Keresetek cikkek

hirdetés

A vártnál jobban nőttek a bérek, de az inflációt nem érték utol

A vártnál jobban nőttek a bérek, de az inflációt nem érték utol

Minden várakozást felülmúlva 17.8 százalékkal nőtt a bruttó átlagbér szeptemberben.
Zuhanórepülésben a magyar reálkeresetek

Zuhanórepülésben a magyar reálkeresetek

504 100 forint volt a bruttó átlagkereset.
Sokkal kevesebbet keresnek a vidékiek, mint a budapestiek

Sokkal kevesebbet keresnek a vidékiek, mint a budapestiek

Átlagosan közel 40 százalékkal keresnek kevesebbet a munkavállalók a községekben, mint a fővárosban.
Ezek a cégvezetők közel 2 milliárd forintot keresnek évete

Ezek a cégvezetők közel 2 milliárd forintot keresnek évete

Csaknem negyedével nőtt a brit gazdaságban tevékenykedő legnagyobb tőzsdei vállalatok vezetőinek javadalmazása az év eleje óta.
Sokan elfelejthetik az évközi béremelést

Sokan elfelejthetik az évközi béremelést

A hétről hétre súlyosbodó infláció és az energiaválság árnyékában a kékgalléros munkavállalók megtartása folyamatosan új megoldásokat igényel.
hirdetés
Félmillió forintra ugrott a magyar átlagbér

Félmillió forintra ugrott a magyar átlagbér

Júliusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 500 ezer forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 344 700 forint volt.
Az ingatlanpiacon nem előre megyünk, hanem hátra

Az ingatlanpiacon nem előre megyünk, hanem hátra

Nőtt az átlagkereset, de az infláció és a kamatok elviszik a pluszt.
Legalább 1,5 millió forintot keresnek a vezetők Magyarországon

Legalább 1,5 millió forintot keresnek a vezetők Magyarországon

Bár a beosztottak fizetése rendszerint gyorsabban nő, idén a vállalatvezetők fizetése is egyre nagyobb ütemben emelkedik.
Mennyit keresnek a magyarok? Kijöttek a friss fizetési adatok

Mennyit keresnek a magyarok? Kijöttek a friss fizetési adatok

A KSH szerint 503 500 forint volt a bruttó átlagkereset júniusban. A nettó kereset mediánértéke 280 800 forint volt, ez 17 százalékkal több, mint tavaly júniusban.
Több a fizetésünk, de kevesebb lakáshitelt tudunk felvenni, mint egy éve

Több a fizetésünk, de kevesebb lakáshitelt tudunk felvenni, mint egy éve

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján májusban az átlagos jövedelem 14,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ez az érték pedig még a májusi, 10,7 százalékos inflációt is meghaladja. Jövedelmünk vásárlóereje tehát láthatóan 4,2 százalékkal emelkedett. Vajon a magasabb bér miatt egy hiteligényléskor is jobban járunk?
hirdetés

Zuhan a reálkereset Magyarországon

2022 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 495 900 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 342 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,9 százalékkal, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 15,6 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

Rendkívüli béremelés jön az Aldinál

Az áruházláncnál évközi béremelésről döntöttek. A vállalat célja, hogy a növekvő infláció mellett megőrizze munkatársai bérének reálértékét, ezért a januári, egységesen 8 százalékos béremelés után július 1-jétől – pozíciótól függően – további 8-19 százalékkal emeli munkatársai fizetését.

Elégedetlenek a magyar munkavállalók - elvitte az infláció a béremelést

A cégeknek érdemes elgondolkodniuk, hogy milyen fejlesztésekre van szükség a meglévő munkatársak megtartására - derült ki egy friss kutatásból.

Mennyit keresnek a magyarok? Kijöttek a friss fizetési adatok

A KSH szerint áprilisban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 507 500 forint, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 518 500 forint volt.

Érdemes munkát váltani? – Ezekért a juttatásokért megéri

Egyre nagyobb méreteket ölt a munkaerőhiány hazánkban, ahogy Európa többi országában is. A munkaadók már nem pusztán magasabb bérekkel, hanem különféle egyéb juttatásokkal igyekeznek magukhoz csábítani a dolgozókat. Cikkünk azoknak szól, akik munkaváltáson gondolkoznak: bemutatjuk, milyen béren kívüli juttatásokat ajánlanak ma a munkaadók, és miért érdemes váltani.

Ettől lehet jobb az életszínvonal Magyarországon: jön az uniós minimálbér

Megállapodás született a minimálbérek új uniós szabályairól.

Kiderült, mennyit keresnek a csehek

Több mint 7 százalékkal nőttek a bérek az első negyedévben.

Mennyit is keresnek valójában a magyarok?

Nagy a különbség a fővárosi és a vidéki keresetek között.

Még mindig kevesebbet keresnek a nők, mint a férfiak

16 százalékkal marad el a férfiakétól a nők fizetése.

Vaskos béremelést jelentett be a magyar Suzuki

Az üzemi tanáccsal egyeztetve januárig visszamenőlegesen átlagosan 12 százalékkal emelik a munkavállalók bérét.

Béremelés jön a Budapest Airportnál

Márciustól emelik a béreket.

Béremelés jön a postánál - idén ez már a második

16 ezer dolgozó örülhet.

Közel 340 ezer forint volt az átlagkereset az év végén

Tavaly decemberben 9,7 százalékkal nőtt a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó és kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkeresete az egy évvel korábbihoz képest.

Ennyit kerestek a világ legjobban fizetett bankvezérei tavaly

Jó évet tudhatnak maguk mögött az amerikai bankvezetők.

Ugrottak egy nagyot a reálkeresetek

2021 novemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 482 400, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 320 800 forint volt, mindkettő 10,1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint.

2 és fél millió magyar pénztárcája lehet vastagabb

Kiszámolták, hány embert érint a minimálbér-emelés.

Hol nőttek a legjobban a fizetések?

Augusztusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 426 500, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 283 600 forint volt, egyaránt 8,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ennyit kerestek a magyarok a nyár közepén

Júliusban 7,9 százalékkal magasabb volt a bruttó és a nettó átlagkereset, mint egy évvel korábban.

Menedzseri fizetések: egymillió forint alatt nem igazán lehet vezetőt találni

Nőtt a menedzserek keresete a koronavírus-válság lecsengésével, azonban olyan készségeket is el kellett sajátítaniuk vagy meg kellett erősíteniük a vezetőknek, amelyekre korábban kevéssé volt szükségük – derült ki a Wyser kutatásából. A vezetők kiválasztására szakosodott cég szerint az empátia kulcsfontosságúvá vált, ami a hibrid munkavégzés világában is meghatározó lehet. Az általánossá váló munkaerőhiány elérte a közép- és felsővezetői pozíciókat is.

Hamarosan bruttó félmillió forintot is az átlagfizetés

Az idei és a jövő évi béremelkedések hatására 2022 második vagy harmadik negyedévében elérheti a bruttó 500 ezer forintot az átlagfizetés Magyarországon – írja a Világgazdaság Varga Zoltánra, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjére hivatkozva.

Mennyit keresnek a magyarok? Kijöttek a KSH-adatok

Júniusban a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 3,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Mekkora hitelre futja az átlagbérből?

Szerda reggeli adatok szerint 332 ezer forint volt áprilisban a bruttó medián kereset, az átlagbér pedig meghaladta a 440 ezer forintot. Mutatjuk, mekkora fedezet nélküli személyi hitelben gondolkodhat egy mediánbért és egy átlagbért kereső munkavállaló.

Mennyit keresnek a magyarok? Kijöttek a friss adatok

A KSH friss adatai szerint 2021 áprilisában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 440 600 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 293 000 forint volt, mindkettő 10,1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ezt azonban reálértékben majdnem lefelezte az infláció.

Nettó 289 ezer forint az átlagkereset

8,7 százalékkal nőttek a fizetések márciusban.

Tényleg ennyit keresnek a magyarok? Kijöttek a friss fizetési adatok

A KSH adatai szerint a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset is 9,8 százalékkal nőtt egy év alatt.

Mennyivel nőtt a magyarok fizetése? Hamarosan kiderül

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács áprilisi kamatdöntő ülése tarthat számot.

Kiderült, honnan indították a magyar fizetések az évet

Januárban 9,5 százalékkal nőtt a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó és nettó átlagkeresete. A bruttó átlagkereset 411 000 forint volt januárban, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 273 300 forint - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Fizetésemelés? Látszámbővítés? Mire készülnek idén a cégek?

A döntően közép- és nagyvállalatoknál dolgozó, megkérdezett hazai szakemberek optimisták cégük idei üzleti teljesítményével kapcsolatban, közel 40 százalékuk szerint a forgalmuk még 2021-ben eléri a járvány előtti szintet – derül ki a ’Randstad HR Trends Survey 2021.’ kutatásából. A felmérés szerint a vállalatok 38 százaléka tervezi a jelenlegi dolgozói létszám bővítését 2021-ben, míg harmaduk már az üzleti év első felében így tenne.

Ennyi volt a magyar átlagfizetés tavaly év végén

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete tavaly decemberben 449 400 forint volt, 10,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2020-ban a bruttó átlagkereset 403 600, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 268 400 forintot ért el, mindkettő 9,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A reálkereset 6,2 százalékkal emelkedett, a fogyasztói árak előző évhez mért 3,3 százalékos növekedése mellett - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Nemcsak a járványról lesz majd szó a héten Magyarországon

A jövő hét legfontosabb eseménye a Magyar Nemzeti Bank keddi kamat-meghatározó ülése lesz, de a héten ismerteti a Pénzügyminisztérium az államháztartás központi alrendszerének január végi, részletes pénzforgalmi adatait is, ezen kívül még több statisztikai adatközlés szerepel a naptárban.

438 200 forint az átlagfizetés - ön is érzi?

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 438 200 forint volt a múlt év novemberében, 8,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Ennyit kerestek a magyarok 2020-ban

2020-ban is Budapesten lehetett a legjobban keresni Magyarországon, azonban a vidéki fizetések jelentősen felzárkóztak a fővároshoz a korábbi évekhez képest. A legmagasabb átlagfizetéssel Komárom-Esztergom megyében számolhattak, a legalacsonyabb bruttó béreket pedig a Csongrád megyében vihették haza a magyarok. A cégvezetőkön kik keresnek a legjobban? Kik a legrosszabbul? Erre kereste a választ egy friss elemzés. 

Előrelépés a bértárgyalásokon – 4 százalékos emelés jöhet

Elhúzódó egyeztetés után ma sem született végső megállapodás az idei legkisebb bérekről. Készül viszont egy megegyezés-tervezet, benne 4 százalékos emeléssel.

Mennyi az annyi? Így keresnek most a magyarok

Augusztusban a bruttó átlagkereset 391 ezer 600 forint volt, 9,1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, az év első nyolc hónapjában pedig 395 ezer 400 forintot tett ki, míg a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 262 ezer 900 forintot, mindkettő 9,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Mennyi volt az átlagfizetés a nyáron? Kijöttek a számok

Júliusban a bruttó átlagkereset 401 800 forint volt, 10,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Hamarosan kiderülhet, kapnak-e pluszpénzt a nyugdíjasok

Néhány hét múlva kiderül, lesz-e és mennyi nyugdíjkiegészítés.

Ön is érzi? Közelíti a 400 ezer forintot az átlagkereset Magyarországon

Persze bruttóban. Jelentett a Központi Statisztikai Hivatal, így alakul a borítékban lapuló összeg.

Hányan veszítették el az állásukat a járvány alatt? Hamarosan kiderül

Munkaerőpiaci, kereseti és több más statisztikai adat is megjelenik a következő héten, közöttük a lakásépítések, építési engedélyek első félévi statisztikája.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
hirdetés
Így tanulható a beszállítóvá válás

Így tanulható a beszállítóvá válás

Közel háromezer hazai cég vett részt abban az országos programban, amelynek keretében pénzügyi-, beszállítói-, exportfejlesztési és fenntarthatósági témákban cseréltek tapasztalatot.
Tartós, kiszámítható árak a változó körülmények között - Innovatív, előre mutató fejlesztések a dm-nél

Tartós, kiszámítható árak a változó körülmények között - Innovatív, előre mutató fejlesztések a dm-nél

A négy hónapon át nem emelkedő tartós áraknak, a jó ár-érték arányú dm márkás termékeknek, az online szolgáltatások fejlesztésének és a törzsvásárlóknak szóló kedvező ajánlatoknak is fontos szerepe van abban, hogy a dm az idei évet is sikeresen, forgalmi növekedéssel tudta zárni.

Pénzszerzés

Ezek a cégek húsz százalékkal nagyobb bevételt érhetnek el

Ezek a cégek húsz százalékkal nagyobb bevételt érhetnek el

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala legújabb kampányában a díjmentes IP Scan szolgáltatását népszerűsíti.

Jogi kisokos

Vége lehet a trükköző vállalkozásoknak - küszöbön egy kártérítési hullám?

Vége lehet a trükköző vállalkozásoknak - küszöbön egy kártérítési hullám?

A parlamenti zárószavazás célegyeneséhez közeledik az az uniós jogalkotási gyökerű törvénymódosítási javaslatcsomag, amely nyomán újabb átfogó jogszabálymódosításra kerülhet sor a fogyasztóvédelmi jog területén.

Klímablog

Még nagy a szakadék a tettek és a szándék között, ha a fenntarthatóságról van szó

Még nagy a szakadék a tettek és a szándék között, ha a fenntarthatóságról van szó

A gazdasági nehézségek ellenére a hazai közepes és nagyvállalatok fontosnak tartják a fenntarthatóság ügyét.

Gazdaság

Az ingatlanok árát még nem érte el az óvatosság, a keresletet már igen

Az ingatlanok árát még nem érte el az óvatosság, a keresletet már igen

Bár a tranzakciók számának csökkenése már a piac megtorpanására utal, az év első háromnegyedében még igen sokan tapasztalhatták.

Társadalom

Sorban kapja a pofonokat Donald Trump

Sorban kapja a pofonokat Donald Trump

Se a világnak, se Magyarországnak nem mindegy, hogy ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Az ellenzék által rendkívüli módon lesajnált Joe Biden elnök csapata a félidős választásokon minden várakozást felülmúlóan szerepelt.

Infokom

Veszélyesek lehetnek az okosjátékok

Veszélyesek lehetnek az okosjátékok

Az okoseszközök működtetése is rejthet adatvédelmi kockázatokat az ESET tanulmánya szerint.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo