Rezsiköltségek cikkek

hirdetés

Ennyire még soha senkinek nem sikerült átvernie a magyarokat

Ennyire még soha senkinek nem sikerült átvernie a magyarokat

Vajon van egyáltalán olyan ígéret, ami teljesült?
Kutatás: ki számol több fűtésköltséggel?

Kutatás: ki számol több fűtésköltséggel?

A magyarok 39 százaléka számít a fűtési költsége drágulására.
Ingyen korszerűsítenének lakásokat, cserében az állam 100 milliárdot takarítana meg

Ingyen korszerűsítenének lakásokat, cserében az állam 100 milliárdot takarítana meg

Magyarország legnagyobb energiahatékonysági programját indítaná el a VEP.
Háromhavi rezsit átvállalnak a cégektől - indul a regisztráció a programra

Háromhavi rezsit átvállalnak a cégektől - indul a regisztráció a programra

Vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások. Az idén 100 milliárd forintos keretösszegű energiatámogatási program első, regisztrációs szakasza október 20-án kezdődik meg.
Pluszpénzt kapnak a Mercedes dolgozói

Pluszpénzt kapnak a Mercedes dolgozói

A rezsiárak emelkedése miatt egyszeri juttatásban részesülnek a munkavállalók.
hirdetés
Legalább 70 ezer forint rezsitámogatást kap minden dolgozó az egyik üzletláncnál

Legalább 70 ezer forint rezsitámogatást kap minden dolgozó az egyik üzletláncnál

Negyedmilliárdos rezsitámogatást jelentett be a Rossmann.
Orbán Viktor szerint a magyar kormány éllovas a családok támogatásában

Orbán Viktor szerint a magyar kormány éllovas a családok támogatásában

A magyar kormány adja a legnagyobb segítséget a családoknak az energiaárakban az egész Európai Unióban.
Rezsiemelés helyett rezsicsökkentés, adócunami helyett támogatáscunami a horvátoknál

Rezsiemelés helyett rezsicsökkentés, adócunami helyett támogatáscunami a horvátoknál

Intézkedési csomagot dolgozott ki a horvát kormány a megélhetési költségek enyhítésére.
A horvátok jobb rezsicsökkentést találtak ki nálunk, semmi energia nem drágul a lakosoknak

A horvátok jobb rezsicsökkentést találtak ki nálunk, semmi energia nem drágul a lakosoknak

A horvát kormány korlátozni fogja egyes élelmiszerek árát.
Egy átlagos átlag feletti gázfogyasztónak havi 50 ezer forint körül lesz a számlája

Egy átlagos átlag feletti gázfogyasztónak havi 50 ezer forint körül lesz a számlája

Egy átlagos gázfogyasztónak Magyarországon maximum havi 14 688 forintot kell fizetnie. Az átlagfogyasztás felettieknek körülbelüli középértéken számolva havi 50 ezer forint lesz a gázköltsége.
hirdetés

Orbán Viktor szerint, aki átlag felett fogyaszt keressen többet, sokaknak kell megfogadni a tanácsot

Az indulását követő 10 napban több, mint 80 ezer kalkulációt végeztek az ügyfelek a money.hu rezsikalkulátorával. Bár messzemenő következtetéseket egy ilyen, modellezést segítő eszköz adataiból nem lehet levonni, az azonban látszik, hogy a háztartások nagyobb része az átlag feletti fogyasztási értékekre kalkulál, többletfizetéssel számol.

Figyelem, a nagycsaládosoknak nem automatikusan jár a földgázár kedvezmény

A rezsicsökkentés továbbra is minden családnak jár az átlagfogyasztásig, a nagycsaládosoknak gázfogyasztás esetében afölött is, ha igénylik - a gyermekek számával arányosan emelkedő - földgázfogyasztási kedvezményt.

Feszültség a társasházakban az emelkedő rezsiköltségek miatt

A lakóingatlanok szinte minden szegmensét eléri az új rezsiszabályozás. A fogyasztásukat egy központi mérőórával mérő társasházaknak nyilatkozniuk kell erről augusztus közepéig, hogy jogosultak legyenek az alacsonyabb rezsidíjakra.

Augusztusban mindenki nyomjon satuféket energiafogyasztásban

A Magyar Villamos Művek (MVM) tájékoztatása arról, hogyan kell majd az emelt tarifával számolni, valószínűleg nem életük főműve. A közérthetőség nem erősségük, így, ha több diplomával is félreértettük eddigi gondolataikat előre elnézést kérünk és amint jobb információkat tudunk, pontosítunk.

Brutális lesz a gáz többletfogyasztás ára

Múlt hét szerdán hatalmas energiaár emelést lengetett be a kormány. Aztán az áramár esetében az ígértnél jóval kisebb lesz a tarifa növelése, viszont a földgáz többletfogyasztás ára brutális lesz.

Itt a Kánaán, ha a kormány augusztus elsejétől hat és félszeresére emeli az áram árát

Az áramár megsokszorozásával egy olyan példátlan beruházási piacnak nyit teret a kormány, amely két év alatt megtérül. Jelenleg ehhez hasonló üzlet nem létezik a világban, még egy trafik, vagy egy lángossütő megtérüléséhez is több idő kell. Utána pedig ingyen áram életünk végéig. Kell ennél jobb?

A rezsiárak emelkedése robbantja az albérletpiacot

Az albérletpiacon várhatóan gyorsan érezteti hatását az energia-veszélyhelyzet, a dráguló rezsihez a bérlők ugyanis sokkal gyorsabban alkalmazkodnak majd, mint az ingatlantulajdonosok, hiszen könnyebben tudnak váltani – derül ki a Rentingo.com elemzéséből. Ennek megfelelően a fenntartási költségek várható emelkedésével a kiadó lakások piacán öt változás már most előre borítékolható az albérletkereső platform szerint.

Lassan Bécs lesz Európa kedvenc városa, olyan jól megy nekik, hogy rezsitámogatási csomagot dolgoztak ki

Bécs dübörög. A fantasztikusan fejlődő városba egyre többen telepednek le nyugatról. Olyan klímavédelmi programjuk van, mint senkinek. Nemsokára betiltják az egyedi gázfűtést, megkönnyítenék a napelemes rendszerek telepítését és háromszor annyi pénzt fordítanak a közösségi közlekedés fejlesztésére, mint útépítésre. 2040-re pedig kitiltják Bécsből a benzin- és dízelüzemű járműveket. Most pedig rezsit támogatnak.

Lefaraghatunk a fűtésszámlából

Indul a fűtésszezon, visszafordíthatatlanul megkezdődik a rezsiköltségek téli időszámítása, ami a nyári időszakhoz képest havonta több tízezres plusz kiadást is jelenthet a családoknak. A Fundamenta által fiatal felnőttek körében végzett reprezentatív kutatás szerint átlagosan 23 ezer forint felett költenek ilyenkor fűtésre. A költségeket a többség nyílászáró cserével vagy hőszigeteléssel csökkentené.

Erre mindig figyelni kell lakásvásárlásnál

Közel 40 százalékos különbség lehet egy 50 négyzetméteres lakás átlagos fenntartási költségeiben, aminek jelentős eleme a fűtésszámla. A saját kazánnal rendelkező lakások fenntartási költsége a legalacsonyabb, ez alig több mint 20 ezer forintból kijön, míg a legdrágább megoldás közé tartozik az egyedi mérés nélküli házközponti és távfűtés - derül ki az ingatlan.com több mint 30 ezer hirdetés alapján készített elemzéséből.

Az utcát fűti drága pénzért a magyar

A magyar családok csak ötödének lakása rendelkezik megfelelő szigeteléssel, pedig a téli hónapokban óriási összegeket költünk fűtésre. Szigetelnének is a magyarok, de csak támogatással tudnának belevágni a felújításba.

Így lehetne igazán csökkenteni a rezsit

Megtörni látszik a rezsicsökkentés eddigi lendülete, a villany és gáz ára az EU tagállamai közül már tényleg nálunk az egyik legolcsóbb, ezért rezsicsökkentés tartalékai nem az árak további lefaragásában, hanem az energiahatékonyság ösztönzésében rejlenek – vélekedik a Magyar Energiahatékonysági Intézet.

Éppen a legszegényebbek rezsije nő

Idén március 1-jével megszűnt a normatív lakásfenntartási támogatás és az adósságkezelési szolgáltatás. Tavasz óta már az önkormányzatok saját döntési hatáskörébe tartozik, hogy „települési támogatás” keretében nyújtanak-e egyáltalán támogatást az adóságokkal és lakhatási problémákkal küzdő háztartásoknak, és ha igen, kiknek és milyen feltételekkel. A Habitat for Humanity Magyarország felmérte, hogyan változott a lakhatási támogatások mértéke, a segélyezettek köre, és milyen hatással lehet ez a rászorulók lakhatási helyzetére.

Rezsire megy el a nyugdíjasok pénze – de mire még?

A magyar nyugdíjasok az uniós átlagnál kevesebbet költenek rezsire, és mint minden ország esetében, így hazánkban is jelentős összeget adnak ki az étkezésre. Ezek a megállapítások az Allianz International Pensions által elvégzett, 32 európai országra kiterjedő elemzés eredményeit tükrözik.

Olcsóbban is megúszhatnánk a rezsit

Az energiahatékonysági világnap alkalmából minden évben egyre többen igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét arra, milyen sok területen van lehetőség energia megtakarításra. A rezsi háromnegyede a fűtésre megy el, pedig ennek a felét megspórolhatnánk.

Kezdjük magunkon a spórolást!

Ha takarékoskodni akarunk az irodánk rezsiköltségein, nem kell azonnal a legmodernebb felszerelést megvásárolnunk, vagy drága beruházásokat végrehajtanunk. Kezdetnek megteszi, ha a szokásainkon változtatunk. Ha ügyelünk a klímára, a fűtésre és arra, hogy ne hagyjuk bekapcsolva az irodai eszközöket, évente százezreket spórolhatunk.

Még mindig túl sok a rezsi

Budapesten az egyik legolcsóbb a villany és gáz ára az európai fővárosok közül, de nemzetközi összehasonlításban annak kifizetése egy átlag magyar háztartás számára még mindig kiemelkedően nehéz. Épületeink pazarolják ugyanis az energiát, ezért a további rezsicsökkentéshez elengedhetetlen az energiahatékonyság emelése.

Így spóroljunk az irodai rezsiköltségekkel!

Egyre több vállalkozás döbben rá, hogy mennyi pénzt pazarol el a nem hatékony irodai működés miatt. Most összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel csökkentheti az irodája rezsiköltségét.

Vonzó a cégeknek az alacsonyabb rezsi

Folyamatosan „zöldülnek” a fővárosi irodák: öt évvel ezelőtt jelentek meg az első környezetvédelmi minősítéssel rendelkező irodaházak Budapesten, mára azonban már a fővárosi irodaterület 14 százaléka bír valamilyen zöld tanúsítvánnyal.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál

Petícióval sürget bérmegállapodást a Postás Szakszervezet.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.

Gazdaság

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

Egyre jobban érzi magát az eurózóna gazdasága

A vártnál jobban javult az euróövezet gazdasági teljesítménye márciusban.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.

Infokom

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo