Program cikkek

hirdetés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.
Azt akarja a kormány, hogy vállalkozzanak a magyarok

Azt akarja a kormány, hogy vállalkozzanak a magyarok  

A kormány júniustól 6 milliárd forintos kerettel, hazai forrásból elindítja a Vállalkozó Start II. Programot.
Milyen élményeket válassz a kollégáknak?

Milyen élményeket válassz a kollégáknak? 

Itt az ideje, hogy szervezz egy csapatépítőt, de már unod a sablonos konferencia vagy workshop verziót? Tippjeinkkel tiéd lehet a legjobb, amit az elmúlt időszakban szerveztek, hiszen az emberekre és a vágyaikra alapozol!
A Nébih odafigyel, hogy ne pazaroljunk

A Nébih odafigyel, hogy ne pazaroljunk 

Az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzését, mérséklését segítő útmutatókat állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala (Nébih) Maradék nélkül című programjának négy munkacsoportja.
Van visszaút a munkához

Van visszaút a munkához 

Több éves kihagyás után is van visszaút a munkához: kismamák, karrierváltók is csatlakoztak a „Return to Work” programhoz. ennek célja, hogy olyan álláskeresőknek segítsen, akik legalább 2 év kihagyás után szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra.
hirdetés
Ide mennek a legtöbben húsvétkor

Ide mennek a legtöbben húsvétkor 

Kifejezetten húsvéti programra vágyunk húsvétkor, vagy a négynapos hétvége egyszerűen csak jó alkalom wellnessre, élménypark látogatásra vagy  sétahajózásra? A Bónusz Brigád adatai szerint egyszerűen jól akarjuk magunkat érezni.
Lendítsd fel az üzleted!

Lendítsd fel az üzleted! 

Az Startup Programra november végéig jelentkezhetnek a hazai és külföldi növekedési fázisban lévő startupok. A három hónapos programba bekerülő cégek lehetőséget kapnak arra, hogy a bankkal szoros együttműködést kialakítva fejlesszék ötleteiket. 
Indul az állami zajprogram: nem csak halljuk, látjuk is

Indul az állami zajprogram: nem csak halljuk, látjuk is 

Korszakváltáshoz érkezett Magyarországon a zajvédelem, mivel az időszakos adatszolgáltatást a zajterhelés folyamatos vizsgálata váltja föl - jelentette be az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára egy budapesti rendezvényen.
Jó a hosszú hétvége, de ledolgozni nem szeretjük

Jó a hosszú hétvége, de ledolgozni nem szeretjük 

A magyarok zöme kifejezetten örül a munkanapok átrendezésével járó hosszabb hétvégéknek, minden hatodik ember külföldi utazást is tervez egy vagy akár több ilyen alkalommal is – derül ki a Groupama Biztosító idei felméréséből. A szombati munkanapoknak viszont kevésbé örülünk, és nem is tarjuk eléggé hatékonynak.
Újra várja az iskolásokat az ÖKO-Sziget

Újra várja az iskolásokat az ÖKO-Sziget 

Idén negyedik alkalommal - a Víz világnapjához igazodva, március 22-23-án - szervezi meg Szigetmonostor Önkormányzata, az Ökológiai Művelődés Alapítvány, valamint az Outdoor Mission Kft. az általános iskolásoknak szóló egyik legnagyobb környezetvédelmi ismeretterjesztő rendezvényt, az ÖKO-Szigetet.
hirdetés

Berlin felé tartanak a magyar startupok 

Az október 4-én induló Startup Campus Berlin program keretében 7 iparágban, 3 nap alatt 28 startupnak van lehetősége a bemutatkozásra. A szervező Enterprise Hungary célja annak elősegítése, hogy a két ország innovatív cégei és startupvilága megtalálja az egymáshoz vezető utat.

Kihívások a külgazdaságban 

Külgazdasági kihívások címmel szervez szakmai rendezvényt a Joint Venture Szövetség (JVSZ). A brunch keretében szakértők járják körül az aktuális témákat.

A gondolat 30, a tett 25, a szervező 165 éves!  

2015. február 19-22. között kerül megrendezésre e hármas jubileum jegyében fővárosunkban az Idegenvezetői Világnap. Az esemény keretében, a 165 éves Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, a BKIK Idegenvezetői Továbbképző Központja szervezésében, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány társszervezésében budapesti idegenvezetők mutatják be a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára. A részvétel a programok nagy többségén ingyenes.

„Az emberek azt hiszik, a pénz eszköz. Tévednek. A pénz az úr” 

A Bennfentes játék maró humorú szatíra a rablókapitalizmus fenntarthatatlanságáról. Úgy hat, mint a Tőzsdecápák mai, globális valóságra hangszerelt változata: nincs már benne pátosz és heroizmus.

Adóváltozásoktól az új cégvezetési trendekig 

Januárban folytatódik a KKV-AKADÉMIA konferenciasorozat 7 új, a kis- és középvállalati döntéshozókat érintő témával. A témák azonnal használható, gyakorlati tudást adnak a kkv-vezetőknek mindennapi üzletvitelükhöz. Az előadók maguk is gyakorló vállalkozók, az adott témák legjobb, legtapasztaltabb szakemberei, akik a legújabb trendekről, jogszabályokról adták át legfrissebb tudásukat.

Növekedés vagy fenntarthatóság? 

A Goethe Intézet meghívására Budapestre érkezik Harald Welzer professzor. A fenntartható fejlődés és az alternatív gazdasági formák világszerte ismert teoretikusa magyar szakemberekkel beszélget a jövőtudatos fejlődési modellek létjogosultságáról és perspektíváiról december 9-én, a Corvinus Egyetemen.

Út a tudatosságtól a cselekvésig  

Számos világhírű gondolkodó részvételével szervez kétnapos konferenciát az etikus gondolkodásmód terjesztése és a jobb világ megteremtése mellet elkötelezett Budapest Klub, alapításának 21. évfordulója alkalmából.

Mitől hatékony a cégvezetés? Tudja meg a legnagyobbaktól! 

Az Apple, az Amazon, a Soundcloud, a Spotify és a Netscape és más európai sikercégek egykori és jelenlegi vezetői december elején Budapestre érkeznek a két világsikert elért magyar vállalkozás, a Prezi és a Ustream meghívására. A szakmai összejövetelen azokra a kérdésekre próbálnak egyértelmű és hatékony válaszokat adni, mitől lesz valakiből jó menedzser; miért fontos, hogy egy vezető rendszeresen kapcsolatban maradjon az alkalmazottakkal és ne csak akkor lépjen közbe, ha gond van; mitől kerül valaki egy csoport élére; és vajon vezetőnek születni kell, vagy megtanulható.

Kapcsolatokkal a jövő vállalkozóiért 

Jó tanácsokkal, sikeres vállalkozókkal, állásbörzével és „élő könyvtárral” várja többek között az üzleti élet iránt érdeklődő fiatalokat az Általános Vállalkozási Főiskola a Kapcsolatok Napján, május 16-án.

Ki akar a reklámszakmában dolgozni? 

A Portfolio Night ismét lehetőséget ad a reklámszakmába igyekvő fiataloknak, hogy megmutassák, mit tudnak: május 22-én újra megszervezik Budapesten a portfolió szemlét.

Ki szeretne bemutatkozni Londonban? 

A Magyar Turizmus Zrt. Egyesült Királyságbeli külképviselete 2013. március 21-én“Hungarian Tourism Day” néven Leisure Travel workshopot rendez Londonban, amelyre magyar szolgáltatók: szállodák, beutaztatási és program-szervező irodák, attrakciók, wellness fürdők, TDM szervezetek jelentkezését várják

Párbeszéd az oktatás és gazdaság között 

Mi lehet az útja annak, hogy az iskolákból kikerülő fiatalok önállóan és/vagy csapatban, de mindenképpen kreatívan és felelősségteljesen dolgozhassanak? Hogyan kell együttműködnie a képzőknek és későbbi alkalmazóknak a közös siker érdekében?

Dél-amerikai kapcsolat cégeknek 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara – mint a Duna menti Kereskedelmi Kamarák Szövetségének (DCCA) gesztorszervezete – 2012 októberében latin-amerikai üzletember-találkozót szervez Budapesten, melynek célja, hogy Latin-Amerika és a Duna Régió kereskedelmi kamaráit és azok tagvállalatait kapcsolatba hozza egymással.

A piacra lépés lehetőségei Kínában  

Szeptember elején magyar üzletember delegáció látogatott el LinYi város (Shandong tartomány) Nemzetközi Konferencia és Kiállítási Központjában megrendezett vásárra. Ennek az útnak a tapasztalatait osztják meg a szervező ChinaCham legközelebbi klub estjén az érdeklődőkkel.

Programajánló - Kenyérfesztivál és tűzijáték 

Változatos, gazdag programok várják a nemzeti ünnepen és a hosszú hétvégén a kikapcsolódni vágyókat az ország csaknem minden településében. A már megszokott események és programok mellett új elemek is színesítik a központi augusztus 20-i ünnepségek.

Ismerje meg a kínai kereskedelmi lehetőségeket! 

A kínai Linyi városa által kínált kereskedelmi lehetőségeket ismertetik a hazánkba érkező városi delegáció  magas rangú résztvevői és kereskedelmi vállalatok vezetői a China Cham által szervezett nemzetközi kereskedelemfejlesztési fórumon június 11-én. A fórum célja a kínai piacra értékesíthető magyar termékek értékesítési lehetőségének bemutatása is.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Szuper olcsó hitel érkezett

Szuper olcsó hitel érkezett 

5 százalékos kamat mellett mostantól elérhető az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Gazdaság

25 százalékkal zuhantak a használt lakásárak egy év alatt

25 százalékkal zuhantak a használt lakásárak egy év alatt 

Komoly ütést kaptak a lakásárak, még a covid idején sem csattant el ekkora pofon.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo