Terror cikkek

hirdetés

Nézőkkel teli stadiont támadhatnak meg drónokról

Nézőkkel teli stadiont támadhatnak meg drónokról 

Fennáll a veszély, hogy terrorcselekményekre használnak fel drónokat, figyelmeztetett az illetékes uniós biztos. Tele stadiont vegyi fegyverrel támadhatnak meg.
Terrorizmus és turizmus: csak múló rosszullét?

Terrorizmus és turizmus: csak múló rosszullét? 

A terrorizmus mindenre hatással van a világon, ez alól a gazdaság sem kivétel. Az üzlet azonban, úgy tűnik, könnyebben kiheveri a hatalmas sokkokat, mint az emberek.
Vásárlással is veszélyeztethetjük a munkahelyeket

Vásárlással is veszélyeztethetjük a munkahelyeket 

Több százezer munkahely megszűnése és évi több tízmilliárd eurós kár írható a hamisítás számlájára az Unióban. Sajnos még mindig jövedelmező a hamisítás üzlet, sokan választanak ilyen terméket.
A sivatagok növekedése erősítheti az Al-kaidát

A sivatagok növekedése erősítheti az Al-kaidát 

Az éghajlatváltozás egyre súlyosbodó következményei a lakosságra s a víz- és élelmiszer-ellátás biztonságára nézve mind nagyobb katonai és nemzetbiztonsági kockázatokat jelentenek – jelentette ki a CNA Corporation hadügyi tanácsadó bizottsága.
Maffia-módszerekkel számolnak le a Greenpeace-szel Oroszországban

Maffia-módszerekkel számolnak le a Greenpeace-szel Oroszországban 

Az orosz hatóságok nyílt tengeri kalózkodással vádolják az északi-sarki olajkitermelés ellen tüntetőket. A környezetvédelmi szervezet vezetője, Kumi Naidoo saját magát ajánlotta ”letétnek” a harminc aktivista szabad lábra helyezéséhez. Október 18-ra virradó éjjel símaszkos emberek törtek be a Greenpeace murmunszki irodájába, a városban, ahol az aktivistákat fogva tartják.
hirdetés
Bombaérzékelő virágok védhetnek

Bombaérzékelő virágok védhetnek 

Egész irodalma van a virágok érzékeny érezelmi életének. Tudjuk, hogy gyorsabban nőnek Mozart-zenére, mint heavy metallra, és hogy ellenérzéssel vagy tetszéssel viseltetnek egyes emberek iránt. Hamarosan a reptérek is hasznosítják a növényekből kibocsátott élettani jeleket.
A terror hatása még az erős frank is

A terror hatása még az erős frank is 

A 9/11 néven elhíresült tíz évvel ezelőtti New York-i terrortámadások hatása messzire nyúlik. Nem csak a svájci frank erősődése, de a videókonferenciák elterjedése vagy éppen a Biblia eladások növekedése is a számlájára írható.
Szakértők: a terrorizmus jelenleg is kihívás

Szakértők: a terrorizmus jelenleg is kihívás 

A 2001. szeptember 11-i támadás óta eltelt tíz évben sem sikerült felszámolni a terrorizmust, az még jelenleg is kihívást jelent az országoknak egy nemzetközi konferencia előadói szerint.  
Enyhülhet az amerikai szigor

Enyhülhet az amerikai szigor 

Hamarosan nem kell majd levenni a cipőt  és az övet az amerikai repülőtereken a biztonsági ellenőrzési pontokon, 2013-ban pedig remélhetőleg már ismét italt is vihetnek magukkal az utasok.
"Minél többen halnak meg, annál jobb!"

"Minél többen halnak meg, annál jobb!" 

Az Oszama bin Laden elleni kommandós akció alkalmával lefoglalt dokumentumokból, illetve a terroristavezér kézzel írt naplójából kiderül, hogy az al-Kaida néhai irányítója hosszasan tűnődött azon, vajon hány amerikait kell egyszerre megölnie ahhoz, hogy Washington végre kivonuljon az arab világból - közölték névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselők. A helyi idő szerint szerdán ismertetett feljegyzések szerint bin Laden nem volt elragadtatva a 2011. szeptember 11. óta végrehajtott terrortámadások hatásától, mint írta: a nagyságrendekkel kevesebb áldozattal járó és szétszórt akciók nem elegendőek.
hirdetés

Megölték Oszama bin Ladent 

Az Egyesült Államok katonai műveletben a pakisztáni Abbotábádban végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorhálózat vezetőjével - jelentette be vasárnap éjjel a Fehér Házból élőben közvetített, rendkívüli televíziós beszédében Barack Obama amerikai elnök.

A terrorizmustól félünk mindannyian 

Huszonnégy ország légi közlekedéssel utazó válaszadójának többsége (84%) szerint a repülőterek biztonsági intézkedései szigorúak ugyan, de szükséges, hogy azok legyenek; bár 40 százaléknyian azt gondolják, mindez nem gátolja meg a terrorista cselekedeteket - derül ki az Ipsos legfrissebb kutatásából, amely azt vizsgálja, a világ polgárainak véleménye szerint vajon több vagy kevesebb terrorizmus várható tavalyhoz képest idén. A válaszadók fele (51%) az előbbire voksol:  12 százalék szerint nagyon is egyetért ezzel, 39 százalék pedig elég valószínűnek tartja, hogy így lesz.

Nem kímélték Moszkvát! 

Öngyilkos merénylő robbantott hétfőn délután a moszkvai Domogyedovo repülőtér nemzetközi érkezési termináljának fogadó csarnokában, ahol az érkező utasokat várják. A repülőtér szóvivője szerint a halottak száma 35, mintegy 150 ember megsérült, közülük 20 állapota súlyos, életveszélyes. Az ügyészség terrorcselekmény gyanújával indított nyomozást. A terrorista akciót feltehetően öngyilkos merénylő követte el, a pokolgép robbanóereje 5-7 kilogramm trotilnak felelt meg.

Átlag 12 milliót kapnak a sérült rendőrök és tűzoltók 

New York város 625 millió dolláros kártérítésben állapodott meg azzal a több, mint 10 ezer tűzoltóval, rendőrrel, mentőssel és építőmunkással, akik egészségkárosodást szenvedtek a Világkereskedelmi Központ összeomlásakor keletkezett mérgező portól - jelentette a hét végén a The New York Times. Azt, hogy személy szerint ki mennyi kártérítést kap, egy bizottság fogja eldönteni. Az ügyvédi költségek várhatóan elviszik a New York által folyósítandó összeg egynegyedét.

Terrorveszély-hétvége 

Egy meg nem nevezett szövetséges állam figyelmeztetése nyomán bombariadót rendeltek el pénteken az amerikai keleti part több nagyvárosának repülőterén, miután Nagy-Britanniában gyanús csomagot találtak egy Chicagóba tartó teherszállító gépen.

Obama: az amerikaiakat nem fordíthatják egymás ellen 

Egy nemzet vagyunk és elnökként mindent megteszek annak érdekében, hogy ellenségeink ne fordíthassanak bennünket szembe egymással - jelentette ki a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Barack Obama amerikai elnök

Ásványi kincsek vagy katonák döntik el Afganisztán sorsát 

Mintegy 1 trillió(!) dollár értékű ásványkészletet találtak az évtizedek óta háborúktól dúlt Afganisztánban, amely a felfedezés fényében most az elszalasztott lehetőségek országának tűnik. Az új fejlemény az afgán háború kimenetelére és az ország sorsára is minden bizonnyal hatással lesz. A közép-ázsiai állam könnyen a bányászat egyik nemzetközi központjává válhat.

Bin Laden is felszólalt a klímaügyben! 

Oszama Bin Laden, az al-Káida terrorista hálózat vezetője az Egyesült Államokat és a fejlett országokat hibáztatta, amiért eddig nem voltak képesek megfékezni a klímaváltozást. Ezt persze jellemzően megfejelte saját felszólításával: arra buzdította a világgazdaság résztvevőit, hogy vessenek véget az amerikai dollártól való függésüknek.

Zűrzavar a banki adatcsere ügyében  

Zavar támadt a terrorizmus, illetve a nemzetközi bűnözés elleni harc jegyében tervezett ideiglenes megállapodás (SWIFT) életbe léptetése kapcsán, melynek értelmében banki adatokat osztana meg egymással az EU és az Egyesült Államok.

Lemeztelenítő szkenner: az EP kiárusít 

Az Európai Parlament áruba bocsátja a raktáraiban évek óta porosodó személyátvilágító berendezéseket, amilyenek repülőtéri alkalmazásáról élénk vita kezdődött Európában a karácsonyi géprobbantási kísérlet után. A "lemeztelenítő szkennerként" is emlegetett készülékek a hagyományos fémdetektorral ellentétben minden szokatlan tárgyat - fémmentes tartályt, vagy akár kerámiakést - kimutatnak a megvizsgált utas ruhája alatt, de ugyanakkor a meztelen test körvonalait is kirajzolják. Ez utóbbi miatt a személyiségi jogok egyes védelmezői aggályosnak tartják használatát, mások viszont fontosabbnak tartják az előbbi, biztonsági szempontot.

Ezt megúsztuk: bomba robbant volna a nagykövetségen 

A Külügyminisztérium közleményben tudatta, hogy megfelelnek a valóságnak azok a hírek, miszerint a pakisztáni hatóságok meghiúsítottak egy támadást több külképviselet, köztük a magyar nagykövetség ellen. Mint írták, "az ismert pakisztáni helyzetre tekintettel" a Külügyminisztérium és az iszlámábádi  magyar nagykövetség már korábban intézkedett a külképviselet objektumainak megerősítésére.

Ami most nem hiányzik: a terroristák új generációja 

Az iszlám terrorista tevékenységek a Közel-Keletről Dél-Ázsiába mozdultak el. Ez az elsődleges üzenete az Aon 2009. évi terrorizmus kockázati térképének, melyet az Aon Crisis Management a mai napon tett közzé.  A térkép szerint kevesebb terrortámadás várható a Közel-Keleten, de jelentősen növekvő trendet mutat ez irányban Pakisztán, India és Afganisztán, illetve Thaiföldön és Nepálban is magasabb aktivitást mutat.

2008: 515 ismert terrorista támadás az EU-ban 

Az Európai Rendőrségi Hivatal, az Europol 2008-ban 515 tervezett vagy végrehajtott terrorista támadást tartott nyilván, mely 23 százalékkal kevesebb a tavalyi évhez képest. 

Terrorelhárításra is jut Brüsszeltől 

Az Európai Bizottság idén is meghirdette pályázatát a "kritikus infrastruktúra védelmének" fejlesztése, valamint "válság időszak esetén a biztonság fenntartása érdekében".

Válogatás nélkül öltek a terroristák Mumbaiban 

Több mint nyolc helyszínen - köztük a Mumbai két legelegánsabb szállodájában, egy kávézóban, egy kórházban, az utcán és egy pályaudvaron nyitottak tüzet szerda este egyelőre ismeretlen fegyveresek India pénzügyi központjában. Legalább százan meghaltak, a sebesültek száma több, mint 200. Csütörtök délelőtt még mindig vannak túszok a Taj és az Oberoi Hotelben. Magyar nincs a túszok és a halottak között.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Megér az egészsége napi egy kávé árát?

Megér az egészsége napi egy kávé árát? 

Az egészség az egyik, ha nem a legfontosabb magánvagyonunk, a legtöbben azonban ezt nem mérik fel időben és csak kevesen gondolnak arra, hogy az egészségükre is biztosítást kössenek.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Gazdaság

Jó hír a Magyar Telekomtól

Jó hír a Magyar Telekomtól 

Pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását a Scope Ratings.

Társadalom

Megér az egészsége napi egy kávé árát?

Megér az egészsége napi egy kávé árát? 

Az egészség az egyik, ha nem a legfontosabb magánvagyonunk, a legtöbben azonban ezt nem mérik fel időben és csak kevesen gondolnak arra, hogy az egészségükre is biztosítást kössenek.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo