Cib cikkek


Kulcsfontosságú a magyar gazdaság számára a megállapodás az uniós pénzekről

Kulcsfontosságú a magyar gazdaság számára a megállapodás az uniós pénzekről 

2024-ben növekvő gazdaság mellett folytatódik az infláció mérséklődése.
Amikor már a bankok is Black Friday-t játszanak, olcsó hitelt vegyenek

Amikor már a bankok is Black Friday-t játszanak, olcsó hitelt vegyenek 

A bankoknál is kezdődik a Black Friday, jóváírásokkal akciózzák a személyi kölcsönöket.
Hatalmas bírságot kapott a nyakába az egyik magyar nagybank

Hatalmas bírságot kapott a nyakába az egyik magyar nagybank 

Magas bírság és sok tennivaló a CIB Bank átfogó vizsgálata nyomán.
Van már egyszámjegyű lakáshitel kamat

Van már egyszámjegyű lakáshitel kamat 

Araszolnak lefelé a lakáshitelek kamatai, egyre gyakoribb a 8 százalékos ajánlat.
Stabil a hitelkereslet a cégeknél - melyek a legfontosabb szektorok?

Stabil a hitelkereslet a cégeknél - melyek a legfontosabb szektorok?  

Az új hitelfolyósítások volumene és a hitelállomány is jelentősen növekedett tavaly a CIB Bank KKV üzletágában.
Optimizmusra utalnak a kis- és középvállalkozások hitelfelvételi szokásai

Optimizmusra utalnak a kis- és középvállalkozások hitelfelvételi szokásai 

Dinamikusan növekedett a CIB Bank kkv ügyfeleinek hitel- és megtakarítási állománya tavaly Kelet-Magyarországon.
Külföldre terjeszkedő magyar cégeket segítenek

Külföldre terjeszkedő magyar cégeket segítenek  

A CIB Bank anyavállalata, az Intesa Sanpaolo a kkv-k nemzetközi piacokon történő terjeszkedési lehetőségeinek támogatására fókuszál.
A magyar lakosság kétharmada érzi úgy, hogy romlott anyagi helyzete

A magyar lakosság kétharmada érzi úgy, hogy romlott anyagi helyzete 

Megtakarításaink növelésével próbálunk védekezni a romló gazdasági helyzet ellen.
Hoppá, van, ahol csökkent a lakáshitelkamat

Hoppá, van, ahol csökkent a lakáshitelkamat 

A jegybank több, mint 500 bázispontos nyári alapkamat emelését követően aligha gondolta bárki, hogy lakáshitel kamatcsökkentéssel indul a szeptember. A bankok egymás közötti versenye és az egyre halványabb kereslet ugyanakkor már nem csak a moderált emelésre, de alkalmanként a korábbi kamatok csökkentésére is ráviszi a bankokat.

Hatalmasak a lakáshitel különbségek a bankoknál 

Az egyre gyorsabban változó kamatkörnyezetben az ügyfelek számára komoly kedvezmény, összességében pedig versenyelőny lehet az, hogy már van bank, aki a bírálati időtől függően a hiteligény befogadásakor érvényes kamat mellett hajlandó folyósítani a lakáshitelt. A money.hu szakértői arra is felhívják a figyelmet, hogy az MNB gyors kamatemeléseinek követése a mai kamatszintek mellett kiárazza a bankokat az ügyfelekért folyó versenyből.

Most aztán nagyon kell figyelni, ha valaki hitelt akar, két bank kamatot csökkentett, mások emeltek 

Befutottak az első nyári hitelkamat-változások. Hosszú idő után először nemcsak jelentős emelésekről, hanem érdemi csökkentésekről is beszámol a Bank360.hu összegzése.

CIB Bank ügyfelek nagy napja, pénzt kapnak vissza 

Az MNB 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a CIB Bankra és kötelezte közel 58 millió forint jogtalanul felszámított díj visszatérítésére is ügyfelei számára. A bank megsértette a kamat, díj és egyéb költség vagy feltétel pénzügyi szolgáltatásra irányuló szerződésben való egyértelmű meghatározására vonatkozó jogszabályi rendelkezést, mivel hitelkártyáinál a hitelkereten felül további összeg lehívását engedélyezte, amely lehetőségről azonban nem tájékoztatta az ügyfeleket.

Duplán drágul a külföldi nyaralás, máshol is nagy az áremelkedés, plusz többe kerül a valuta 

Drasztikusan csökkent a járvány miatt az elmúlt években a horvátországi utazások száma, az idén egyelőre kérdés, hogy mennyit sikerült ledolgozni a hátrányból. Az infláció és az árfolyamok miatt nagyobb költséggel érdemes számolni, mint mondjuk 2019-ben, de a money.hu szerint vannak megoldások arra, hogy az érintettek valamennyit faragjanak a kiadásokon.

Átrajzolta a babaváró kölcsön a lakossági hitelpiacot 

Történetének első két és fél éve alatt 1600 milliárd forint közelébe duzzadt a babaváró hitel állománya, így januárban már a teljes lakossági hitelportfólió 17 százalékát adta ez a támogatott konstrukció. A babaváró kölcsön népszerűsége persze nem véletlen, hiszen több szempontból is vonzó lehetőséget jelent a gyermekvállalás előtt álló családoknak.

A pandémia idején is nőttek a kkv-hitelek 

A 2019. óta eltelt két évben is dinamikusan nőtt a kis- és középvállalkozások hiteleinek állománya Magyarországon, így elmondható, hogy a pénzintézetek a koronavírus-járvány eddigi szakaszai alatt is támogatták ezt a szektort. A CIB Bank hitelportfóliójában továbbra is a feldolgozóipar, a kereskedelem és a mezőgazdaság hármasa a meghatározó, ám egyes, kisebb súlyú ágazatoknál történtek nagyobb kilengések is az elmúlt két évben.

Magyarországon először egy nap alatt érkezhet hitel úgy az igénylő számlájára, hogy csak ül egy számítógépnél 

Már bankfióki látogatás nélkül is vehetnek fel hitelt a CIB Bank egyes kisvállalati ügyfelei, miután számukra is elérhető a teljesen online igénylés lehetősége bizonyos hiteltermékek esetén. A Magyarországon eddig egyedülálló szolgáltatás révén az ügyfelek akár egy nap alatt az egyedi igényeikhez igazodó finanszírozáshoz juthatnak, kedvező kondíciók mellett.

A CIB Private Banking sikeresebben zárhatja az idei évet, mint az előző kettőt 

Míg a CIB Private Banking az idén, október végéig egy százalékkal tudta növelni a 2020 végén 3096-os ügyfélkörét, addig a kezelt vagyon 14 százalékkal növekedett – tájékoztatott Dócs János, a CIB Private Banking igazgatója.

Durva átverés terjed: magukat banki ügyintézőnek kiadó csalók verik át a számlatulajdonosokat 

Egyre több jelzés érkezik a hazai pénzintézetekhez arról, hogy csalók próbálnak meg – magukat ügyintézőnek kiadva – telefonon megszerezni bizalmas banki adatokat. 

Jelentős bővülést tapasztaltak a hazai lízingpiacon 

A jelentős bővülés mellett érezhető átrendeződést is hozott a koronavírus-járvány a magyarországi lízingpiacon, hiszen 2021. első fele leginkább a termelőeszközök finanszírozásában jelentett nagy növekedést.

Aki MÁP Plusz helyett devizakötvényt tartott, az sem érzi úgy, hogy rossz döntést hozott 

A rövid futamidejű kockázatmentes befektetések szinte nem adnak hozamot, így a rövidkötvény-alapok jó alternatívát nyújtanak ma is. A kötvényhozamok tetőzhetnek, a dollár új erőre kaphat, a forint gyengülése pedig a jövőben is megmaradhat. Érdemes lehet ma is devizakötvényeket, részvényeket vásárolni. Interjú.

Folyamatos növekedésben van a faktoringpiac 

A tavalyi, rekordmértékű forgalom után idén is erős év jöhet a magyarországi faktoringpiacon, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány hatásai ezt a területet is hátrányosan érintik – vélik a CIB Bank szakértői.

Sokkal több hitelt adott a kkv-knak a CIB Bank 

Húsz százalékkal növelte a kis- és közepes vállalkozások részére folyósított hiteleinek összegét a CIB Bank 2019 és 2020 márciusa között. A pénzintézet adatai szerint az első negyedév végén közel 13 százalékkal több kkv-t finanszírozott, mint az előző év azonos időszakában.

Megbüntették a CIB bankot – több szabályszegést találtak 

Jogsértések miatt a Magyar Nemzeti Bank összessesen 41,2 millió forint bírságot szabott ki a bankcsoport két intézményére.

Kiugró hitelezési aktivitás a CIB Bank vállalati üzletágában 

Rekorderedményeket könyvelhetett el a szeptemberben zárult harmadik negyedévben a CIB Bank vállalati üzletága: csak idén eddig 180 milliárd forint hitelt folyósított a pénzintézet a magyar vállalkozásoknak, ez több mint 30 százalékos növekedés 2018 első három negyedévéhez képest.

Banki segítséget kapnak az iszapkárosultak 

A CIB Bank kifejezett szándéka, hogy segítséget nyújtson a vörösiszap sújtotta térségben hitelekkel rendelkező károsult ügyfeleinek. Ezt szem előtt tartva a bank a rendkívüli helyzet feltérképezését követően az iszapkárosultak konkrét helyzetét könnyítő lehetőségeket és komplex megoldási csomagot alakít ki.

Tenni tudunk: pályázat a gyermekek fejlődéséért 

Szeptember végétől egy hónapig várja a CIB Alapítvány azon közhasznú szervezetek pályázati anyagát, amelyek gyermekek egészséges testi és lelki fejlődéséért, ezen belül kiemelten a korai fejlesztésre koncentrálva indítanak egy éven belül lezáruló projekteket. A CIB Alapítvány „Tenni tudunk" néven indított, új, pályázati rendszerének megfelelő anyagokat háromfős, független bíráló bizottság fogja egységes értékelési rendszer alapján pontozni. A legtöbb pontot elért 10 pályázó között a kuratórium dönt a támogatás odaítéléséről még ez évben. A CIB Alapítvány bízik abban, hogy a pályázók között olyan is lesz, akivel hosszabb távú, stratégiai partnerséget tud kialakítani.

Lehet, hogy az Ön cége lesz az év e-kereskedője? 

Idén hatodik alkalommal hirdetik meg az Év Internetes Kereskedője Díjat, amelyet a www.evker.hu oldalon szervezett közönségszavazás és a szakmai zsűri véleménye alapján a legjobbnak ítélt internetes kereskedő nyerhet meg.

CIB: segítség a devizahiteleseknek 

A tavaly indított átstrukturálási program szeptembertől a CIB Újratervező Hitellel bővül, amely a piacon egyedülálló, hosszú távú megoldást kínáló konstrukció az ingatlanfedezetes devizahitellel rendelkezők számára.

Vállalati kerékpárkölcsönzés a CIB-nél 

A vállalati kerékpáros infrastruktúra megteremtése hosszú évekre nyúlik vissza a CIB életében. Mára a bankcsoportnál dolgozók mintegy 10 százaléka kisebb-nagyobb rendszerességgel kerékpárral érkezik a munkahelyére.

Árvíz: milliókat kap Bódvalenke 

A CIB Alapítvány összesen 10 millió forintot ajánlott fel négy szervezeten keresztül az árvíz miatt bajba jutott családoknak. Az alapítvány 3-3-3 millió forint pénzadományt juttatott el a Magyar Vöröskeresztnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Baptista Szeretetszolgálatnak, valamint 1 millió forintot a Nagycsaládosok Országos Egyesületének.

Rövidebb várakozási idő a Heim Pál Kórházban 

Rövidebb várakozási időre, gyorsabb diagnózisra, hamarabb elkezdhető terápiára számíthatnak az országos betegellátást végző Heim Pál Kórház neurológiai részlegének kis betegei. Az izom- és idegrendszeri vizsgálatok ráadásul sokkal kevésbé lesznek kellemetlenek a gyermekek számára, köszönhetően azoknak az új, a legmodernebb technikát képviselő orvosi műszereknek, amelyeket a CIB Csoport 10 millió forintos adományából vásárolt meg a kórház.

A CIB lett a legfelelősebb bank 

A CIB Csoport idei belépőként azonnal a harmadik helyet szerezte meg a B&P Braun & Partners Magyarország által elkészített, felelős vállalati működést értékelő rangsorban (CSR 24/7). Ezzel - versenytársait megelőzve - a pénzügyi szektorból a legjobb helyezést érte el a TOP 25-ös listán. A Közép-európai régióban a CIB Csoport ezzel az eredményével a hatodik lett a felelős vállalatok rangsorában.

Kell-e valakinek a 600 milliárd? 

A kormány 600 milliárd forintos pénzügyi mentőcsomagot tett a magyar bankok elé, ám az érdekelt háromból egy már lemondta a részvételt, egy pedig még mérlegel. A szakértők szerint sem fogják felhasználni a pénzt.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport 

Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő cégcsoport.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában 

Amikor a világ változik, akár kis mértékben is, valaki éppen dokumentálja azt fényképezőgéppel, mozgó- vagy állóképen.
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten  

Márciusban felbolydult a lakásbiztosítási piac, először válthattunk lakásbiztosítást évfordulótól függetlenül.

Adózás

Használtautó-kereskedő bukott a NAV-nál

Használtautó-kereskedő bukott a NAV-nál  

Elhasalt az adóellenőrzésen az a kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.  

Jogi kisokos

Új világ kezdődhet a taxisok, futárok foglalkoztatásában

Új világ kezdődhet a taxisok, futárok foglalkoztatásában 

A platform alapú munkavégzés az elmúlt években egyre jelentősebbé vált, legyen szó akár az ételkiszállítást, vagy a taxis szolgáltatást nyújtó applikációkról.

Cégblog

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában 

Amikor a világ változik, akár kis mértékben is, valaki éppen dokumentálja azt fényképezőgéppel, mozgó- vagy állóképen.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Társadalom

Hazaárulók-e az egykori oroszbarát ukrán parlamenti képviselők?

Hazaárulók-e az egykori oroszbarát ukrán parlamenti képviselők? 

Ukrajnai háború - Az ukrán korrupcióellenes bíróság elkobozta a Zaporizzsja megye orosz ellenőrzés alatti részét vezető Jevhen Balickij vagyonát.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo