Vásár cikkek


Art Market Budapest 2023

Art Market Budapest 2023 

4 kontinens 100 kiállítójával, különleges kulturális csemegékkel készül a közönség fogadására Közép- és Kelet-Európa legnagyobb művészeti vására.
Budapestre költözik Sanghaj

Budapestre költözik Sanghaj 

Augusztus végén először rendezik Budapesten – a Hungexpo területén – a Sanghaj Vásárt, amely egyike a világ legnagyobb és legátfogóbb kiállításainak, és amely a kínai metropolisz legjelentősebb cégeit, vállalkozásait mutatja be.
Nem szűnik meg a CEBIT, csak átalakul

Nem szűnik meg a CEBIT, csak átalakul 

November utolsó hetében robbant a hír, hogy jövőre már nem lesz CEBIT. Legalábbis önálló kiállításként nem rendezik meg. A döntéshez a visszaeső látogatói létszám, illetve a HANNOVER MESSE és a CEBIT közötti tematikus átfedés problémája vezetett – hangzott el a társaság budapesti sajtóbeszélgetésén.
Az egész háztartást megszervezi – ja és még hűt is

Az egész háztartást megszervezi – ja és még hűt is 

Fűt, zenél és világít. Ételreceptekkel, bevásárlási listával szolgál, és figyelmeztet, mielőtt a tárolt étel megromlana. Ez a Samsung mesterséges intelligenciával felszerelt hűtőszekrénye.
Bűn kihagyni

Bűn kihagyni 

Óriási lehetőséget mulaszt el az a vállalkozó, aki úgy akar külföldi piacokat szerezni, hogy eszébe sem jut részt venni egy-egy nagyobb nemzetközi bemutatkozáson. Erre hívja fel a figyelmet a Deutsche Messe magyarországi képviseletének vezetője, Wolf Erik. A Messe Düsseldorf és a Messe Frankfurt képviseletvezetője, Máté Szilvia úgy látja, egyre több magyar kkv felismeri a nemzetközi megjelenés jelentőségét, de való igaz, még mindig kevesen vannak.
Magyar vállalkozások a közel-kelet legnagyobb technológiai kiállításán

Magyar vállalkozások a közel-kelet legnagyobb technológiai kiállításán 

11 vállalkozás, köztük négy startup vett részt a Közel-Kelet legnagyobb technológiai fókuszú szakkiállításán Dubajban a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közreműködésével. A GITEX-re a magyar cégek többek között olyan fejlesztésekkel érkeztek, mint az akciókamera stabilizátor, a különleges hőbírású napelem, vagy a nyelvtanulást játékos módon segítő alkalmazás.
Startup naptár: ahol meg kell jelenni

Startup naptár: ahol meg kell jelenni 

Budapest egyike az európai feltörekvő startup-központjainak, az elmúlt években tökéletes rajthelyéül szolgált különféle iparágak indulói vállalkozásainak. Fővárosunk gyors ütemben vált a friss és kreatív ötletek otthonává, ahol versenyek, workshopok és egyéb rendezvények biztosítanak fejlődési és kiugrási lehetőséget a startupoknak. A Széchenyi Tőkealapkezelő segítségével összegyűjtöttük azokat a szakmai eseményeket, amelyek amellett, hogy hasznos információkkal szolgálhatnak egy startup vállalkozónak, akár hosszú távú üzleti kapcsolatok kiépítésére is remekül szolgálnak.
Így férhetünk hozzá a svájci pénztárcákhoz

Így férhetünk hozzá a svájci pénztárcákhoz 

A híresen gazdag Svájc álom lehetőségként szerepelhet számos kereskedő célpiacai között, de tény, hogy nem könnyű egy kisvállalkozásnak megjelenni a szigorú és drága piacon. Van azonban lehetőség, hogy kisebb ugrással is megmutathassuk magunkat.
Négy magyar startup mutatkozott be New Yorkban és Bostonban

Négy magyar startup mutatkozott be New Yorkban és Bostonban 

Négy magyar startup cég mutatkozott be és vett részt tanulmányúton az Egyestült Államok keleti partján a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade és a Design Terminál mentor programjának keretében május 9-20. között.
Négy magyar startup mutatkozik be New York-ban

Négy magyar startup mutatkozik be New York-ban 

Négy magyar startup cég mutatkozik be a világ egyik legrangosabb startup eseményén, a TechCrunch Disrupt rendezvényen New York-ban május 9-11. között - közölte a Magyar Nemzeti Kereskedőhőz (MNKH).

Budapesten csap össze a startup világ krémje 

Európai startup seregszemlének ad otthont 2016. május 23-án Budapesten a SMART 2016 konferencia. A rendezvény emellett közel 100 hazai és külföldi előadóval a digitalizáció legfrissebb trendjeit vizsgálja a robotikától az okosvárosokon át, az intelligens egészségügyi megoldásokig.

Négy magyar startup aratott sikert Londonban 

Magyar innovatív vállalkozások is bemutatkoztak a fenntartható, élhető városi környezetért dolgozó szakértők Smart to Future Cities 2016 címmel Londonban megrendezett globális fórumán.

Külpiaci megjelenésre lehet pályázni 

Több mint egymilliárdos keretösszeggel megjelent a mikro- és kisvállalkozások piaci megjelenését támogató VEKOP felhívás. A vállalkozások külföldi piacokra kijutását elősegítő felhívás célja a cégek támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezésében.

Óriási lehetőséget kap három magyar startup 

Három magyar innovatív startup vállalat mutatkozik be a világ egyik legjelentősebb infokommunikációs technológiai kiállításán, a hannoveri CeBIT-en a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) segítségével.

Ha drága is, megéri az adventi vásár 

Hetek óta tart az adventi vásár Magyarország több pontján. Az egyik legfelkapottabb hagyományosan a budapesti Vörösmarty téren fogadja a vásárlókat, akik elsősorban a külföldi turisták közül kerülnek ki. Ha drága is, megéri a kereskedőknek a kitelepülés.

A magyar pálinkának nincs vetélytársa Európában 

Kiemelkedő magyar sikerrel zárult a 2015. évi Destillata, az Agárdi Pálinkafőzdét választották az Év Párlatfőzdéjének, egyik alapító-tulajdonosa, Vértes Tibort pedig az Év Főzőmestere lett.

Három magyar vállalat kerülhet közelebb a világhírnévhez 

Három startup cég kap lehetőséget a Morgan Stanley-től, hogy még inkább bekerüljön a nemzetközi high-tech ipar vérkeringésébe. A budapesti Tech Startup Day-en a Morgan Stanley zsűrije egy új dimenziót jelentő IT biztonsági fejlesztést, egy ügyfélcentrikus pénzügyi bemutató szoftvert és egy üzletszerzésre alkotott virtuális közösségi teret létrehozó céget választott ki, hogy bemutatkozzanak Európa egyik legjelentősebb IT Startup rendezvényén.

Öt magyar startup utazik Amerikába 

Megvan a Design Terminál pályázatának öt győztese, akik idén tavasszal elutaznak Amerikába, hogy részt vegyenek a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján.

Erős lehet az év vége a rendezvénypiacon 

Az év vége hagyományosan erős a rendezvények tekintetében, a konferenciák mellett a vállalati „bulik” is a keresletet erősítik. A piacon az egyedi megoldásokkal tudnak kitűnni a rendezvényszervező cégek.

Magyar cégek a tech világ nagyágyúi között 

Három innovatív magyar fejlesztőműhely is megmutatja magát januárban a globális technológiai ipar legbefolyásosabb döntéshozóinak a Nemzetközi CES keretében. A jövő év meghatározó digitális trendjeit és termékeit felvonultató grandiózus Las Vegas-i kiállításon a már rutinos résztvevőnek számító GPS Tuner és Leonar3do mellett az egyik legígéretesebb magyar startup, a Tep képviseli hazánkat.

Így éri meg a karácsonyi vásár 

Közeleg a karácsony és számos kiállítás, vásár csalogatja a terméküket értékesíteni kívánó cégeket. A bőség zavara, ahogy mondani szokás, nem könnyíti meg a választást. Íme néhány tipp, mi alapján érdemes szelektálni a kínálkozó lehetőségek közül és mire figyeljünk az első alkalommal.

Öt magyar startup mutatkozik be ingyen a Pioneer-fesztiválon 

Vasárnap este hazai és osztrák befektetők, gazdasági szakemberek döntöttek arról, hogy melyik az az 5 magyarországi startup, amelynek tagjai a bécsi Pioneers Festivalon ingyenes standdal bemutatkozhatnak. A 2014. október 29-én és 30-án a Hofburgban megrendezett, kétnapos ausztriai innovációs és technológiai eseményen, a Pioneers Festivalon 3500 fős nemzetközi közönség és 250 világszinten elismert befektető előtt szerepelnek a leginnovatívabb hazai nyertesek.

Tíz tipp, hogy mutatós legyen a standunk! 

Itt a konferencia és a kiállítási szezon, sorra nyílnak a lehetőségek céges bemutatkozókra, ügyfélszerzésre, imázsépítésre. Azonban nem mindegy, hogy cégünk milyen külcsínnel mutatkozik be ezeken a rendezvényeken, szakértőn ehhez ad tippeket.

Hét magyar IT cég mutatkozik be Ázsiában 

Hét magyar IT cég mutatkozik be június 17. és 20. között Ázsia legnagyobb infokommunikációs szakkiállításán, a szingapúri CommunicAsia rendezvényen. A négynapos expón a magyar stand a világ mintegy félszáz országából érkező több tízezer vendégnek mutatja be a magyar fejlesztéseket, az idén másodszor.

Magyar startupok New Yorkban! 

A Design Terminál, a New York-i Balassi Intézet, a The Hungary Initiatives Foundation és az iCatapult közös szervezésében hét magyar startup mutatkozik be idén először a New York-i Northside Festival innovációs expón.

Három magyar startup mutatkozhat be Londonban 

Három magyar startup cég, az Arenim Technologies, a Be-Novative és a Tresorit mutatkozhat be a Morgan Stanley által szervezet londoni EMEA CTO Summiton. A vállalkozásokat kilenc startup cég közül választották ki a Morgan Stanley szakértői a Budapesten megtartott Tech Start Up Day című rendezvényen.

Szerették a lengyelek a magyar biosört 

Idén Magyarország volt a díszvendége a lengyelországi Łodź-ban hatodik alkalommal megrendezett Natura Food élelmiszeripari vásárnak, ahol az egyetlen magyar biosör, az Alakor most nemzetközi közönség előtt is bemutatkozhatott. Az októberben megrendezett, háromnapos, közel 300 kiállítót felvonultató eseményt mintegy 15 ezren látogatták meg.

Tizenegy magyar cég a Közel-Kelet legnagyobb IT seregszemléjén 

Vasárnap nyitotta meg kapuit és csütörtökig tart a GITEX, a Közel-Kelet legnagyobb IT szakkiállítása. Az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett informatikai seregszemlén tizenegy magyar cég mutatkozik be a HITA segítségével.

IT-cégek: regisztrálni és irány Arábia! 

Alig három hét alatt 70 infokommunikációs cég töltötte fel profilját a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fejlesztésében elérhető angol nyelvű, online ICT Export Directory felületére.

Biofesztiválon a magyar termékek 

Magyarország a díszvendége a lengyelországi Lodzban megrendezett Natura Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásárnak. A magyar termékek mellett az érdeklődőket néptáncokkal is szórakoztatja a magyar delegáció.

Zöld holnap Münchenben 

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg Münchenben az alternatív mobilitást népszerűsítő, elektromos járműcsodákat és műszaki innovációt felvonultató szakkiállítást, az eCarTec-et. Az október 23-25. között zajlott rangos nemzetközi seregszemlén a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) jóvoltából több magyar cég és szervezet is képviseltette magát. A magyar közösségi standon egy versenyautóval és több technológia termék kiállításával demonstrálták Magyarország részvételét a járműipari zöldítés terén.

Lehetőség az építőiparban dolgozóknak 

A ChinaCham Hungary Magyar Kínai Gazdasági Kamara és a Budapest China Mart 2012. október 4-6. között kínai partnereivel közösen Mi otthonunk! címmel építőipari és lakberendezési szakmai kiállítást és vásárt szervez. A kiállítás alkalmat teremt a magyar építőipari beszerzők számára, hiszen megismerkedhetnek, és üzleti kapcsolatokat építhetnek ki kínai gyártókkal.

Magyar vállalkozások mutatkoztak be Szlovéniában 

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és tíz hazai vállalkozás – hat cég személyesen, további négy pedig katalógus útján – mutatkozott be a a Celjei Nemzetközi Vásáron, amely Szlovénia és a régió legnagyobb multiszektorális vására és üzleti rendezvénye.

Sikeres félévet zárt a HUNGEXPO 

Látogató- és területcsúcs, intenzív üzletmenet, újonnan bevezetett rendezvény: mindegyikre van példa a HUNGEXPO első félévi jelentésében. A kiállítók között sok volt a visszatérő partner, és új szereplők is megmérettették magukat a standokon.

Üzleti kapcsolatokat keresnek Budapesten 

Mérföldkőnek számít a magyar-kínai kapcsolatokban az a kiállítás és üzleti fórum, amelyet május 23-25. között rendeznek meg Budapesten, az ide érkező mintegy 200 kínai cég nemcsak bemutatja termékeit, hanem üzleti kapcsolatokat is keres - mondta Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója.

5000 magyar ízt kóstolhat 

A magyarországi és határon túli régiók jellegzetes ízeinek megkóstolása mellett a látogatók a Nemzeti Fogyasztói Kosárba is ajánlhatják kedvenceiket a budapesti Millenárison március 9-11. között, a 3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán.

Százezer euró feletti üzletre számítanak 

Egy éven belül akár több mint százötvenezer euró értékű üzletkötést is eredményezhet a résztvevőknek az augusztus végén lezajlott Nemzetközi Gazdasági és Regionális Vásár. A Szabadkán megrendezett eseményen a Nemzeti Külgazdasági Hivatal támogatásával 18 exportképes magyar cég is jelen volt.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Kezdődik a roham az albérletekért

Kezdődik a roham az albérletekért  

Budapesten már hetekkel a július 24-i felvételi ponthatárhirdetés előtt érzékelhetően nőtt a bérlakáskeresők aktivitása.

Adózás

Újítások az adóbevallásban

Újítások az adóbevallásban  

Elérhetővé vált az önellenőrzés az eÁfa kapcsán.

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.

Cégblog

Az Aldinál vizsgálódik a GVH

Az Aldinál vizsgálódik a GVH  

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indult eljárás.

Gazdaság

Kezdődik a roham az albérletekért

Kezdődik a roham az albérletekért  

Budapesten már hetekkel a július 24-i felvételi ponthatárhirdetés előtt érzékelhetően nőtt a bérlakáskeresők aktivitása.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo