hirdetés

Dél-amerikai kapcsolat cégeknek

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara – mint a Duna menti Kereskedelmi Kamarák Szövetségének (DCCA) gesztorszervezete – 2012 októberében latin-amerikai üzletember-találkozót szervez Budapesten, melynek célja, hogy Latin-Amerika és a Duna Régió kereskedelmi kamaráit és azok tagvállalatait kapcsolatba hozza egymással.
hirdetés

Kép:flickr

A kezdeményezés szorosan kapcsolódik az Osztrák Gazdasági Kamara által 2012 májusában szervezett „Latin Amerika és Közép-, Kelet- Európa találkozója Bécsben – Két világkereskedelmen és befektetéseken keresztül történő összekötése” című konferenciához.

A soron következő rendezvény a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és Külügyminisztérium által rendezett budapesti latin-amerikai üzleti fórum folytatásának is tekinthető.

A BKIK nemzetközi szakmai konferenciák szervezésben való tapasztalatát figyelembe véve (Nyugat-Balkán Konferencia 2011. március 1-2., valamint a 2012. július 9-10-én megrendezésre került bukaresti DCCA – Kínai Befektetési Fórum) a mostani latin-amerikai gazdasági fórum megszervezése is kiválóan illeszkedik a DCCA egyik legfőbb céljának megvalósításához, a magyar, a budapesti és a duna menti országok vállalkozásainak és kamaráinak szorosabb gazdasági együttműködésének eléréséhez.

A kereskedelemfejlesztés és gazdaságösztönzés szempontjából a rendezvény kiemelt célja, hogy elősegítse a magyarországi – elsősorban fővárosi – vállalkozók, valamint a Duna- régióhoz tartozó kis- és közepes vállalkozások dél-amerikai piacra jutását, termékeik exportálását, valamint a DCCA kereskedelmi kamarái és a latin országok kereskedelmi kamarái közötti szorosabb együttműködés kialakítását. További lényeges szempont, hogy azok a dél-amerikai vállalkozások, amelyek Nyugat-Európában jelen vannak, a további terjeszkedéseik, illetve vállalatbővítéseik során Közép-Kelet Európát, a Duna-régió országait - azon belül is Magyarországot- kiemelt befektetési területnek tekintsék.

A DCCA tagoknak szintén lesz lehetőségük országuk és régiójuk gazdasági potenciálját a latin-amerikai országok kormányzati képviselőinek, vállalatainak és a kamarai résztvevőknek bemutatni.

A konferencia hivatalos nyelve a spanyol és az angol. Szinkrontolmácsolást biztosítunk a jelenlévők számára.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet megtehet a www.dcca.eu/latinforum oldalon.

A résztvevők száma korlátozott (150 fő), ezért kérjük legkésőbb 2012. szeptember 30-ig tegyen eleget regisztrációs kötelezettségének.

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo