hirdetés

Startup ennél többet nem kívánhat

Befogadótérként működő központ nyílt Budapesten a hazai startupok, innovatív vállalkozások, szabadúszók, valamint a velük együttműködő nagyvállalatok számára. A Millenáris Startup Campus célja, hogy Budapestet elhelyezze a globális startup térképen és a regionális innováció központjává váljon.
hirdetés

 

A jelen

A Millenáris Startup Campus első ütemében egy időben közel 200 fő befogadására alkalmas. 98 munkaállomást, 17 dedikált irodát, 7 tárgyalót, 100 fős előadótermet, két szemináriumi termet, valamint 1500 fős konferenciatermet foglal magában.

Millenáris Startup Campus
Kép: Rácz László (N3 Kommunikáció)

Az elmúlt évtizedben nagy népszerűségre szert tett coworking irodák új generációja az ún. megacampus. Ezek olyan, több tízezer négyzetméter alapterületű létesítmények, ahol

egy fedél alá kerül a startupok kritikus tömege, az őket kiszolgáló vállalkozások (inkubátorok, akcelerátorok), illetve a startup-kultúra iránt érdeklődő nagyvállalatok.

Az első ilyen központot, a Campus London-t a Google nyitotta meg; azóta már Párizsban, Berlinben és Lisszabonban is működnek hasonló létesítmények. Hazánkban az állam vállalta, hogy a startup-szcénát ösztönző lépések egyikeként befogadótérként funkcionáló központot alakít ki Budapest frekventált területén.

Gyorsan fogynak az irodák
Kép: Rácz László (N3 Kommunikáció)

 

A létesítmény célja, hogy Budapestet elhelyezze a globális startup térképen és a regionális innováció központjává váljon. A Campus helyet ad a technológiai színtér különböző szereplőinek, valamint alkalmas nemzetközi léptékű rendezvények lebonyolítására is.

A múlt

A Millenáris Startup Campusnak helyet adó budai környék több mint másfél évszázada a magyar innováció egyik központja. Mechwart András már 1878-ban elektrotechnikai osztályt létesített a Ganz Ábrahám alapította vasöntödében, hogy kihasználja az erősáramú villamosiparban rejlő lehetőségeket.

Rácz László (N3 Kommunikáció)

Az üzemegység önállósodásával jött létre a mai Millenáris területén a Ganz Villamossági Gyár: a jelenlegi D épület a huszadik század fordulóján épült szerelőcsarnok, az 1997-ben ipari műemléki védelemben részesített B épület pedig az 1911-12-ben épült nagyszerelde. A gyárban olyan tudósegyéniségek álltak alkalmazásban, mint Déri Miksa, Bláthy Ottó Titusz vagy Zipernowsky Károly, de Nikola Tesla is itt fedezte fel a forgó mágneses mező elvét.

A tervek szerint 2019 végéig az MSC további irodák mellett olyan új funkciókkal is kibővül majd, mint a saját digitális stúdió, vagy a prototípusok készítését lehetővé tevő ún. makerspace.

Már az egész világot behálózza a Startup Campus program
Bemutatkozott a Startup Campus Global Program. A decentralizált inkubátor hálózat célja, hogy az egész világot átfogó szervezetként segítse az érettebb startupok nemzetközi piacra lepését.
Az egy hete megnyílt Campusban már az asztalok kétharmadára igény van, a dedikált irodákra pedig már most két és félszeres a túljelentkezés.

Az asztalok és az irodák egy-egy napra, vagy tartósan is bérelhetők. Az első tartós bérlők többek között olyan innovatív megoldásokkal foglalkoznak, mint a blockchain-technológia vagy a termelékenységnövelő alkalmazások, alapítóik között pedig már komoly szakmai és üzleti sikereket felmutató vállalkozók is megtalálhatók.

A központ az idei évben tesztüzemben (béta-üzemmódban) működik. Az első beköltözőket szakmai szempontok alapján választják ki, és az ő konstruktív észrevételeikre is számítanak a szolgáltatások finomhangolása során.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo