Tejtermelők cikkek

hirdetés

Komoly bajba került a világ legnagyobb tejtermelője

Komoly bajba került a világ legnagyobb tejtermelője 

Indiában hamarosan rekordot dönt a tej ára, fokozni kényszerülnek a tej importját.
Nem kell az erdélyi tej senkinek

Nem kell az erdélyi tej senkinek 

Demonstráltak az erdélyi gazdák, emésztőgödörbe öntötték a tejet.
Szakmai napokat szervez a tejeseknek a NAK

Szakmai napokat szervez a tejeseknek a NAK 

Joghurt, kefir, túró, gomolya előállítása témákban szervez ingyenes tejipari szakmai napokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A programsorozat a kezdő és a már működő tejtermék-előállító vállalkozásoknak is hasznos tudással szolgál.
Marha jól állunk marhákból

Marha jól állunk marhákból 

Az uniós tagországok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb arányban a szarvasmarha állomány az utóbbi években – mondta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének szakmai napján, Kocséron.
Újabb 500 millió eurót szán az Unió a tejtermelőkre

Újabb 500 millió eurót szán az Unió a tejtermelőkre 

Újabb fél milliárd euró összegű támogatási csomagot jelentett be hétfőn Phil Hogan mezőgazdaságért felelős uniós biztos az európai tejtermelők megsegítésére.
hirdetés
Uniós pénz kéne a tejesek mentésére

Uniós pénz kéne a tejesek mentésére 

Rendkívüli uniós intézkedéseket, forrásbevonást sürgetett a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a tejpiaci válság kezelésére hétfőn Luxemburgban, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén.
Lázár szerint versenyhátrányt okoz a multi jelenlét

Lázár szerint versenyhátrányt okoz a multi jelenlét 

A multinacionális kézben lévő kiskereskedelemnek való kiszolgáltatottság ma Magyarország egyik legnagyobb versenyhátránya - mondta Lázár János szokásos heti sajtótájékoztatóján.
Nem elég zsíros a tej – 22 típus kerül le a boltok polcairól

Nem elég zsíros a tej – 22 típus kerül le a boltok polcairól 

A NÉBIH laboratóriumaiban 48 UHT tej tételt vizsgáltak meg és ellenőrzés eredményeként 22 külföldi – szlovák, cseh és lengyel – előállítású terméket kell kivonni a forgalomból, mert zsírtartalmuk alacsonyabb a jelölésen szereplőnél.
Nyáron uniós segítséget kaphatnak a tejtermelők

Nyáron uniós segítséget kaphatnak a tejtermelők 

Célzott támogatást nyújthat Brüsszel a bajba jutott tejtermelőknek, erről nyáron születhet döntés – közölte a Földművelési Minisztérium. További segítség lehet, hogy idén is 70 százalékos lehet a területalapú támogatások előlege az ágazatban.
50 tehénnel az áfacsökkentésért

50 tehénnel az áfacsökkentésért 

Újra demonstráltak a tejtermelők Budapesten, miután a kormányzat a jövő évi adótörvényekben csak a friss tej áfáját csökkentette, így szerintük folytatódnak az áfacsalások az UHT-tejek piacán.
hirdetés

100 milliárddal nyomják meg az élelmiszeripart 

100 milliárd forint forrást különít el a hazai élelmiszeripari vállalkozások számára a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a kormány - közölte Lázár János. Ezzel a közepes méretű vállalatok is támogatáshoz juthatnak, mivel a Vidékfejlesztési Program (VP) 200 milliárdos élelmiszeripari forrásaihoz csak mikro-és kisvállalkozások férhetnek hozzá.

Pluszpénzt kapnak a tejtermelők - ha elég gyorsak 

A tejtermelők ideiglenes rendkívüli támogatást kaphatnak a földművelésügyi miniszter rendelete alapján. A jövedelempótló támogatás mértéke 15 forint kilogrammonként.

Rászállnak a tejtermékekre 

Zsigó Róbert a földművelési tárca államtitkára elrendelte a tejtermékek országos ellenőrzését a tejtermelők hétfői budapesti demonstrációja nyomán - jelentette be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Kevesebb tejet akar az unió 

Az uniós tejtermelés ideiglenes csökkentéséről döntöttek a tagállamok agrárminiszterei hétfőn Brüsszelben. A döntést az Európai Bizottságnak jóvá kell hagynia, amely jelezte: készen áll a versenyszabályzatba ütköző döntés ideiglenes engedélyezésére.

Több pénzt kapnak a tejtermelők 

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a tejtermelő gazdáknak 11,44 milliárd forint többlettámogatást biztosít 2016-ban. Ebből 3,6 milliárd forintot de minimis támogatás, míg a fennmaradó 7,8 milliárd forintot átmeneti nemzeti támogatás formájában kapják a gazdák

A belföldi fogyasztásra koncentrál jövőre az állami agrármarketing 

A belföldi tejfogyasztás növelése érdekében ösztönző programokra és aktív marketingtevékenységre is szükség van. Sokmilliós marketingkampány indul jövőre.

Magyar tej mehet Kínába  

Ultrahőkezelt tejet és savóport szállíthatnak a kínai piacra a magyar feldolgozók, ha sikeresen zárul az októberi átvilágítás - közölte az MTI.

1600 milliárdot lehet kitaposni az államból jövőre 

Az ideihez hasonló 2016-os gazdasági növekedéshez legalább kétezer milliárd forint európai uniós forrást kellene kifizetni jövőre - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint le kell választani Budapestet Pest megyéről még akkor is, ha ehhez a teljes megyerendszert át kell alakítani. Kérdéses, hogy megjelenik-e idén a beígért mennyiségű pályázat, az viszont biztos, hogy lakossági energiahatékonysági fejlesztésre nem lesz pénz. Utóbbi érthetetlen a Piac & Profit által megkérdezett szakértő szerint.

2,9 milliárd jön agrár-válságkezelésre 

Magyarország 2,9 milliárd forint rendkívüli agrártámogatást kap az EU-tól válságkezelésre - nyilatkozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter telefonon az MTI-nek a döntést követően.

A fejlesztés jelentene kiutat a tejválságból 

Korszerűsíteni kell a magyar tejfeldolgozó üzemeket, így lehet képes a tejágazat a belföldi igények kielégítésére. Jelenleg ugyanis az orosz embargó miatt más uniós országok árui árasztják el a piacot - mondta a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az M1 csatorna műsorában.

Áfacsökkentést kérnek a tejesek 

Azonnali lépéseket kér a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöksége a kormánytól és Brüsszeltől. Szeretnék, ha öt százalékra csökkenne januártól bizonyos termékek áfája, illetve kompenzációt kérnek az orosz embargó miatt kiesett bevételükért.

Európai gazdákkal tüntetnek a magyarok 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatja a szeptember 7-i brüsszeli tüntetésre készülő magyar tejtermelőket, mert a kamara szerint az Európai Uniónak mihamarabb válaszokat kell találnia a tejpiacon tapasztalható problémákra.

Százak veszthetik el a munkájukat 

Ha jövő év elejére nem sikerül megoldani a tejipar jelenlegi válságát, akkor az elbocsájtásokhoz, üzembezárásokhoz vezethet. A nehéz tejpiaci helyzet miatt az átmeneti nemzeti tejtámogatás egy részét már idén, várhatóan a negyedik negyedévben folyósítják a termelőknek.

Ráfizetnek a tejtermelők 

A magyar termelők az önköltségi ár alatt, literenként 75 forintért adják el a tejet a feldolgozóknak - mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az M1 csatornán.

Több tejet itatna velünk a kormány 

Marketingkampánnyal ösztönözné a kormány a fogyasztókat a magyar tejtermékek megvásárlására, hogy így segítse a tejkvóta rendszer kivezetése és az európai túltermelés miatt nehéz helyzetbe került magyar tejtermelőket - mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

Több cég fizethet a közösségi marketing alapba 

Kibővítették a közösségi marketing alapba fizetők körét a tej termékpályán; a továbbiakban így fizetniük kell az ágazati marketing hozzájárulást azoknak a feldolgozóknak, valamint kis- és nagykereskedőknek is, akik eddig nem voltak tagjai a szakmaközi szervezetnek.

Jelentősen nő jövőre az állattartók és a tejtermelők támogatása 

Az ideinél jelentősen magasabb összegű támogatásokra számíthatnak az állattartók és a tejtermelők 2015-ben – jelentette be a földművelésügyi miniszter.

Eladatlan készletek, nyomott árak  

Soha nem látott mennyiségben áramlik Magyarországra az importtej és -tejtermék, elsősorban ultrapasztőrözött tej és félkemény sajtok formájában. Az érintettek demonstrációra készülnek.

Tavaly jól tejelt a tejágazat, idén már nem biztos 

Kedvező évet zárt 2013-ban a magyar tejágazat, a tejtermékek piaca egész évben keresleti volt, ez pedig mind a termelők, mind a feldolgozók számára jövedelemtöbbletet eredményezett

Emelkedhet a tej alapára az idén 

Kilogrammonként átlagosan 90 forint lesz majd árpilis 1. és a jövő év március 31. között, azaz a 2013/2014-es kvótaévben a tej alapára a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács prognózisa szerint.

Kisegíti a VM a tejtermelőket 

A Vidékfejlesztési Minisztérium már dolgozik azon a rendeleten, amely segítséget nyújtana azoknak a termelőknek, akik kénytelenek a tejet megsemmisíteni határértéken felüli aflatoxin-tartalma miatt.

Megemelt támogatás tejtermelőknek és cukorrépa termesztőknek 

Tejkilogrammonként 60 fillérrel emeli meg a Vidékfejlesztési Minisztérium az idén kifizetett, kilónként 4 forintos tejkvóta-támogatást. Ez több mint egymilliárd forint többletbevételt jelent a termelőknek. Az idén még a cukorrépa-termelők is mintegy 800 millió forint nemzeti kiegészítő támogatás kifizetésére számíthatnak.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo