élelmiszerlánc-felügyeleti díj cikkek

hirdetés

Vasárnap lejár egy határidő - sokakat érint

Vasárnap lejár egy határidő - sokakat érint

Július 31-ig kell befizetni a 2022-es élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét.
Hó végéig be kell fizetni ezt a díjat a vállalkozásoknak

Hó végéig be kell fizetni ezt a díjat a vállalkozásoknak

A magyarországi BDO figyelmeztet a határidőre.
Fontos fizetési határidő közeleg a cégeknek

Fontos fizetési határidő közeleg a cégeknek

Január 31-ig be kell fizetni az élelmiszerlánc szereplőknek a 2021. évre vonatkozó élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. 
Közeleg az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának határideje

Közeleg az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának határideje

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is május végéig készíthetik el az élelmiszerlánc szereplői élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallásukat. Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete a Nébih honlapjának Ügyfélprofil menüpontjában érhető el.
Holnapig be kell fizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat

Holnapig be kell fizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat

Július 31-e a 2018. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy az összeget a hivatal külön elkülönített fizetési számlájára kell utalni.
hirdetés
Május végéig van lehetőség az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallására

Május végéig van lehetőség az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallására

Új helyen, az Ügyfélprofil menüpontban érhető el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete. A 2018. évi díjbevallások benyújtására április 25-től van lehetőségük az élelmiszerlánc szereplőinek. A kötelezettség teljesítésének határideje 2018. május 31.
Vészesen közeleg a határidő a cégeknek

Vészesen közeleg a határidő a cégeknek

A május 31-ig bevallott élelmiszerlánc felügyeleti díj első részletét július 31-ig kell megfizetnie az arra kötelezett vállalkozásoknak. Vészesen közeleg a határidő - figyelmeztetett a Nébih.
Egy hét maradt a felügyeleti díj bevallására

Egy hét maradt a felügyeleti díj bevallására

Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerlánc szereplőknek a felügyeleti díj bevallást. Az elektronikus bevallási felület a www.nebih.gov.hu oldal E-ügyintézés menüpontjában érhető el.
Indul az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallás

Indul az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallás

Május 3-tól lesz elérhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj 2017. évi elektronikus bevallási felülete.
A kasszához kéri a cégeket a NÉBIH

A kasszához kéri a cégeket a NÉBIH

2017. január 31-e a 2016. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének befizetési határideje. A fizetési értesítő a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) bevallási felületén (www.nebih.gov.hu/ E-ügyintézés) érhető el.
hirdetés

Vészesen közeleg a határidő

A május 31-ig bevallott élelmiszerlánc felügyeleti díj első részletét július 31-ig kell megfizetnie az arra kötelezett vállalkozásoknak. Vészesen közeleg a határidő – figyelmeztettek a Saldo szakértői.

Nem tetszik a kormánynak, de betartja, amit az EU kért

Nem sérti az uniós jogot a Bizottság által kifogásolt, sávosan progresszív rendszerben beszedett élelmiszerlánc-felügyeleti díj, közölte az NGM, ennek ellenére már tavaly, a vizsgálat elindulásakor a kérésnek megfelelően változtatták a szabályt.

Nincs változás az EU miatt, 31-ig fizetni kell

Az egységesen 1 ezrelékes élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét július 31-ig kell befizetniük az élelmiszerlánc-szereplőknek. Az Európai Bizottság e héten közzétett döntése nem érinti a jelenlegi felügyeletidíj-rendszert.

Nem kell változtatni a brüsszeli rovás miatt

Nincs szükség változtatásra az élelmiszerlánc-felügyeleti díjfizetési rendszerben az Európai Bizottság ezzel kapcsolatos legutóbbi döntése miatt, mert a magyar Országgyűlés tavaly decemberben visszaállította valamennyi élelmiszerlánc-szereplőre a korábban egységesen alkalmazott 1 ezrelékes díjfizetési kötelezettséget – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI kérdésére.

Nem győzte meg Brüsszelt a kormány

Szabályellenes a magyarországi élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánytermék-értékesítést terhelő adó, az Európai Bizottság véleménye szerint az árbevételtől függő progresszív díjszerkezeten alapuló két adóügyi intézkedés sérti az uniós állami támogatási szabályokat - írta közleményében az EB.

Itt az utolsó nap: ezeket kell bevallani az államnak

Eljött a végső határidő sok százezer vállalkozásnál: ma összesen tizenegy különféle bevallást, beszámolót kell benyújtaniuk több kormányhivatalnak és a vámhatóságnak. A Saldo adószakértő segítségével összeszedtük, mik ezek. Egyet se felejtsen ki, amire ön is kötelezett!

Egy hetük maradt a cégeknek

Már csak egy hét áll rendelkezésre a 2016. évi felügyeleti díj bevallására. Az élelmiszerlánc-felügyelet alá tartozó tevékenységet végző személyek és vállalkozások május 31-ig készíthetik el a bevallást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján.

Gyorsan fogy a cégek ideje

Május 31-ig adhatják be a 2016. évi felügyeleti díj bevallást az élelmiszerlánc szereplői. A bevallást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapjának elektronikus ügyintézés felületén kell feltölteni. A díj első részletének befizetési határideje 2016. július 31-e.

Újra jöhet a kiskereskedelmi különadó

Visszatérhet az egyszer már kivezetett kiskereskedelmi különadó. A kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos nyilatkozata szerint, ha a lengyelek progresszív adóját elfogadja az Unió, lemásoljuk a módszert.

Felügyeleti díj, HIPA és illetékek: amire érdemes figyelni

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat, az iparűzési adót és az illetékeket sem hagyták érintetlenül az idei évtől érvényes új adótörvények. A LeitnerLeitner adótanácsadó és könyvvizsgáló cég szakértőinek segítségével áttekintjük az ezeket a díjakat érintő legfontosabb újdonságokat.

Már januárban tudtuk: nehéz év elé nézünk

Az EKAER, a vasárnapi nyitva tartás tilalma, az online kasszák kiterjesztésének tervei miatt már januárban látható volt, hogy 2015 nem a legkönnyebb évek egyike lesz, pedig a kormány sok ötlete került a süllyesztőbe, mint a netadó, vagy az online kasszák kiterjesztése.

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj: év végéig újra be kell vallani

2015. december 30-ig helyesbítő bevallást kell tenniük a napi fogyasztási cikket értékesítő üzleteknek. A megállapított felügyeleti díjat 2016. január 31-ig egy összegben, késedelmi pótlék alkalmazása nélkül kell majd befizetni a hivatalnak.

Itt az újabb sarc a kereskedelemben

Megszűnik az élelmiszer-biztonsági felügyeleti díj 0 százalékos sávja, így a jövőben - uniós panaszok miatt - azt a kereskedelemben mindenkinek fizetnie kell. A felügyeleti díj számításánál a megelőző év árbevételét kell alapul venni. Ugyanakkor a kiskereskedelmi mikro- és kisvállalkozásokra is vonatkozik a húszezer, illetve hétszázezer forint átalányválasztás lehetősége.

Ki jár nagyon rosszul az új sarccal?

A korábbi, a nagyobb kereskedelmi egységeket sújtó sávos adó helyett egységes lesz az élelmiszerlánc-felügyeleti díj, a mértéke pedig általánosan 0,1 százalék lesz. Az RSM-DTM szakértője rámutat, ki jár jól és ki jár nagyon rosszul az új sarccal.

Helybe ment a maflásért a kormány, mi meg fizethetünk

Beadta a derekát a kormány Brüsszelnek: a korábbi, a nagyobb kereskedelmi egységeket sújtó sávos adó helyett egységes lesz az élelmiszerlánc-felügyeleti díj. A most a Parlamentnek benyújtott javaslat szerint általánosan 0,1 százalék lesz. A kiskereskedelmi mikro- és kisvállalkozások átalánydíjat is fizethetnek: húszezer, illetve hétszázezer forintot.

Napokon belül újra itt a sarc - már mindenkinek

Napokon belül visszaállíthatja a kormány az élelmiszer-felügyeleti díjat – értesült kormányzati és piaci forrásokból a Népszabadság. Miközben az Európai Bíróságon támadja a korábbi szabályozás felfüggesztését, a lap értesülései szerint a kormány már előkészítette az új, mindenkire érvényes teher szabályait.

Megint a kormány húzhatja a rövidebbet

Húszmilliárd forintnyi bevételtől esik el az állam, ha Brüsszel elfogadja a kormány kompromisszumos javaslatát az Európai Bizottság által diszkriminatívnak ítélt és felfüggesztett élelmiszer-felügyeleti díj rendezésére. A terhet a jövőben a hazai kisvállalkozásoknak is állniuk kell.

A dossziék után is fizethetjük a termékdíjat

Több irodai eszközre vonatkozik a környezetvédelmi termékdíj, változnak az EVA-szabályai, módosul az EKAER-rendszer – ez csak néhány kiemelt pont a 2016-os változásokból, amelyeket 2015 júniusában hirdettek ki. Több szabály akár már 2015-től alkalmazható – hívta fel a figyelmet a LeitnerLeitner adószakértői iroda.

Brüsszelben magyarázza a bizonyítványt a kormány

Magyarország szeretné megvédeni a dohányipari egészségügyi hozzájárulást, illetve az élelmiszerlánc felügyeleti díjat, ezért a brüsszeli Bizottság még ezen a héten meg is kapja a magyar hivatalos álláspontot és választ a felvetéseire.

Visszariadt a kormány a brüsszeli döntéstől

Nem kell befizetnie az élelmiszer felügyeleti díjat azoknak a vállalkozásoknak, amelyek abba a díjkategóriába esnek, amit az Európai Bizottság hivatalosan felfüggesztett korábban.

Péntekig még pótolható a mulasztás

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallások beküldésének határideje június 1-jén lejárt, azonban a NÉBIH június 5-e éjfélig szankciómentesen biztosítja a bevallás és módosítás lehetőségét.

Hétfőig ketyeg az óra a cégeknek

Május 31-ig kell feltölteni a 2015. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) online rendszerébe, azonban a pihenőnapra eső határidő miatt az adatokat június 1-jéig elfogadja a hivatal.

Ezekre a határidőkre jó lesz ügyelni

A május sok szempontból nagyon fontos hónap a vállalkozásoknak, több fontos adózási határidő is ilyenkor jár le. Szakértőink és együttműködő partnereink segítségével összegyűjtöttük, mire kell ügyelni a számtalan adózási és számviteli szabály között.

Az egyéni vállalkozókon is bevasalják a felügyeleti díjat

A pletykákkal ellentétben az egyéni vállalkozók sem mentesülnek az élelmiszerlánc felügyeleti díj megfizetése alól – figyelmeztet a Nébih. Az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettségnek 2015. május 31-ig kell eleget tenni.

Fontos határidő jön a vállalkozásoknak

Már elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján a 2015. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj megújult bevallási felülete. Az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettségnek 2015. május 31-ig kell eleget tenni.

Módosulnak az élelmiszerlánc felügyeleti díj szabályai

Jelentősen módosulnak hétfőtől az élelmiszerlánc felügyeleti díj szabályai, ezentúl a Nébih hatáskörébe tartozó termékek tavalyi nettó árbevétele alapján kell kalkulálni és az új szabályokat már a június elsejéig benyújtandó bevallás elkészítésénél is alkalmazni kell.

Döntott a Parlament: így adózunk jövőre

Elfogadták az új adótörvényeket, számos ponton komoly változások lépnek életbe januártól. Változik a cafeteria szabályozása, jön a szappanadó és megjelenhet a földadó, különadót kapnak az élelmiszerkereskedők és a dohányipar, illetve a befektetési alapok.

Drágulhat az élelmiszer az új szabályok miatt

Élelmiszer dráguláshoz vezethet, hogy a kormány a jövő évtől jelentősen meg kívánja emelni a kereskedők úgynevezett élelmiszerlánc-felügyeleti díját – állítja a SPAR Magyarország Kft.

Egy újabb különadót fizethetünk

Ágazati különadónak minősítette lapunknak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az élelmiszerlánc felügyeleti díj tervezett változását. Vámos György szerint ezt is a fogyasztók fogják megfizetni, mint a tranzakciós illetéket vagy az internetadót.

Hétfőig ketyeg az óra, aki mulaszt, brutális bírságot kaphat!

Újabb fontos határidő közeledik: a kettős könyvvitelt vezető vállalkozásoknak közzé kell tenniük számviteli beszámolójukat, be kell vallani a hipát, a társasági adót, az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat és nem szabad megfeledkezni a transzferár-dokumentációról sem.

Idén először kell az új szabályok szerint bevallani a hipát

A vállalkozásoknak éves adóbevallási és -fizetési kötelezettségeiket május 31-éig kell teljesíteniük, a hipát is ekkor kell bevallani. Ezt az adónemet sokszor a kisadók közé sorolják, de sok esetben a társasági adónál is nagyobb terhet jelent.

Büféstől az őstermelőig, ezt a dátumot észben kell tartani!

Május 31-éről a legtöbb vállalkozónak a társasági adó bevallása, vagy a beszámoló elkészítésének hatérideje jut eszébe, pedig sok ezernyi cégnek az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat is ekkor kell bevallania a NÉBIH-nek. Márpedig ez az élelmiszerlánc összes szereplőjére vonatkozik, a büféstől, az őstermelőig.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Jelentett a világ legnagyobb mobilszolgáltató cége

Az előfizetők száma alapján mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile profitja tavaly 8 százalékkal, bevétele pedig 10,5 százalékkal nőtt.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Kegyetlen módon verik át most a jóhiszeműeket

Kegyetlen módon verik át most a jóhiszeműeket

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak.

Klímablog

Naperőmű épült Szegednél

Naperőmű épült Szegednél

Az MVM Zöld Generáció Kft. 9,4 milliárd forintos beruházással 23,97 megawatt csúcs kapacitású naperőművet épített uniós támogatással Szeged határában.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.

Infokom

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Kkv-ra szakosodott fintechszolgáltatóra bólintott rá az MNB

Az iBanFirst kis- és középvállalkozások nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform budapesti fióktelepe megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo