Ikea cikkek


Inkább költöznének vagy felújítanának a magyarok?

Inkább költöznének vagy felújítanának a magyarok?  

Egy friss kutatás szerint a válaszadók több mint fele tervezi, hogy a következő két évben változtatni fog otthonán.
Örülhetnek az IKEA bejelentésének a vidéken élők

Örülhetnek az IKEA bejelentésének a vidéken élők 

Hét vidéki nagyvárosban bővítik szolgáltatásukat.
Árháború az IKEA és a JYSK között

Árháború az IKEA és a JYSK között 

Világszerte csökkentek az árak a JYSK-nél.
Isteni színjátékot rendez nekünk Orbán Viktor a svéd NATO-csatlakozás ügyében

Isteni színjátékot rendez nekünk Orbán Viktor a svéd NATO-csatlakozás ügyében 

Valószínűleg a kormánypárti képviselők sem értik, hogy most mi van.
Árat csökkent az IKEA

Árat csökkent az IKEA  

Számok 2023-ból.
Áramütés veszélye miatt visszahívott egy terméket az IKEA

Áramütés veszélye miatt visszahívott egy terméket az IKEA  

Az egyik USB-töltővel van gond.
Különleges IKEA nyílt vidéken

Különleges IKEA nyílt vidéken  

Debrecen után Pécsen is megnyílt a lakberendezési áruházlánc tervezőstúdiója.
Óriási dobás az IKEA-tól - ezt mostantól a magyar vásárlók is használhatják

Óriási dobás az IKEA-tól - ezt mostantól a magyar vásárlók is használhatják  

Már Magyarországon is elérhető az IKEA Szkenneld és Vedd szolgáltatása, amely jelentősen felgyorsítja a vásárlást.
A használt bútorok piacát nézi az IKEA

A használt bútorok piacát nézi az IKEA 

5 ezer tonna fabútorhulladék is lerakókba kerülhet Magyarországon, pedig lenne megoldás az újrahasznosításra.
Nem akármilyen IKEA nyílhat vidéken

Nem akármilyen IKEA nyílhat vidéken  

Újabb Tervezőstúdió nyitását tervezik, ezúttal Pécsen.

Csődbe ment az IKEA konkurenciája, 500 áruház eladó 

Összeomlott az Egyesült Államok egyik meghatározó lakberendezési áruház-lánca.

Gond van egy termékkel az IKEA-nál  

Fulladásveszély miatt visszahívnak egy játékot. 

Egyelőre nem mernek lakásfelújításba vágni a magyarok 

A magyarok többsége úgy érzi, hogy az otthonában önmaga lehet, de a felújítási munkák vagy a ház körüli feladatok gyakran okoznak fejfájást számukra.

Elárulta az IKEA, mit terveznek Magyarországon  

A lakberendezési áruházlánc csaknem 20 százalékkal nőtt idehaza.

Két termékkel is gond van az IKEA-nál 

Visszahívják őket.

Az orosz piacról való kivonulás ellenére is nőtt az IKEA forgalma 

Az IKEA eladások 5,6 százalékkal nőttek a kihívásokkal teli időszakban.

Az aranyhalaknak annyi, a magyarok fele készül energiatakarékosságra 

Alacsonyabb hőmérséklettel, gyorsabb zuhannyal és LED-es izzókkal terveznek spórolni a legtöbben.

Hatalmasat változtat az IKEA Magyarországon, ennek nem fogunk örülni 

Az IKEA Magyarország megváltoztatja az áruházak nyitvatartási idejét. 2022. augusztus 1-től kezdődően hétfőtől szombatig 10:00 és 20:00 óra között, vasárnap pedig 10:00 és 19:00 óra között kereshetik fel a látogatók az Örs vezér téri, a budaörsi és a soroksári áruházat. A Központi Ügyfélszolgálat munkatársai 8:30-tól 19:00 óráig lesznek elérhetőek. Hétköznapokon most 9 órától 21 óráig vannak nyitva az áruházak.

Az IKEA is reagált a háborúra 

Az intézkedések nem csak Oroszországra, Fehéroroszország is vonatkoznak.

Vidéken nyit üzleteket az IKEA 

A 2021-es pénzügyi évet az IKEA 109 milliárd forint teljes kiskereskedelmi forgalommal zárta. Ez a megelőző évhez képest majdnem 12 százalékos növekedést jelent. Az online kereskedelem iránti érdeklődés növekvő trendje is megmaradt, a teljes értékesítés 19,3 százaléka az online térben történt, mely 6 százalékos növekedés a 2020-as pénzügyi évhez képest.

Robot áll munkába az IKEA raktárában 

Az IKEA belső logisztikai folyamatainak optimalizálására innovatív utat választott és autonóm mobil robottechnológiába fektetett.

Újítások a magyar IKEA-nál - mire készülnek a következő években? 

Többek között tervben van, hogy újradefiniálják a vásárlói élményt és újabb átvételi pontokat létesítsen Közép-, Délnyugat- és Kelet-Magyarországon.

Csak egyetlen legény van talpon a bevásárlóközpontok között 

Idén a vesztes oldalon voltak a plázák, a tavalyinál is jobban muzsikáltak a diszkontláncok, de az igazi nyertes a földszintes bevásárlópark a kiskereskedelmi ingatlanok piacán. Annyira népszerű lett a befektetők körében, hogy már vadásznak rájuk Magyarországon is. Egy őrült év summája következik.

Bolti körkép: hogy készültek a karácsonyra a magyarok a koronavírus árnyékában? 

Koronavírus és kijárási korlátozások ide vagy oda, az ünnepi időszak mindig is a boltok csúcsidőszakjai közé tartozott. Legújabb körképünkben a hazai áruházláncokat kérdeztük.

Magyarok és a környezettudatosság: valami elindult a fejekben 

A magyar háztartások több mint fele jóval fontosabbnak tartja a környezetet kímélő megoldások alkalmazását az energiafelhasználásban, a vízfogyasztásban és a hulladék kezelésében, mint hat évvel ezelőtt. Az IKEA legfrissebb felmérésében a megkérdezettek 94 százaléka nyilatkozta úgy, hogy kiemelten vagy fokozottan érdeklődik a megtakarítást eredményező lehetőségek iránt, és mindössze 6 százalék-a válaszolta azt, hogy ezek a szempontok nem igazán lényegesek. 

Végre a magyar IKEA-ban is van ilyen! 

Újabb lépést tesznek a körkörös működés felé, és június 15-én Magyarországon is elindítják a Bútorok második élete elnevezésű használt bútor szolgáltatását. A lehetőség mindenki számára nyitott, hogy visszavigye használt, de biztonságos és jó állapotban lévő Ikea bútorait. A kezdeti időszakban a soroksári IKEA áruház fogadja és értékesíti majd a lakberendezési termékeket.

Száműzi az egyszer használatos műanyag termékeket az Ikea 

Január elsejétől teljesen kivonják választékukból az egyszer használatos műanyag termékeket. Eltűnnek a szívószálak, tányérok, poharak, evőeszközök, italkeverők, fagyasztótasakok, szemeteszsákok, valamint a műanyaggal bevont papírtányérok és poharak.

Komoly lépést tesz az IKEA a környezetvédelemért 

A svéd óriásvállalat bejelentése előrelépést jelent.

Előkéket hívott vissza az Ikea 

Az Ikea visszahívja Matvra nevű kétdarabos, kék/piros előkéjét, mert lejöhet a patentja, amely lenyelve fulladást okozhat.

Egy év alatt nyereséget hoz az éttermeknek az élelmiszerpazarlás csökkentése 

Az ENSZ adatai szerint a világszerte elkészített élelmiszerek harmada végzi a szemetesben. Egy új felmérés szerint egy év alatt megtérül, ha az éttermek és kávézók arra költenek, hogy átalakítsák folyamataikat az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében. Az egy év lejárta után pedig 2 százalékkal csökkennek a költségeik. De még így is tovább folyik az élelmiszerpazarlás náluk.

Innovációk, amik felturbózzák a körforgásos gazdaságot 

2030-ra 9 milliárd ember fog lakni a Földön. Ennek az embertömegnek akkora fogyasztása lesz, annyi élelmet, energiát, fűtést, házépítést, használati cikkeket igényel, hogy ezeket bolygónk erőforrásaiból már képtelenek leszünk kielégíteni. Ha élhető és fenntartható világot akarunk, mindent újra kell hasznosítanunk, amit fel- és elhasználtunk.

Mikor jön a rovarmenü az Ikeában? 

Sokkal kisebb gépek használatával, kevesebb takarmányfogyasztással, vízhasználattal és üvegházgázkibocsátással jár az ízeltlábúak tenyésztése, mint a négylábú jószágoké. A bogarak teste fehérjében dús élelemként szolgálhat. Undorunkat legyőzendő, valószínűleg por formában lesz a legnépszerűbb a rovarfehérje. Svájcban már kapható bogárburger, az Ikea is tervezi árusítását.

Megdöbbentő adatok plasztikszemetünkről: mese a 11 000 tamponról 

A világ közvéleménye végre felébredt, az emberek tisztában vannak vele, hogy a plasztikszemetünk eltakarításának megoldása és a műanyaghasználat kiiktatása vagy legalábbis csökkentése égető fontosságú probléma. Néhány megdöbbentő adat arról, hogy miért.

Kizöldül a bécsi IKEA 

A vásárlói szokások változása miatt a belvárosban, teljesen autómentes, zöld homlokzatú áruházat nyit a svéd bútoróriás, az IKEA Bécsben. Az áruházban mindent ki szabad majd próbálni, hazavinni viszont csak azt lehet, ami egy szatyorba belefér.

Csak a felét kapják az IKEA-vagyonnak az örökösök 

Örökségének felosztásában sem tagadta meg magát az IKEA-alapító, Ingvar Kamprad, akinek utódai csak a vagyon felét kapják meg, a másik fél Svédország északi részének megsegítésére megy.

Nagyot szólnak majd az új bútorok... 

Belátható időn belül vehetünk bútort, amely egyben hangszóróként szolgál – és egy gombnyomással felcsendül kedvenc muzsikánk a ház, vagy a lakás bármely helyiségében...

Jól megy az IKEA-nak 

Az IKEA Csoport a 2017-es pénzügyi évre  vonatkozó összes értékesítése 34,1 milliárd euró volt. A valutára gyakorolt hatással korrigálva az IKEA Csoport eladási növekedése az év során 3,8 százalékos volt. Magyarországon 13 százalékos forgalom-növekedést vár a cégcsoport.

Sose találná ki, mit jelentenek a legismertebb márkanevek 

Rendszeresen vásároljuk a terméiket, látogatjuk az áruházaikat, mégsem feltétlenül tudjuk, hogy mit jelentenek a márkaneveik. Némelyik jelentése elég meglepő. Van köztük rövidítés, latin szó, sőt elgépelés is.

IKEA szatyrot árul a luxusmárka? 

A svéd lakberendezési márka áruházainak egyik jól ismert eleme a sárga szatyor, amibe a vásárlás alatt pakolhatunk, és amit, ki tudja, miért, mindenki szeretne hazavinni. De nem lehet, csak kékben. Viszont most már drágán is.

Online-ra vált az Ikea is 

A legnagyobb svéd bútoráruház is belép az online értékesítési piacra. A tesztüzem most indul, nyárra jön a következő lépés. A nagyoknak is fel kell vennie a tempót, a vásárlók online is élményt akarnak.

Menekülteknek is szuper dizájnt kreált az IKEA 

Az IKEA Better Shelter névre keresztelt, menekültek számára készült átmeneti otthon dizájnja kapta a londoni Design Museum áhított Beazley Díját 2016-ra. A zsűri indoklása szerint azért, mert zseniálisan reagál egy valós krízisre.

Bérletet oszt az IKEA 

716 tonna - ennyivel kevesebb szén-dioxidot bocsátana ki az IKEA, ha 630 magyar dolgozója tömegközlekedésre cserélné az autóját. A felismerés eredményeként, az év végéig BKV bérletet kapnak az IKEA magyar munkatársai.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás 

Bár az év fordulóján már az újraéledés határozott jeleit mutatta a hazai lakáspiac, a lakásépítések esetében még nem volt nyoma a kedvező fordulatnak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo