Cafeteria 2015 cikkek

hirdetés

Már januárban tudtuk: nehéz év elé nézünk

Már januárban tudtuk: nehéz év elé nézünk 

Az EKAER, a vasárnapi nyitva tartás tilalma, az online kasszák kiterjesztésének tervei miatt már januárban látható volt, hogy 2015 nem a legkönnyebb évek egyike lesz, pedig a kormány sok ötlete került a süllyesztőbe, mint a netadó, vagy az online kasszák kiterjesztése.
Cafeteria: mi kerül a zsebünkbe az év végén?

Cafeteria: mi kerül a zsebünkbe az év végén? 

Az év végi időszakban különösen fontos a munkavállalók elismerése, megbecsülése - állítják magyarországi kis- és középvállalkozások és nagyvállalatok vezetői, akik legszívesebben univerzális ajándékutalvány formájában jutalmazzák a munkatársakat. De milyen más alkalmakkor, milyen formában és mennyire tudatosan ismerik el a vállalatok a dolgozók munkáját napjainkban? A Sodexo 2015 novemberében végzett friss kutatása ezekre a kérdésekre ad válaszokat.
Cafeteria: már több cég adna, mint az év elején

Cafeteria: már több cég adna, mint az év elején 

Az enyhe javulás ellenére a kkv-k több mint fele továbbra sem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit. Egyértelműen az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb juttatási forma, amit holtversenyben a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ. Míg a mikrovállalkozásoknál visszaesett, addig a kis-és középvállalkozásoknál erőteljesen nőtt a cafeteriát tervező cégek aránya – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.
Drága az iskolakezdés, de segíthet a munkaadó

Drága az iskolakezdés, de segíthet a munkaadó 

Nem olcsó dolog az iskolakezdés annak ellenére sem, hogy számos támogatást igényelhetnek a szülők bizonyos esetekben. A munkaadó is segíthet!
Imádni fogják a dolgozók! Így támogathatja a fesztiválbelépőt a munkáltató

Imádni fogják a dolgozók! Így támogathatja a fesztiválbelépőt a munkáltató 

Szakértő segít, hogy hogyan lehet kedvező adózással fesztiválbelépőt venni a cégen keresztül. Épp csak beindulóban van a fesztiválszezon, tehát a munkáltatónak van még lehetősége egy nagy-nagy jó pontot szerezni sok munkavállalónál.
hirdetés
A lakáshitel támogatás 5 leggyakoribb buktatója

A lakáshitel támogatás 5 leggyakoribb buktatója 

Már számos cikk született arról, hogy hogyan adhat a munkáltató támogatást a munkavállalói hiteltörlesztéséhez. Vannak azonban olyan esetek, amikor a legjobb szándékkal sem realizálható a támogatás, legalábbis a jogszabályok betartása mellett.
Cafeteria: itt az idő, válasszatok!

Cafeteria: itt az idő, válasszatok! 

Aki még nem tette meg, a következő hetekben még kiválaszthatja béren kívüli juttatásait (cafeteria). Az eligazodást ugyan kissé megnehezíthetik a 2015-ös adóváltozások, számos elem azonban nem módosult: változatlan maradt az adómentes juttatások köre, így a munkáltatók és munkavállalók számára egyaránt jó lehetőség egyebek mellett a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás, a kockázati biztosítás vagy a teljes életre szóló életbiztosítás választása.
Még mindig menő a cafeteria

Még mindig menő a cafeteria 

Nem csökkent jelentősen a munkáltatói érdeklődés a cafeteriaelemek iránt, pedig januártól szigorúbb korlátozások léptek életbe a keretösszegek, illetve a kedvezményesen adható juttatások tekintetében.
Ez a cafeteria hátulütője

Ez a cafeteria hátulütője 

2015. évi cafeteria szabályozásnak van egy hátulütője, az éven belül megszűnő jogviszonyok esetében a munkaviszonyban töltött napokra arányosan kell meghatározni a béren kívüli juttatás keretösszegét.
A lakáshitel támogatás és a SZÉP-kártya lesz idén a sláger

A lakáshitel támogatás és a SZÉP-kártya lesz idén a sláger 

A vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás és a SZÉP-kártya lehetnek az idei év meghatározó cafeteria-elemei, az OTP Bank kutatása szerint minden harmadik magyar munkavállalót érinthet a lakáscélú támogatás.
hirdetés

Lakáshitel-támogatás: egyszerűbb lesz 

2015-ben érdemes lesz a cégeknek megfontolniuk, hogy munkavállalóik munkabéren kívüli javadalmazását lakáscélú munkáltatói támogatás formájában oldják meg. Az eddigi szabályozás vészesen bonyolult volt, most valamivel egyszerűbb lesz.

Megúszta a cafeteria! 

Nagy riadalmat keltett a munkáltatók és munkavállalók között a 2015-ös adótörvények első javaslata, amely drasztikusan megemelte a béren kívüli juttatások adóterhét. A tiltakozások hatására azonban az adómérték emelését visszavonták, s a november végi Magyar Közlönyben megjelent végleges adótörvényben már nem szerepelt a sokkolóan magas kulcs.

A 10 legfontosabb adóváltozás januártól 

Az eKontento Online Könyvelő Iroda segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb 2015-ös adóváltozásokat tételenként.

Tippek olcsó cafeteriára 

Megjelent a Piac & Profit év végi száma. Az innovatív üzletemberek szórakoztató magazinjában többek között bemutatkozik három játékgyártó kisvállalkozás, ahol az üzlet és a dizájn egyaránt fontos szerephez jut, Tóth Tamás, az Opten tulajdonos-ügyvezetője elmondja, hogy szerinte mi a probléma a hazai támogatáspolitikával és kiderül az is, hogy milyen intézmények és hogyan segítik az exportáló kkv-kat. A lapban ezúttal is számtalan vállalkozási gyakorlati tudnivaló kapott helyet a színes cikkek és híroldalak mellett.

Még évekig adómentes egy ritkán használt cafeteriaelem 

A béren kívüli juttatások ritkábban emlegetett elemét, az úgynevezett whole life vállalati életbiztosításokat is érintik az adóváltozások: 2018-tól ezek a konstrukciók is adókötelessé válnak.

Zsúfolt december vár még a vállalkozásokra 

Több jelentős, a vállalkozások adózási kötelezettségeit érintő törvényi változás lép életbe 2015. január 1-jén. Az aktuális adóév végéhez közeledve a cégeknek ezért is érdemes átgondolniuk a legfontosabb adózási teendőket, illetve feltérképezniük és végrehajtaniuk a főbb adónemekben még elvégezhető ésszerűsítési lépéseket.

Hogyan sakkozzunk a cafeteriaelemekkel jövőre? 

Az eredeti javaslathoz képest a napokban megszavazott adótörvény módosító csomag alacsonyabb közteheremelést tartalmaz a cafeteria elemek tekintetében. Végül a magasabb adóteher nem fog jövőre életbe lépni a népszerűnek tekinthető béren kívüli juttatások vonatkozásában, azonban több korlátra kell majd figyelemmel lennünk.

Rezsicsökkentésre megy a cafeteria 

Lassan a kisebb cégek sem engedhetik meg maguknak, hogy mereven elzárkózzanak a juttatások elől, amennyiben szeretnék minőségi, esetleg multinacionális nagyvállalatnál tapasztalatot szerzett tagokkal bővíteni a csapatukat. A dolgozók vándorlásával egyre több álláskeresési interjún merül fel a kérdés, hogy adott cégnél van-e cafeteria, és ha igen, milyen juttatások közül választhatnak a dolgozók.

Döntott a Parlament: így adózunk jövőre 

Elfogadták az új adótörvényeket, számos ponton komoly változások lépnek életbe januártól. Változik a cafeteria szabályozása, jön a szappanadó és megjelenhet a földadó, különadót kapnak az élelmiszerkereskedők és a dohányipar, illetve a befektetési alapok.

Mennyire fáj majd nekünk a cafeteria adóemelése? 

A november 13-án az Országgyűlés elé került javaslat sokat enyhít a béren kívüli juttatások adózásán. Azonban még így is kevesebb kerül a legtöbb dolgozó kezébe köszönhetően az adóemeléseknek. Utánaszámoltunk mennyivel.

A lakáshitel támogatás lehet a devizahitelesek mentőöve 

Az idei adótörvényekben megúszta a brutális adóemelést a lakáshitel támogatás, ami így a mentőövet jelentheti sok devizahitelesnek, akik nemigen járnak jobban a hitelek forintra váltásával.

Nem hátrál a kormány, este újabb tüntetés lesz 

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet a vállalati különadók sorába bevezetné az internetadót és brutálisan megemelné a cafeteria adókulcsát.

A dolgozók háromnegyede jövőre kevesebb cafeteriára számíthat 

Brutálisan megnőnek a béren kívüli juttatások adóterhei a jövő évi adótörvények tervezete szerint. Egy friss felmérés szerint a munkáltatók nem nyelik le a békát: a dolgozók háromnegyede kevesebb cafeteriakeretből gazdálkodhat jövőre.

Kiverte a biztosítékot a kormány az adótörvényekkel 

A kormány adótörvény módosításai közül a netadóval sikerült a legnagyobb felháborodást keltenie, pedig brutális adóemelést kap a cafeteria is, és a házi pálinkafőzés adómentessége is a múlté lesz jövőre. Ráadásként különadót vetnek ki a befektetési alapokra, míg bizonytalansági tényezőként megjelennek a helyi adók is.

Ezek a cafeteriaelemek adóznak többet jövőre 

A kedden az Országgyűlés elé került adótörvény-javaslat jelentős mértékben módosíthatja a közkedvelt béren kívüli juttatások adóját. A béren kívüli juttatásként adható juttatások köre változatlan marad, megnő viszont a juttatások után a kifizető által fizetendő közteher.

Drágább net és cafeteria - így adózunk jövőre 

Drágább cafeteria, több online kassza, több családi adókedvezmény, elektronikus árufelügyelet és megmaradó többkulcsos társasági adó és munkahelyvédelmi akció –így adózunk jövőre a kormány tervei szerint.

Rezsicsökkentés cafeteriával 

Megjelent az októberi Piac & Profit, az innovatív üzletemberek szórakoztató magazinja. A lapból megismerheti az alig tíz hónapja alapított startupot, amely máris meghódította a Szilícium-völgy big data guruit és olvashat szenvedélyes kisvállalkozásokról, amelyek az italbizniszben nyomulnak. Mindemellett tippeket is kapnak a kis- és középvállalkozások, hogy minél hatékonyabban tudják működtetni cégüket az állandóan változó jogszabályok között. Szó van a lapban a reklámadóról, a cafeteriáról és a most megjelenő pályázatokról is. Tájékozódjon szórakozva a Piac & Profitból!

Jövőre sokan kaphatnak lakáshitel támogatást 

Egyre több munkáltató tervezi a lakáshitel támogatás biztosítását, de a legtöbben jövő évre időzítik ezt. A cégek harmada viszont már az idén biztosítja ezt a juttatást a dolgozóinak, igaz az adminisztrációt soknak találják.

Kevesebb munkáltató adna cafeteriát 

Újból csökkent a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, jelenleg a cégek csupán 44 százaléka tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóinak. A különböző cafeteria elemeket tekintve továbbra is az Erzsébet-utalvány a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma, amit a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ.

Cafeteria 2015: mit kíván a magyar nemzet? 

Egyre inkább az egészségmegőrzésre és a gyógyulásra fordítanák a cafeteriát a magyar munkaadók és munkavállalók. Toplistás az iskolakezdési támogatás és az étkezési hozzájárulás is – derül ki egy friss felmérésből.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Szuper olcsó hitel érkezett

Szuper olcsó hitel érkezett 

5 százalékos kamat mellett mostantól elérhető az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Gazdaság

25 százalékkal zuhantak a használt lakásárak egy év alatt

25 százalékkal zuhantak a használt lakásárak egy év alatt 

Komoly ütést kaptak a lakásárak, még a covid idején sem csattant el ekkora pofon.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo