Rezsiköltségek cikkek


Ennyire még soha senkinek nem sikerült átvernie a magyarokat

Ennyire még soha senkinek nem sikerült átvernie a magyarokat 

Vajon van egyáltalán olyan ígéret, ami teljesült?
Kutatás: ki számol több fűtésköltséggel?

Kutatás: ki számol több fűtésköltséggel? 

A magyarok 39 százaléka számít a fűtési költsége drágulására.
Ingyen korszerűsítenének lakásokat, cserében az állam 100 milliárdot takarítana meg

Ingyen korszerűsítenének lakásokat, cserében az állam 100 milliárdot takarítana meg 

Magyarország legnagyobb energiahatékonysági programját indítaná el a VEP.
Háromhavi rezsit átvállalnak a cégektől - indul a regisztráció a programra

Háromhavi rezsit átvállalnak a cégektől - indul a regisztráció a programra 

Vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások. Az idén 100 milliárd forintos keretösszegű energiatámogatási program első, regisztrációs szakasza október 20-án kezdődik meg.
Pluszpénzt kapnak a Mercedes dolgozói

Pluszpénzt kapnak a Mercedes dolgozói  

A rezsiárak emelkedése miatt egyszeri juttatásban részesülnek a munkavállalók.
Legalább 70 ezer forint rezsitámogatást kap minden dolgozó az egyik üzletláncnál

Legalább 70 ezer forint rezsitámogatást kap minden dolgozó az egyik üzletláncnál 

Negyedmilliárdos rezsitámogatást jelentett be a Rossmann.
Orbán Viktor szerint a magyar kormány éllovas a családok támogatásában

Orbán Viktor szerint a magyar kormány éllovas a családok támogatásában 

A magyar kormány adja a legnagyobb segítséget a családoknak az energiaárakban az egész Európai Unióban.
Rezsiemelés helyett rezsicsökkentés, adócunami helyett támogatáscunami a horvátoknál

Rezsiemelés helyett rezsicsökkentés, adócunami helyett támogatáscunami a horvátoknál 

Intézkedési csomagot dolgozott ki a horvát kormány a megélhetési költségek enyhítésére.
A horvátok jobb rezsicsökkentést találtak ki nálunk, semmi energia nem drágul a lakosoknak

A horvátok jobb rezsicsökkentést találtak ki nálunk, semmi energia nem drágul a lakosoknak 

A horvát kormány korlátozni fogja egyes élelmiszerek árát.
Egy átlagos átlag feletti gázfogyasztónak havi 50 ezer forint körül lesz a számlája

Egy átlagos átlag feletti gázfogyasztónak havi 50 ezer forint körül lesz a számlája 

Egy átlagos gázfogyasztónak Magyarországon maximum havi 14 688 forintot kell fizetnie. Az átlagfogyasztás felettieknek körülbelüli középértéken számolva havi 50 ezer forint lesz a gázköltsége.

Orbán Viktor szerint, aki átlag felett fogyaszt keressen többet, sokaknak kell megfogadni a tanácsot 

Az indulását követő 10 napban több, mint 80 ezer kalkulációt végeztek az ügyfelek a money.hu rezsikalkulátorával. Bár messzemenő következtetéseket egy ilyen, modellezést segítő eszköz adataiból nem lehet levonni, az azonban látszik, hogy a háztartások nagyobb része az átlag feletti fogyasztási értékekre kalkulál, többletfizetéssel számol.

Figyelem, a nagycsaládosoknak nem automatikusan jár a földgázár kedvezmény 

A rezsicsökkentés továbbra is minden családnak jár az átlagfogyasztásig, a nagycsaládosoknak gázfogyasztás esetében afölött is, ha igénylik - a gyermekek számával arányosan emelkedő - földgázfogyasztási kedvezményt.

Feszültség a társasházakban az emelkedő rezsiköltségek miatt 

A lakóingatlanok szinte minden szegmensét eléri az új rezsiszabályozás. A fogyasztásukat egy központi mérőórával mérő társasházaknak nyilatkozniuk kell erről augusztus közepéig, hogy jogosultak legyenek az alacsonyabb rezsidíjakra.

Augusztusban mindenki nyomjon satuféket energiafogyasztásban 

A Magyar Villamos Művek (MVM) tájékoztatása arról, hogyan kell majd az emelt tarifával számolni, valószínűleg nem életük főműve. A közérthetőség nem erősségük, így, ha több diplomával is félreértettük eddigi gondolataikat előre elnézést kérünk és amint jobb információkat tudunk, pontosítunk.

Brutális lesz a gáz többletfogyasztás ára 

Múlt hét szerdán hatalmas energiaár emelést lengetett be a kormány. Aztán az áramár esetében az ígértnél jóval kisebb lesz a tarifa növelése, viszont a földgáz többletfogyasztás ára brutális lesz.

Itt a Kánaán, ha a kormány augusztus elsejétől hat és félszeresére emeli az áram árát 

Az áramár megsokszorozásával egy olyan példátlan beruházási piacnak nyit teret a kormány, amely két év alatt megtérül. Jelenleg ehhez hasonló üzlet nem létezik a világban, még egy trafik, vagy egy lángossütő megtérüléséhez is több idő kell. Utána pedig ingyen áram életünk végéig. Kell ennél jobb?

A rezsiárak emelkedése robbantja az albérletpiacot 

Az albérletpiacon várhatóan gyorsan érezteti hatását az energia-veszélyhelyzet, a dráguló rezsihez a bérlők ugyanis sokkal gyorsabban alkalmazkodnak majd, mint az ingatlantulajdonosok, hiszen könnyebben tudnak váltani – derül ki a Rentingo.com elemzéséből. Ennek megfelelően a fenntartási költségek várható emelkedésével a kiadó lakások piacán öt változás már most előre borítékolható az albérletkereső platform szerint.

Lassan Bécs lesz Európa kedvenc városa, olyan jól megy nekik, hogy rezsitámogatási csomagot dolgoztak ki 

Bécs dübörög. A fantasztikusan fejlődő városba egyre többen telepednek le nyugatról. Olyan klímavédelmi programjuk van, mint senkinek. Nemsokára betiltják az egyedi gázfűtést, megkönnyítenék a napelemes rendszerek telepítését és háromszor annyi pénzt fordítanak a közösségi közlekedés fejlesztésére, mint útépítésre. 2040-re pedig kitiltják Bécsből a benzin- és dízelüzemű járműveket. Most pedig rezsit támogatnak.

Lefaraghatunk a fűtésszámlából 

Indul a fűtésszezon, visszafordíthatatlanul megkezdődik a rezsiköltségek téli időszámítása, ami a nyári időszakhoz képest havonta több tízezres plusz kiadást is jelenthet a családoknak. A Fundamenta által fiatal felnőttek körében végzett reprezentatív kutatás szerint átlagosan 23 ezer forint felett költenek ilyenkor fűtésre. A költségeket a többség nyílászáró cserével vagy hőszigeteléssel csökkentené.

Erre mindig figyelni kell lakásvásárlásnál 

Közel 40 százalékos különbség lehet egy 50 négyzetméteres lakás átlagos fenntartási költségeiben, aminek jelentős eleme a fűtésszámla. A saját kazánnal rendelkező lakások fenntartási költsége a legalacsonyabb, ez alig több mint 20 ezer forintból kijön, míg a legdrágább megoldás közé tartozik az egyedi mérés nélküli házközponti és távfűtés - derül ki az ingatlan.com több mint 30 ezer hirdetés alapján készített elemzéséből.

Az utcát fűti drága pénzért a magyar 

A magyar családok csak ötödének lakása rendelkezik megfelelő szigeteléssel, pedig a téli hónapokban óriási összegeket költünk fűtésre. Szigetelnének is a magyarok, de csak támogatással tudnának belevágni a felújításba.

Így lehetne igazán csökkenteni a rezsit 

Megtörni látszik a rezsicsökkentés eddigi lendülete, a villany és gáz ára az EU tagállamai közül már tényleg nálunk az egyik legolcsóbb, ezért rezsicsökkentés tartalékai nem az árak további lefaragásában, hanem az energiahatékonyság ösztönzésében rejlenek – vélekedik a Magyar Energiahatékonysági Intézet.

Éppen a legszegényebbek rezsije nő 

Idén március 1-jével megszűnt a normatív lakásfenntartási támogatás és az adósságkezelési szolgáltatás. Tavasz óta már az önkormányzatok saját döntési hatáskörébe tartozik, hogy „települési támogatás” keretében nyújtanak-e egyáltalán támogatást az adóságokkal és lakhatási problémákkal küzdő háztartásoknak, és ha igen, kiknek és milyen feltételekkel. A Habitat for Humanity Magyarország felmérte, hogyan változott a lakhatási támogatások mértéke, a segélyezettek köre, és milyen hatással lehet ez a rászorulók lakhatási helyzetére.

Rezsire megy el a nyugdíjasok pénze – de mire még? 

A magyar nyugdíjasok az uniós átlagnál kevesebbet költenek rezsire, és mint minden ország esetében, így hazánkban is jelentős összeget adnak ki az étkezésre. Ezek a megállapítások az Allianz International Pensions által elvégzett, 32 európai országra kiterjedő elemzés eredményeit tükrözik.

Olcsóbban is megúszhatnánk a rezsit 

Az energiahatékonysági világnap alkalmából minden évben egyre többen igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét arra, milyen sok területen van lehetőség energia megtakarításra. A rezsi háromnegyede a fűtésre megy el, pedig ennek a felét megspórolhatnánk.

Kezdjük magunkon a spórolást! 

Ha takarékoskodni akarunk az irodánk rezsiköltségein, nem kell azonnal a legmodernebb felszerelést megvásárolnunk, vagy drága beruházásokat végrehajtanunk. Kezdetnek megteszi, ha a szokásainkon változtatunk. Ha ügyelünk a klímára, a fűtésre és arra, hogy ne hagyjuk bekapcsolva az irodai eszközöket, évente százezreket spórolhatunk.

Még mindig túl sok a rezsi 

Budapesten az egyik legolcsóbb a villany és gáz ára az európai fővárosok közül, de nemzetközi összehasonlításban annak kifizetése egy átlag magyar háztartás számára még mindig kiemelkedően nehéz. Épületeink pazarolják ugyanis az energiát, ezért a további rezsicsökkentéshez elengedhetetlen az energiahatékonyság emelése.

Így spóroljunk az irodai rezsiköltségekkel! 

Egyre több vállalkozás döbben rá, hogy mennyi pénzt pazarol el a nem hatékony irodai működés miatt. Most összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel csökkentheti az irodája rezsiköltségét.

Vonzó a cégeknek az alacsonyabb rezsi 

Folyamatosan „zöldülnek” a fővárosi irodák: öt évvel ezelőtt jelentek meg az első környezetvédelmi minősítéssel rendelkező irodaházak Budapesten, mára azonban már a fővárosi irodaterület 14 százaléka bír valamilyen zöld tanúsítvánnyal.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le  

Csaknem kétmilliárd forint általános forgalmi adót nem fizetett be egy médiaiparban tevékenykedő bűnszervezet a Nyugat-Dunántúlon.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Valami történt a hazai ingatlanpiacon

Valami történt a hazai ingatlanpiacon  

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest.

Adózás

Sneakerárusok buktak a NAV-nál

Sneakerárusok buktak a NAV-nál  

Limitált gyártású cipők kereskedőinél indult revízió.

Jogi kisokos

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg 

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága.

Cégblog

Jön a magyar dinnye a boltokba

Jön a magyar dinnye a boltokba  

Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.

Klímablog

Máris kiakadt a magyar kormány: nem ért egyet a kínai büntetővámokkal

Máris kiakadt a magyar kormány: nem ért egyet a kínai büntetővámokkal 

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó brutális európai büntetővámokkal, a túlzott protekcionizmus nem megoldás - nyilatkozta Nagy Márton.

Gazdaság

Megint egyre több cég tervez létszámbővítést

Megint egyre több cég tervez létszámbővítést  

2024 harmadik negyedévében a hazai munkáltatók 37 százaléka tervezi bővíteni jelenlegi munkaerőkeretét.

Infokom

Hogyan állnak a cégek a mesterséges intelligenciával?

Hogyan állnak a cégek a mesterséges intelligenciával? 

Mennyire „MI ready” egy-egy vállalkozás, vagyis az adott szervezet milyen mértékben áll készen a mesterséges intelligencia (MI) használatára – a System 32 IT Kft. legfrissebb piackutatása erre kereste a választ.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo