződés alapján foglalkoztatott munkavállalója.

A Porsche kilőtt, a többiek gyengélkednek 

A Porsche eladási csúcsot döntött, míg a Volkswagen-konszernnél máshol nem olyan jól mennek a dolgok: a törzscég,a VW stagnál, az Audi pedig gyengélkedik.

Kiderül mit lép a Volkswagen több százezer pereskedő ellen 

Több, mint 300.000 német autós csatlakozott már a próbaperhez a Volkswagen ellen: kártérítést igényelnek azért, hogy manipulált kipufogó rendszerű dízelmotoros kocsikat adtak el nekik.

Már megint a Volkswagen körül megy a balhé 

A Volkswagen több ezer kísérleti célokra épített kocsit adott el anélkül, hogy a vevők erről tudtak volna. A kocsik egy részét most, évek, után, visszavásárolják.

Ráfaraghat, ha elmulasztja a manipulált szoftver cseréjét 

A bajorországi hatóságok kötelezhetik manipulált dízel-motorokkal közlekedő autók tulajdonosait a motor-szoftverek módosítására, mondta ki a bíróság.

Jövőre jön az e-Golf, annyiért mint a dízel 

A Volkswagen 2019 végére elektromos Golfot hoz forgalomba, ugyanannyiért, amibe a kocsi dízelmotorral kerül. A konszern vezérigazgatója szerint nem a földgáz- vagy az energiacellás meghajtás a megoldás, a jövő az elektromos autóké.

Kirúgták a konszerntől a letartóztatott Audi-főnököt 

A Volkswagen konszern azonnali hatállyal megválik az Audi volt vezérigazgatójától, aki vizsgálati fogságban várja a dízel-botrány kivizsgálását.

Három éve robbant ki a dízelbotrány 

Három éve robbant ki Amerikában a dízelbotrány. Magyarországon mintegy 193 ezer új Euro 5 és Euro 6 osztályú dízelautó vásárlóját verték át a gyártók. Ezek azok az autók, amelyek használat közben a nitrogénoxidoknak az előírtnál legalább a kétszeresét engedik a levegőbe.

Nem jó példa, ha a munkatársak terepjáróval mennek munkába 

Célszerű lenne, ha a Volkswagen munkatársai elektromos szolgálati kocsikon járnának, nem pedig környezetszennyező dízel-autókkal, mondotta a konszern vezérigazgatója.

Volkswagen T-Roc: a jobbik Golf 

Elég későn érkezett a napjainkban legnépszerűbb piacra a gyártó Golf alapokra épített városi crossovere, amelyről tesztünkben kiderül, megérte-e várni rá. Vadonatúj, 150 lóerős, 1,5 literes, hengerlekapcsoló benzinmotorral tettük próbára.

A botrányok ellenére óriásit kaszált a Volkswagen 

A wolfsburgi székhelyű cég közlése szerint a június végéig tartó hat hónapban 5,5 millió járművet értékesített, ami 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A júniusi eladás 4,1 százalékkal, 958 600-ra emelkedett.

Kína világuralomra tör a villanyautó-gyártásban 

A Volkswagen konszern hét év alatt 10 milliárd eurót ruház be helyi partnereivel elektromos autók gyártásába. Kínában idén már egymillió villanyautó kerül forgalomba, és a robbanómotorosok fogyasztását is 5 literben fogják maximálni.

Dízelbotrány: letartóztatták az Audi egyik vezetőjét 

Előzetes letartóztatásba helyezték hétfőn az Audi német autógyártó társaság igazgatótanácsának elnökét a tulajdonos Volkswagen csoport (VW) dízelbotrányával összefüggésben.

Az e-autók felé nyit az új VW-főnök 

Herbert Diess váltja Matthiass Müllert a Volkswagen, a világ legnagyobb autókonszernje élén. Az új csúcsvezető, aki eddig a VW-ágazatot irányította, nagyobb hangsúlyt kíván adni az elektromos meghajtásnak, a digitalizálásnak és a mobilitás-szolgáltatásoknak.

Évente egymillióan betegednek meg a dízelautók légszennyezésétől Németországban 

A dízelautók emissziójában található nitrogén-oxid 6000 ezer ember halálát idézi elő évente és egymillió ember betegszik meg tőle, jelentette be a német Szövetségi Egészségügyi Hivatal, hogy nyomást gyakoroljon a német autógyárakra.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo