Kavosz cikkek

hirdetés

Szuper olcsó hitel érkezett

Szuper olcsó hitel érkezett 

5 százalékos kamat mellett mostantól elérhető az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+.
Tudjuk, hol lehet igényelni az új Széchenyi Kártya hiteleket

Tudjuk, hol lehet igényelni az új Széchenyi Kártya hiteleket 

Kiderült, mely a bankoknál igényelhetők elsőként a Széchenyi Kártya Program hitelei.
Kopogtatnak a rendkívüli kamattámogatott agrárhitelek

Kopogtatnak a rendkívüli kamattámogatott agrárhitelek 

Megjelent a rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program szabályozása.
Új hitelprogram indult agrárvállalkozásoknak

Új hitelprogram indult agrárvállalkozásoknak 

Az új, államilag kiemelten támogatott hiteltermék széles körben felhasználható agrárberuházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésre.
A hét közepétől olcsó hitelekhez juthatnak a kkv-k

A hét közepétől olcsó hitelekhez juthatnak a kkv-k 

A kormány korábbi bejelentése alapján Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló államilag támogatott hitelprogram. Konkrét hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a KAVOSZ Zrt. országos lefedettségű regisztráló irodahálózatában.
hirdetés
Kkv-knak júliustól jönnek a fix kamatozású, maximálisan 3,5 százalékos kamatozású hitelek

Kkv-knak júliustól jönnek a fix kamatozású, maximálisan 3,5 százalékos kamatozású hitelek 

A kormány 2022. június 16-i ülésén a háborús gazdasági helyzetre való tekintettel áttekintette a kkv hitelpiac helyzetét, valamint megvizsgálta a Széchenyi kártya program eddig elért eredményeit, és döntött a program folytatásáról - jelentette be a gazdaságfejlesztési miniszter.
Jó hír az üzemanyag-kiskereskedőknek

Jó hír az üzemanyag-kiskereskedőknek 

Miszerint ők is kaphatnak kedvezményes feltételrendszerű, szabad felhasználású folyószámlahitelt Széchenyi kártyán keresztül.
Év végi ajándékot kaptak a magyar vállalkozások

Év végi ajándékot kaptak a magyar vállalkozások 

Meghosszabbodnak a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermékek a Széchenyi Kártya Programban. Egy 100 millió forintos, tehát átlagos méretű beruházási hitel esetén a teljes futamidő alatt egy kisvállalkozás 25 millió forintot tud megspórolni a piacon elérhető hitelekhez képest. Ez akár több mint 200 ezer forinttal kisebb havi törlesztőt jelen a Széchenyi Kártya Programnak köszönhetően.
Elindult a Széchenyi Lízing GO! Itt vannak a részletek

Elindult a Széchenyi Lízing GO! Itt vannak a részletek 

A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.
Pénz a vállalkozásnak: mától igényelhetők az újraindítási hitelek

Pénz a vállalkozásnak: mától igényelhetők az újraindítási hitelek 

A hazai kis- és középvállalkozások segítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett július 1-jétől igényelhető öt új, speciálisan a vállalkozások újraindítását segítő Széchenyi Kártya Konstrukció – jelentette be a Széchenyi Kártya Programot működtető KAVOSZ Zrt.
hirdetés

NHP Hajrá után: 4 új konstrukció jön júliustól 

Júliustól az újraindítási hitelprogramok váltják a cégek likviditásának megőrzését támogató kríziskonstrukciókat a Széchenyi-kártya-programban - jelentette be a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukcióit 

A Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukciói 2021. december 31-ig már biztosan a vállalkozók rendelkezésére állnak, miután a kormány 2021. június 30-ról az év végéig meghosszabbította a hitelek igénybevételi lehetőségét - közölte a programot koordináló KAVOSZ Zrt.

Ingyenhitel az agrárvállalkozásoknak - mától lehet igényelni 

Igényelhető a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozásoknak a teljes kamat-, költség- és díjmentes új Agrár Széchenyi Kártya.

A Kavosz is aggódik a generációváltás miatt 

Felmerült egy, a fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program indításának lehetősége - mondta Krisán László, a Széchenyi Kártya programot koordináló Kavosz Zrt. vezérigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán. Az ok, hogy nem látja, „miképp történik meg” a generációváltás.

Jó ötlet siettetni az uniós pályázatokat 

Jó döntés 2017 közepéig kipörgetni az uniós pályázatokat Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója szerint, mert a Brexittel átalakul az uniós költségvetés is.

Jó hír a tehén- és sertéstartóknak 

Az Agrár Széchenyi Kártyán keresztül a tejhasznú tehén-, illetve sertéstartással foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak is nyújt kamat-és költségmentes hitelt a Földművelésügyi Minisztérium (FM) – közölte a KAVOSZ Zrt.

Még több hitel a Széchenyi Kártyára 

Bővültek a Széchenyi Kártya Program keretében igényelhető hiteltermékek, mostantól akár 50 millió forint összegben igényelhető Széchenyi Forgóeszközhitel az eddigi 25 millióval szemben - közölte a programot működtető Kavosz Zrt.

Sosem látott kedvezmények 

Januártól a vállalkozások minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeihez, többek között megemelték a Széchenyi Kártya Program egyes hitelkonstrukcióihoz nyújtott kamat- és kezességi díjtámogatás mértékét.

Pályázna, de nincs meg az önerő? Ez lehet a megoldás 

Megjelentek a vállalkozások által leginkább várt új uniós pályázatok technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására, és a pályázatokhoz mostantól automatikusan igényelhetők a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hitelei.

A pályázat nem szociális intézmény!  

Most aztán tényleg hal helyett hálót kell adni a kkv-knak, hangsúlyozza Krisán László a Kavosz Zrt. vezérigazgatója. Már csak pár évünk van, hogy a kohéziós forrásokból megteremtsük a növekvő gazdaság alapját és nincs B terv. Sokat vár a reformoktól az új ciklusban, de mint mondta, meg kell várni, amíg bizonyítanak. Hangsúlyozta, a kombinált megoldások hatékonyak, a finanszírozásban, az első támogatási szerződéseket pedig szeptemberre várja.

Módosul a kedvezményes útdíjhitel 

Az eddigi Széchenyi Útdíj Hitelprogram a továbbiakban Útdíj Hitelprogram néven fut, és megszűnik a kamattámogatás kincstári ellenőrzése a kormány honlapján megjelent rendelettervezet szerint.

Bele kell szokni a hitelfelvételbe 

Még mindig tartanak a legkisebb vállalatok a hitelfelvételtől, de egyre többen ismerik fel – köszönhetően a többféle támogatott konstrukciónak -, hogy nem elérhetetlen, és hasznos lehetőség a banki források bevonása – derült ki egy friss kutatásból. Aki egyszer belekezd, nagyobb eséllyel vág bele újra.

Kinek segít a kkv-hitelek kormányzati támogatása? 

Támogatást ad az állam a mikro-, a kis- és középvállalkozások hitelezéséhez kapcsolódó kezességvállalási díjakhoz. A kormányzat ennek érdekében egymilliárd forintot csoportosít át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.

Végre elindult az Útdíj hitelprogram 

A KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. múlt hét végén megkezdte az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos útdíj finanszírozását szolgáló Útdíj hitelkérelmek befogadását. A fuvarozó vállalkozások az igényléseket az ország több mint 70 pontján; a KAVOSZ, a VOSZ és a Területi Kereskedelmi és Iparkamarák regisztráló irodáiban nyújthatják be.

Versenyképes forrás agrárvállalkozásoknak 

Duplájára emelt kamattámogatás és megnövelt garanciatámogatás kapcsolódik július közepétől az Agrár Széchenyi Kártyához. A rugalmas feltételekkel igénybe vehető hitel kamata ezzel 4 százalék körül alakul, ami a program működésében szerepet vállaló intézmények képviselői szerint, már vonzó lehet a gazdálkodók számára. Így hozzájárulhat a szektor versenyképességének javításához.

Még vonzóbb az Agrár Széchenyi Kártya! 

A Vidékfejlesztési Minisztérium saját költségvetési forrásai terhére a folyószámlahitelhez nyújtott kamattámogatást az eddigi évi 2 százalékpontról 4 százalékpontra emelte. A megemelt kamattámogatási mérték a 2013. július 18-tól kezdődően számított kamatokra vonatkozik, és az új valamint a meglévő szerződésekre egyaránt érvényes.

Olcsó forrás önerő pótlására 

Júniustól az MKB-nál is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz igényelhető Széchneyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel. A termékkel elsősorban azokat a vállalkozásokat célozzák, amelyek uniós pályázaton forrást nyertek el, de likviditási problémák miatt nem indultak el a projektek.

Széchenyi Kártya: a Raiffeisen is csatlakozott a programhoz 

A Raiffeisen Bank csatlakozott a KAVOSZ által irányított Széchenyi Kártya Programhoz, és idén márciusban teljes fiókhálózatában megkezdte a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel forgalmazását. Ezzel 11-re bővült az a pénzintézeti kör, amely hálózatában a kis- és közepes vállalkozások számára elérhetővé vált a termék.

2013 legfontosabb feladata: egy cent sem kerülhet vissza! 

Végtelenül egyszerű pályázatokra, ösztönző támogatási célokra és komoly állami kamattámogatásra lenne szükség ahhoz, hogy megindulhassanak a beruházások. A legfontosabb feladat 2013-ban, a rendelkezésére álló uniós források felhasználása lenne - mondta a Piac&Profitnak Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója.

Így lehet EU-s forráshoz jutni (videóval) 

A magyar gazdaságba friss forrás leginkább a vissza nem térítendő EU-s pályázati pénzekből érhető el: 3500-5500 milliárdos keret vár még lehívásra. A Piac&Profit szakértője összefoglalja az elérhető kedvezményes hitellehetőségeket, amelyek segíthetnek az utófinanszírozott pályázatok lehívásában.

Hatalmas összeg vár elköltésre 

Több mint 5000 milliárd forint uniós támogatás ragadhat bent, amennyiben nem sikerül élénkíteni a pályázati pénzek lehívását. Magyarország ezzel nevetségessé válna az Unióban, de ennél is nagyobb probléma, hogy a gazdaságélénkítő fejlesztési támogatások nélkül semmi esélyünk arra, hogy a növekedés beinduljon. A bankok nem hiteleznek, a költségvetés lyukas, a cégek felélték tartalékaikat, az exportpiacokra kijutni drága és nehéz, a hazai piac recesszióban. Egyedül a vissza nem térítendő uniós pénzek hozhatnak lendületet.

Itt vannak a túlélőcsomagok 

Új termékekkel bővül a KAVOSZ Széchenyi Kártya Programja. A Támogatást Megelőlegező Hitel és az Önerő Kiegészítő konstrukció célja, hogy a kis- és középvállalatok minél szélesebb köre jusson uniós forráshoz. A hazai gazdaság fejlődése és a kisvállalkozások túlélése szempontjából is kulcskérdés, hogy a még szabad források jól hasznosuljanak.

"Talpra állhat Széchenyi-kártyával" 

A hazai kisvállalkozások támogatását, talpra állítását szolgálja a Széchenyi Kártya Program kibővítése - hangsúlyozta a kormányszóvivő. A Széchenyi Kártya Program lebonyolításában közreműködő KA-VOSZ ügyfélszolgálatán tartott tájékoztatón Nagy Anna emlékeztetett arra, a hazai vállalkozások gondja, hogy nem rendelkeznek elegendő mozgatható készpénzzel, nincs forrásuk új beruházásra, hiányzik a pályázatokon elnyert támogatáshoz szükséges önerő.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Szuper olcsó hitel érkezett

Szuper olcsó hitel érkezett 

5 százalékos kamat mellett mostantól elérhető az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo