Tejtermelők cikkek


Az olcsó ukrán gabona után, most a potom árú uniós tej fenyegeti a magyar gazdákat

Az olcsó ukrán gabona után, most a potom árú uniós tej fenyegeti a magyar gazdákat 

Újra megjelent a piacon a olcsó külföldi dobozos tej és a félkemény sajt. a kétes eredetű import ellehetetleníti a hazai tejipar működését.
Komoly bajba került a világ legnagyobb tejtermelője

Komoly bajba került a világ legnagyobb tejtermelője 

Indiában hamarosan rekordot dönt a tej ára, fokozni kényszerülnek a tej importját.
Nem kell az erdélyi tej senkinek

Nem kell az erdélyi tej senkinek 

Demonstráltak az erdélyi gazdák, emésztőgödörbe öntötték a tejet.
Szakmai napokat szervez a tejeseknek a NAK

Szakmai napokat szervez a tejeseknek a NAK 

Joghurt, kefir, túró, gomolya előállítása témákban szervez ingyenes tejipari szakmai napokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A programsorozat a kezdő és a már működő tejtermék-előállító vállalkozásoknak is hasznos tudással szolgál.
Marha jól állunk marhákból

Marha jól állunk marhákból 

Az uniós tagországok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb arányban a szarvasmarha állomány az utóbbi években – mondta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének szakmai napján, Kocséron.
Újabb 500 millió eurót szán az Unió a tejtermelőkre

Újabb 500 millió eurót szán az Unió a tejtermelőkre 

Újabb fél milliárd euró összegű támogatási csomagot jelentett be hétfőn Phil Hogan mezőgazdaságért felelős uniós biztos az európai tejtermelők megsegítésére.
Uniós pénz kéne a tejesek mentésére

Uniós pénz kéne a tejesek mentésére 

Rendkívüli uniós intézkedéseket, forrásbevonást sürgetett a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a tejpiaci válság kezelésére hétfőn Luxemburgban, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén.
Lázár szerint versenyhátrányt okoz a multi jelenlét

Lázár szerint versenyhátrányt okoz a multi jelenlét 

A multinacionális kézben lévő kiskereskedelemnek való kiszolgáltatottság ma Magyarország egyik legnagyobb versenyhátránya - mondta Lázár János szokásos heti sajtótájékoztatóján.
Nem elég zsíros a tej – 22 típus kerül le a boltok polcairól

Nem elég zsíros a tej – 22 típus kerül le a boltok polcairól 

A NÉBIH laboratóriumaiban 48 UHT tej tételt vizsgáltak meg és ellenőrzés eredményeként 22 külföldi – szlovák, cseh és lengyel – előállítású terméket kell kivonni a forgalomból, mert zsírtartalmuk alacsonyabb a jelölésen szereplőnél.
Nyáron uniós segítséget kaphatnak a tejtermelők

Nyáron uniós segítséget kaphatnak a tejtermelők 

Célzott támogatást nyújthat Brüsszel a bajba jutott tejtermelőknek, erről nyáron születhet döntés – közölte a Földművelési Minisztérium. További segítség lehet, hogy idén is 70 százalékos lehet a területalapú támogatások előlege az ágazatban.

50 tehénnel az áfacsökkentésért 

Újra demonstráltak a tejtermelők Budapesten, miután a kormányzat a jövő évi adótörvényekben csak a friss tej áfáját csökkentette, így szerintük folytatódnak az áfacsalások az UHT-tejek piacán.

100 milliárddal nyomják meg az élelmiszeripart 

100 milliárd forint forrást különít el a hazai élelmiszeripari vállalkozások számára a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a kormány - közölte Lázár János. Ezzel a közepes méretű vállalatok is támogatáshoz juthatnak, mivel a Vidékfejlesztési Program (VP) 200 milliárdos élelmiszeripari forrásaihoz csak mikro-és kisvállalkozások férhetnek hozzá.

Pluszpénzt kapnak a tejtermelők - ha elég gyorsak 

A tejtermelők ideiglenes rendkívüli támogatást kaphatnak a földművelésügyi miniszter rendelete alapján. A jövedelempótló támogatás mértéke 15 forint kilogrammonként.

Rászállnak a tejtermékekre 

Zsigó Róbert a földművelési tárca államtitkára elrendelte a tejtermékek országos ellenőrzését a tejtermelők hétfői budapesti demonstrációja nyomán - jelentette be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Kevesebb tejet akar az unió 

Az uniós tejtermelés ideiglenes csökkentéséről döntöttek a tagállamok agrárminiszterei hétfőn Brüsszelben. A döntést az Európai Bizottságnak jóvá kell hagynia, amely jelezte: készen áll a versenyszabályzatba ütköző döntés ideiglenes engedélyezésére.

Több pénzt kapnak a tejtermelők 

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a tejtermelő gazdáknak 11,44 milliárd forint többlettámogatást biztosít 2016-ban. Ebből 3,6 milliárd forintot de minimis támogatás, míg a fennmaradó 7,8 milliárd forintot átmeneti nemzeti támogatás formájában kapják a gazdák

A belföldi fogyasztásra koncentrál jövőre az állami agrármarketing 

A belföldi tejfogyasztás növelése érdekében ösztönző programokra és aktív marketingtevékenységre is szükség van. Sokmilliós marketingkampány indul jövőre.

Magyar tej mehet Kínába  

Ultrahőkezelt tejet és savóport szállíthatnak a kínai piacra a magyar feldolgozók, ha sikeresen zárul az októberi átvilágítás - közölte az MTI.

1600 milliárdot lehet kitaposni az államból jövőre 

Az ideihez hasonló 2016-os gazdasági növekedéshez legalább kétezer milliárd forint európai uniós forrást kellene kifizetni jövőre - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint le kell választani Budapestet Pest megyéről még akkor is, ha ehhez a teljes megyerendszert át kell alakítani. Kérdéses, hogy megjelenik-e idén a beígért mennyiségű pályázat, az viszont biztos, hogy lakossági energiahatékonysági fejlesztésre nem lesz pénz. Utóbbi érthetetlen a Piac & Profit által megkérdezett szakértő szerint.

2,9 milliárd jön agrár-válságkezelésre 

Magyarország 2,9 milliárd forint rendkívüli agrártámogatást kap az EU-tól válságkezelésre - nyilatkozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter telefonon az MTI-nek a döntést követően.

A fejlesztés jelentene kiutat a tejválságból 

Korszerűsíteni kell a magyar tejfeldolgozó üzemeket, így lehet képes a tejágazat a belföldi igények kielégítésére. Jelenleg ugyanis az orosz embargó miatt más uniós országok árui árasztják el a piacot - mondta a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az M1 csatorna műsorában.

Áfacsökkentést kérnek a tejesek 

Azonnali lépéseket kér a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöksége a kormánytól és Brüsszeltől. Szeretnék, ha öt százalékra csökkenne januártól bizonyos termékek áfája, illetve kompenzációt kérnek az orosz embargó miatt kiesett bevételükért.

Európai gazdákkal tüntetnek a magyarok 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatja a szeptember 7-i brüsszeli tüntetésre készülő magyar tejtermelőket, mert a kamara szerint az Európai Uniónak mihamarabb válaszokat kell találnia a tejpiacon tapasztalható problémákra.

Százak veszthetik el a munkájukat 

Ha jövő év elejére nem sikerül megoldani a tejipar jelenlegi válságát, akkor az elbocsájtásokhoz, üzembezárásokhoz vezethet. A nehéz tejpiaci helyzet miatt az átmeneti nemzeti tejtámogatás egy részét már idén, várhatóan a negyedik negyedévben folyósítják a termelőknek.

Ráfizetnek a tejtermelők 

A magyar termelők az önköltségi ár alatt, literenként 75 forintért adják el a tejet a feldolgozóknak - mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az M1 csatornán.

Több tejet itatna velünk a kormány 

Marketingkampánnyal ösztönözné a kormány a fogyasztókat a magyar tejtermékek megvásárlására, hogy így segítse a tejkvóta rendszer kivezetése és az európai túltermelés miatt nehéz helyzetbe került magyar tejtermelőket - mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

Több cég fizethet a közösségi marketing alapba 

Kibővítették a közösségi marketing alapba fizetők körét a tej termékpályán; a továbbiakban így fizetniük kell az ágazati marketing hozzájárulást azoknak a feldolgozóknak, valamint kis- és nagykereskedőknek is, akik eddig nem voltak tagjai a szakmaközi szervezetnek.

Jelentősen nő jövőre az állattartók és a tejtermelők támogatása 

Az ideinél jelentősen magasabb összegű támogatásokra számíthatnak az állattartók és a tejtermelők 2015-ben – jelentette be a földművelésügyi miniszter.

Eladatlan készletek, nyomott árak  

Soha nem látott mennyiségben áramlik Magyarországra az importtej és -tejtermék, elsősorban ultrapasztőrözött tej és félkemény sajtok formájában. Az érintettek demonstrációra készülnek.

Tavaly jól tejelt a tejágazat, idén már nem biztos 

Kedvező évet zárt 2013-ban a magyar tejágazat, a tejtermékek piaca egész évben keresleti volt, ez pedig mind a termelők, mind a feldolgozók számára jövedelemtöbbletet eredményezett

Emelkedhet a tej alapára az idén 

Kilogrammonként átlagosan 90 forint lesz majd árpilis 1. és a jövő év március 31. között, azaz a 2013/2014-es kvótaévben a tej alapára a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács prognózisa szerint.

Kisegíti a VM a tejtermelőket 

A Vidékfejlesztési Minisztérium már dolgozik azon a rendeleten, amely segítséget nyújtana azoknak a termelőknek, akik kénytelenek a tejet megsemmisíteni határértéken felüli aflatoxin-tartalma miatt.

Megemelt támogatás tejtermelőknek és cukorrépa termesztőknek 

Tejkilogrammonként 60 fillérrel emeli meg a Vidékfejlesztési Minisztérium az idén kifizetett, kilónként 4 forintos tejkvóta-támogatást. Ez több mint egymilliárd forint többletbevételt jelent a termelőknek. Az idén még a cukorrépa-termelők is mintegy 800 millió forint nemzeti kiegészítő támogatás kifizetésére számíthatnak.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén  

​​​​​​​Az idei év élénk kereslete emelkedő pályára állította a lakásárakat a tavalyi stagnálás után, de a drágulás továbbra is visszafogott mértékű.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Valami történt a hazai ingatlanpiacon

Valami történt a hazai ingatlanpiacon  

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest.

Adózás

Sneakerárusok buktak a NAV-nál

Sneakerárusok buktak a NAV-nál  

Limitált gyártású cipők kereskedőinél indult revízió.

Jogi kisokos

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg 

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága.

Cégblog

A Prohuman központtá teszi Pécset - központot nyitott Pécsett

A Prohuman központtá teszi Pécset - központot nyitott Pécsett 

A HR cég pécsi irodáját regionális központtá fejlesztette.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.

Gazdaság

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén

Bedurvultak az ingatlanárak Szeged és Debrecen környékén  

​​​​​​​Az idei év élénk kereslete emelkedő pályára állította a lakásárakat a tavalyi stagnálás után, de a drágulás továbbra is visszafogott mértékű.

Infokom

Íme, ez védheti meg a magyar cégek adatvagyonát a kiberbűnözőktől

Íme, ez védheti meg a magyar cégek adatvagyonát a kiberbűnözőktől 

Az elmúlt évek digitális forradalmának köszönhetően az adatkezelés kritikus fontosságú kérdés lett minden vállalat működésében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo